Vreau să vă vorbesc despre o serie pe care am citit-o cu ceva timp în urmă, cu mult timp înainte că Editura Trei să o preia pentru traducere în România. Am numit-o de multe ori o adevărată telenovelă, însă în ciuda acestui apelativ mi-a plăcut foarte mult, pentru că intriga dinamică și suspansul m-au ținut cu sufletul la gură. În plus, m-am atașat foarte mult și de personaje, deși de multe ori îmi venea să îi cert din cauza lipsei lor de experiență. Una peste alta, dacă ai nevoie de o lectură ușoară, care să te ajute să te deconectezi, îți recomand cu drag seria “The Royals”. Mie mi-a plăcut cel mai mult trilogia originală, cu povestea dintre Ella și Reed. Acesteia i-au mai urmat o duologie, cu povestea lui Easton. Pentru a înțelege corect povestea, cărțile trebuie citite în ordine.


Volumul 1 – Prințesa de Hârtie

Ella, o tânără cu o copilărie grea, își pierde mama și este nevoită să se întreţină singură, dansând în baruri pentru adulţi. Este un personaj foarte puternic, cu personalitate şi cu o fire independentă, care nu doreşte să depindă de nimeni, decât de propriile forţe. Atunci când Callum Royal intră în scenă, lumea Ellei se va schimba. Acesta este un prieten bun al tatălui Ellei, decedat cu ceva ani în urmă într-un accident teribil şi doreşte să o ajute pe Ella, să o scoată din barurile rău famate în care aceasta munceşte şi să îi ofere condiţii mai bune. Evident Ella nu îmbrăţişează de bună voie această schimbare, însă până la urmă acceptă propunerea lui Callum, doar pentru a fi văzută ca un intrus de către cei 5 băieţi ai acestuia, Reed, Easton, Gideon şi gemenii Sebastian şi Sawyer. Viaţa Ellei se va complica dramatic odată cu intrarea ei în această familie, toţi băieţii purtându-se foarte urât cu ea şi culmea, fără un motiv anume… Toţi sunt foarte posesivi, răsfăţaţi, obişnuiţi cu luxul şi toate poftele, însă aceştia ascund şi foarte multe secrete, ce treptat ni se vor dezvălui. Reed îi va atrage atenţia Ellei în mod deosebit, fiind un personaj ce iese în evidenţă mult prin aspectul lui fermecător, dar şi prin personalitatea vulcanică şi complicată. Între cei doi se va naşte o atracţie ce cu greu poate fi stăpânită… (Recenzie Prințesa de Hârtie)


Volumul 2 – Prințul de Hârtie

Ella face parte acum din familia Royal și îi urmărim evoluția și modul în care se adaptează la viața sa nouă. Așa cum ne-am obișnuit, Ella este o fată foarte puternică și descurcăreață, dar în această carte îi vom vedea și latura sensibilă, deoarece relația ei cu Reed devine una romantică. Intrigile, răutățile și problemele îi însoțesc la tot pasul, dar dinamica Ella+Reed este ceva ce trebuie neapărat să urmăriți. Amândoi se maturizează și împreună formează un cuplu puternic, pe care sigur o să îl îndrăgiți.

Cartea aduce perspectivă dublă, un plus din punctul meu de vedere. Dacă înainte am văzut acțiunea doar prin ochii Ellei, acum este și rândul lui Reed să ne spună ce are pe suflet și într-un fel să justifice comportamentul său de până acum. Vom vedea o altă față a acestui personal, ce se va transforma într-un bărbat hotărât să o aibă pe Ella lângă el, protector și afectos. O să facă greșeli, că altfel nu purta numele de Royal, dar am reușit să i le iert, pentru că am văzut că știe să învețe din ele. În afară de formarea cuplului Ella-Reed, aflăm mult mai multe despre capul familiei Royal, Callum, dar și despre Easton. Acțiunea este și ea mult mai alertă și implică anumite scene care te lasă cu sufletul la gură. Ultimul sfert al cărții te aduce pe culmile disperării, pentru că toate vin ca o avalanșă pe cititor, doar pentru a-l lasă brusc fără cuvinte. O să vedeți la ce mă refer… (Recenzie Prințul de hârtie)


Volumul 3 – Palatul de Hârtie

Deși nu cred că această carte a fost cea mai bună din serie, a reușit să mă bucure și nu pot să spun că am ce să îi reproșez grav. În categoria “Da” este pe primul loc relația dintre Ella și Reed. Dacă preț de 2 cărți lucrurile nu au stat foarte bine pentru ei, aici am simțit că au avut timp să își exploreze relația și să se bucure de dragostea lor, chiar dacă au avut multe obstacole de înfruntat. Poate pentru unii sună ciudat, dar dragostea chiar schimbă un om și în cazul lui Reed Ella a fost salvarea lui. Sunt foarte asemănători și aceasta a reușit să îl scoată din zona de confort, să îl facă să își depășească traumele și să se accepte cu bune și cu rele. A avut muncă grea cu el, dar eu consider că a meritat, pentru că Reed e în fond un băiat bun care doar trebuia dus într-un punct pentru a-l ajuta să se descopere. Vorbind de Reed, un alt punct forțe al poveștii este evoluția notabilă a eroului.

Acum partea de “ușor nu”, pentru că nu este un “nu grav”, decât aspecte de îmbunătățit pentru o cititoare cu nazuri ca mine. Am avut impresia că mare parte din dinamica acțiunii a fost introdusă în primele 2 cărți și “Palatul de Hârtie” a rămas la început fără sare și piper. Cel puțin în prima parte a cărții Erin Watt a cam uitat să ne anime. Lucrurile au început să se precipite spre final, m-au năucit puțin, pentru că totul se întâmplă super rapid și nu prea aveam timp să respir.

Enjoy!!!!

 

CĂRȚILE SCRISE DE ERIN WATT MENȚIONATE ÎN ARTICOL:

► Prințesa de Hârtie► Prințul de Hârtie► Palatul de Hârtie

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!