top 10 carti de dragoste contemporane

Frigul de afară ne îmbie parcă din ce în ce mai tare să ne cuibărim într-un fotoliu comod sub o pătură, având alături o cană aburindă de cafea aromată şi de ce nu, o carte a cărei poveste de iubire să ne încălzească sufletele amorţite.

Am pregătit pentru voi, cele veşnic dornice de un strop de iubire, un top de al celor mai cunoscute 10 cărţi de dragoste contemporane pentru a vă ţine de cald sufleteşte în această toamnă! Iată-le:

10. Fifty Shades of Grey – E.L.James

Vrând sau nevrând, toată lumea a aflat de Fifty Shades of Grey datorită costisitoarei campanii publicitare de care a dispus. Acţiunea trilogiei îi are în centru pe Christian Grey, un bărbat uluitor de bogat, care însă ascunde secrete întunecate mai greu de acceptat. Anastasia este cea care, îndrăgostindu-se de acesta, va afla pe pielea ei cât de dură, dureroasă şi diferită poate fi dragostea distinsului Grey. Personal, am rămas cu un gust amărui după lecturarea celor trei romane. A fost parcă prea mult şi totodată prea puţin, la ce aşteptări/pretenţii am avut. Bineînţeles, gusturile nu se discută aşa că vă invit să descoperiţi povestea celor doi dacă nu s-a întâmplat asta încă.

🔥 Fifty Shades of Grey – E.L.James are reducere pe:

Fifty-Shades

9. Colecţia „Iubiri de poveste”

Dacă vă plac cărţile romantice cu temă istorică sau doar poveştile de dragoste de orice fel, această nouă colecţie vă va fi cu siguranţă pe plac. Puteţi alege între autoarele preferate şi de ce nu, să descoperiţi altele noi! Fiecare poveste are acel ceva al ei de care bineînţeles, vă veţi îndrăgosti iar şi iar.

🔥 Iubiri de poveste are reducere pe:

Libertatea_+_colectie_Iubiri_de_Poveste

8. Mănâncă, roagă-te, iubeşte – Elizabeth Gilbert

Cu toţii avem parte în viaţă într-un anume punct, de acel moment în care drumul sigur pe care mergeam se desparte în multe altele care la început par doar înfricoşătoare. Elizabeth este unul dintre cazuri. După o viaţă mai mult decât prosperă, o căsnicie fericită, se simte pierdută. Îşi va găsi răspunsurile la întrebările ce o frământau spiritual în Italia, India şi Indonezia, unde se va regăsi pe ea, cea de care avea nevoie pentru a se simţi din nou împlinită. Dacă sunteţi în căutarea unor răspunsuri de asemenea, această carte poate fi primul pas în aflarea lor. Succes! Citește recenzia cărții Mănâncă, roagă-te, iubește.

🔥 Mănâncă, roagă-te, iubeşte – Elizabeth Gilbert are reducere pe:

mananca-roagateiubeste-1mdm-pdf-1-638

7. Fluturi – Irina Binder

Controversată sau nu, ceea ce am apreciat cel mai mult la Fluturi, a fost poate faptul că este o poveste de viaţă actuală, de zi cu zi oarecum. Deşi există zvonuri şi păreri contrare despre povestea transpusă în cuvinte a Irinei Binder , dacă vă sunt pe plac simplitatea în cuvinte, cât şi învăţăturile despre viaţă, familie şi prieteni, vă invit să o descoperiţi şi să decideţi singuri.

🔥 Fluturi – Irina Binder are reducere pe:

fluturi-irina-binder-2-volume-site_1

6. Perfect chemistry/Chimie perfectă – Simone Elkeles

Am devorat trilogia despre fraţii mexicani Fuentes. Fiecare carte prezintă de aproape, pe rând, atât viaţa, cât şi poveştile de dragoste ale fraţilor Alex, Carlos şi Luis. Autoarea ne învaţă cum aparenţele nu sunt întotdeauna ceea ce par şi cum de cele mai multe ori, dragostea ne poate schimba în cel mai benefic mod cu putinţă. Bonusul cărţilor? Porţii de umor din greu! Citește recenzia cărții Chimie Perfectă.

