Recenzie „Fata din tren” de Paula Hawkins

de | feb. 26, 2018 | Beletristică, Mister, Recenzii cărți

” Fata din tren” de Paula Hawkins este un roman de factură psihologică , un thriller bine realizat, menit să te țină în suspans.

Mă bucur că , în ciuda faptului că de obicei nu citesc thrillere, m-am hotărât să citesc această carte, care te devorează pagină cu pagină , dându-ți exact cantitatea de informații pentru a te face să devii dependent, să pornești singur ca un polițist în urmărirea și rezolvarea cazului.

Viaţa nu e un paragraf şi moartea nu e ceva între paranteze.

Povestea se centrează pe viața lui Rachel, un adult , care întâmpinând tot mai multe greutăți , se abandonează în patima alcoolului. Dacă înainte de toate acestea, Rachel era o persoană fericită, ceea ce îi schimbă firul vieții este conștientizarea faptului că nu poate avea copii. Acest eveniment declanşază și alte nemulțumiri, astfel încât , în curând Rachel divorțează de Tom.

Motivul principal al divorțului a fost relația infidelă pe care Tom o exercită faţă de personajul principal, acesta având o relație cu o altă femeie, Anna , relație din care rezultă și o fetită.

După doi ani de la divorț, viața lui Rachel are un traseu bine stabilit: în fiecare dimineață merge cu trenul pe un traseu bine stabilit spre Londra . Aici, văzând un cuplu , zi de zi, ea își creează o poveste despre iubire adevărată , dându-le și nume celor două persoane, ” Jess” , respectiv „Jason” .

Povestea i se năruie  însă,când descoperă că Jess este de fapt Megan, care este anunţată ca fiind dispărută de către poliție.

Rachel începe să îşi pună toate informaţiile cap la cap,pentru a descoperi ceea ce s-a întâmplat cu Megan, ca într-un puzzle, pe care , ce credeţi, va reuşi sau nu să îl rezolve?

Cartea oferă şi posibilitatea de a putea lăsa cititorului libertatea de a crede cine este persoana culpabilă până la aflarea adevărului, purtându-ne printr-o serie de evenimente acoperite cu mister.

Cine îmi poate garanta că, odată ce voi fugi , nu îmi voi da seama că nici asta nu mai e destul? Cine îmi poate spune că nu voi ajunge să simt exact ceea ce simt acum – că nu sunt în siguranţă, ci că sunt sufocată, prizonieră?Poate că iar o să vreau să fug şi apoi iar şi ,în cele din urmă, voi sfârşi înapoi pe acele şine vechi de cale ferată, pentru că nu mă voi mai putea duce nicăieri în altă parte. Poate. Poate că nu. Trebuie să-ţi asumi riscul, nu?

Titlu: FATA DIN TREN
Autor: Paula Hawkins
An apariție : 2015
Editura: TREI
Nr. Pagini: 408
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 2848

Alte recenzii de la Paula Hawkins:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Ispita bodyguardului” de Jennifer L. Armentrout
Recenzie ”Ispita bodyguardului” de Jennifer L. Armentrout

,,El o poate proteja de oricine, însă nu și de el însuși” Povestea din Ispita bodyguardului explorează aventura tumultoasă a unei jurnaliste, Alana Gore, și a bodyguardului ei, Chandler Gamble, într-o călătorie presărată cu provocări și atracție. Confruntată cu o...

Recenzie ”Al zecelea cerc” de Jodi Picoult
Recenzie ”Al zecelea cerc” de Jodi Picoult

Fiind încă în stare de șoc, nu pot începe recenzia decât așa: pe vremea mea, maică, lucrurile se făceau altfel…Ce m-a marcat așa tare? Jocurile de „societate” practicate de adolescenți în vârstă de 14-15 ani în secolul 21 strânși să tragă un chef. Doar că noțiunea lor...

Recenzie ”Casa dintre pini” de Ana Reyes
Recenzie ”Casa dintre pini” de Ana Reyes

Cât de ușor influențabil ești? Cât de greu te lași manipulat? Ce ai face dacă mintea ta ar deveni teren de joacă pentru altcineva? Casa dintre pini este debutul autoarei și totodată un thriller incitant, bazat pe o premisă înfiorătoare pe care n-ai vrea în veci s-o...

0 0 votes
Article Rating
Maria Vulpe a fost redactor Booknation.ro și a scris 24 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Maria Vulpe aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments