spioana_1_fullsize

Ador toate scrierile lui Paulo Coelho  și, atunci când am văzut noul titlu,  Spioana,  mi-am zis că trebuie neapărat să îl am.

Așa cum declară și autorul la final, cartea relatează secvențe reale din viața spioanei Mata Hari- Margaretha Geertruida Zelle,  împletite cu dialoguri imaginate , pentru un plus de atractivitate. De-a lungul a peste  150 de pagini e recompusă viața fascinantei femei-simbol, cu tot ce a însemnat ea:  pasiune, amintiri, tragism, nonconformism, decadență, maturitate, griji, declin. Toate aceste stări și momente au fost prilejuite și de bărbații din viața ei, care i-au marcat destinul, fiecare după rolul pe care îl juca la acea vreme.

Sunt prezente scurte ”infuziuni ” de idei memorabile despre viață și iubire.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Paulo Coelho.

Iubirea e un act de credinţă faţă de altcineva, iar chipul ei trebuie să fie întotdeauna acoperit de mister. Fiecare moment trebuie trăit cu pasiune şi emoţie, fiindcă , dacă încercăm să-l descifrăm şi să-l înţelegem, magia dispare. Urmăm căile sinuoase şi luminoase ale dragostei, ne lăsăm purtaţi în cel mai înalt loc de pe pământ sau în cea mai adâncă dintre mari, dar avem încredere în mâna care ne conduce. Câtă vreme nu ne speriem, ne vom trezi mereu într-un palat; dacă ne temem de paşii pe care ni-i cere dragostea şi vrem să ne dezvăluie totul, nu vom mai rămâne cu nimic.

Povestea din Spiona prilejuiește revelația unei vieți zbuciumate, care la umbra celebrității a suferit cele mai mari drame,  cu un final previzibil, impus de vremurile tulburi și acuzatoare.

Știu doar că inima mea este astăzi un oraș-fantomă, locuit de pasiuni, entuziasm, singurătate, rușine, orgoliu, trădare, tristețe. Și nu reușesc să mă eliberez de niciunul din aceste sentimente, nici măcar atunci când mi se face milă de mine și plâng în tăcere.

Titlu: Spioana
Autor: Paulo Coelho
An apariție : 2016
Editura: Humanitas
Nr. Pagini: 200
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 17.11.2016
Nota recenzorului: n/a
Avatar
Autor: Alina Sanda
Redactor de 1190 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Alina Sanda