🔥 Chimie perfectă – Simone Elkeles are reducere pe:

perfectchemistryseries5. P.S. I love you/P.S. Te iubesc – Cecelia Ahern

Orice sfârşit este un nou început, este una dintre lecţiile pe care Holy le învaţă după moartea soţului ei. Este ceva mai „altfel” spre deosebire de celelalte poveşti de dragoste citite şi poate tocmai în acet lucru constă farmecul ei. Pot spune că niciodată n-am mai acaparată decât acum de magia Irlandei, cât şi de scrisorile cu aromă de altădată, care creionează povestea. Sper că vă va plăcea la fel de mult ca şi mie! Citește recenzia cărții P.S. Te iubesc.

🔥 P.S. Te iubesc – Cecelia Ahern are reducere pe:

]

ps-te-iubesc_1_produs-e1423039253671

4. The fault in our stars/Sub aceeaşi stea – John Green

Acţiunea este oarecum similară cu cea din „O iubire de neuitat”, doar că mai recentă. O poveste emoţionantă care pune în evidenţă binecunoscutul „carpe diem” mai mult ca oricând şi care ne învaţă să ne bucurăm de ceea ce are viaţa de oferit deşi circumstanţele nu sunt întotdeauna cele mai favorabile. Citește recenzia cărții Sub aceeași stea.

🔥 Sub aceeaşi stea – John Green are reducere pe:

629251

3. A walk to remember/O plimbare de neuitat – Nicholas Sparks

Am văzut filmul o dată, de două, de trei ori. Am plâns. Am citit şi cartea. Am plâns. Clasica poveste de dragoste dintre un băiat rău şi o fată cuminte, înrămată însă de una dintre multele drame ale vieţii: leucemia. Poate dragostea să vindece până şi cele mai crunte boli? Poate o listă de dorinţe să îndeplinească cel mai mare vis al cuiva? Descoperiţi, vă rog! Merită!

🔥 O plimbare de neuitat – Nicholas Sparks are reducere pe:

87331

2. Mecanica inimii – Mathias Malzieu

O cărticică atât de micuţă, dar care este capabilă să ne poarte pe tărâmuri de vis, de basm, de un frumos ireal. Povestea cărţii este despre un băiat cu un ceasornic în loc de inimă care este îndrăgostit de o micuţă andaluză. Mă gândesc la povestea lor, la povestea în sine a cărţii şi îmi vin numai diminutive în minte – atât de dulce şi de savuros este acest bestseller a lui Mathias Malzieu, care în Franţa a fost în topul celor mai vândute cărţi timp de pste douăzeci şi ceva de săptămâni. Dacă v-a plăcut Micul Prinţ, sunt sigură că vă veţi desfăta cu Mecanica inimii şi că după ce o veţi termina, veţi mai dori o porţie.

🔥 Mecanica inimii – Mathias Malzieu are reducere pe:

0_1778

1. Scrisoare de dragoste – Mihail Drumeş

Deşi pe aceeaşi listă aş putea menţiona şi Elevul Dima dintr-a şaptea, cât şi Invitaţie la vals, acest roman rămâne fără doar şi poate cel mai drag sufletului meu. Povestea Andei şi a lui Dinu este una despre destin, despre întâlniri neaşteptate şi bineînţeles, despre dragoste adevărată. Toate acestea sunt creionate de umorul Andei de care vă veţi îndrăgosti cu siguranţă, despre firea meschină a lui Dinu şi despre cum întorsăturile îndoielnice ale vieţii pot destrăma cele mai frumoase sentimente în cele mai dramatice şi triste moduri. O poveste care îţi rămâne în suflet şi care ne învaţă atât despre dragoste, cât şi despre viaţă. Citește recenzia cărții Scrisoare de dragoste.

🔥 Scrisoare de dragoste – Mihail Drumeş are reducere pe:

0Scrisoarededragoste0-pic

Acestea sunt doar câteva dintre multele cărţi de dragoste care există! Regăsiţi aici vreuna dintre preferatele voastre, pe care aţi recomanda-o şi celorlalte cititoare?

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022