Recenzie „Magia lucrurilor simple” de Estelle Laure

de | nov. 22, 2017 | Beletristică, Dragoste, Recenzii cărți, Romantism

Magia lucrurilor simple este un roman contemporan reușit. Este o lectură simplă, care reușește să atragă atenția cititorilor asupra subiectului sensibil pe care îl dezvoltă. Reușește să se axeze pe mai multe subiecte din care realizează o imagine de ansamblu despre iubire, prietenie, familie și independență.

Estelle Laure are un stil de a scrie armonios. Cartea nu pare să se axeze doar pe o singură temă, așa că le combină foarte plăcut pe toate și dă viață unor personaje destul de realiste în care te poți identifica rapid.

Lucille este o adolescentă care la vârsta de 17 ani este nevoită să aibă grijă de membrii familiei care i-au mai rămas alături. Adică de Wren, sora sa mai mică. Recunosc că am reflectat ceva timp asupra părerii mele despre Lu. Ceea ce gândea nu corespundea cu acțiunile sale. În noaptea care i-a schimbat viața, prin modul în care autoarea i-a pus gândurile pe foaie, îmi dădea impresia unei copile mult mai mici. Apoi am realizat că de fapt făcea cumva legătura între intensitatea acelei întâmplări și efectul pe care l-a avut asupra ei. Ne făcea mult mai clar faptul că personajul evoluează.

Relația dintre Lucille și Wren este atât specială, cât și sensibilă. Pentru o fetiță, ideea de a fi părăsită de ambii părinți o poate afecta extrem de tare, și m-am bucurat că autoarea a insistat cu detaliile asupra legăturii dintre ele două.

 

Vorbind despre relatii cu alte personaje, Lu are o prietenă foarte bună care îi știe situația și o ajută puțin să păstreze lucrurile sub control și să fie cât mai ferite de ochii curioșilor care știu povestea cu tatăl ei și care întreabă de mamă.

 

Eden știe prea bine că viața este pentru mine ca o pernă care mă sufocă. Iar cel care ține perna în mâinile sale mă lasă să respir doar atât cât să nu mor. Am uitat că – atunci când sunt cu ea – reușește să dea perna la o parte, lăsându-mă să văd tot ce se petrece în jurul meu.

 

Și mai este… povestea de dragoste. Drăguță, dar nu foarte impresionantă. Aș fi nedreaptă să vorbesc despre ea cu niște cuvinte mărețe, atâta timp cât nu sunt reprezentative și cât timp cred că nici autoarea nu a vrut să impresioneze cu relația dintre Lu și Digby.

Cartea pur și simplu te face să te atașezi de personajele principale. Te face să suferi cu și pentru ele. Să-ți dorești să le poți ajuta. Apoi să te gândești la cazuri reale, să ajungi să vezi lumea din jurul tău cu alți ochi. Să-ți dorești să fii mai bun și să prețuiești ce ai.

Pentru că exact ca în titlu, Lucille realizează cât de neprețuite sunt lucrurile micuțe. Ce magie aduc. Câte griji îți pot lua de pe suflet, chiar și pentru un moment.

Este o lectură ușoară și foarte plăcută.

Titlu: MAGIA LUCRURILOR SIMPLE
Autor: Estelle Laure
An apariție : 2016
Editura: EPICA
Nr. Pagini: 285
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 7603

Alte recenzii de la Estelle Laure:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Teoria Tăcerii” de Iulian Tănase
Recenzie ”Teoria Tăcerii” de Iulian Tănase

Dați linistea, vă rog, mai tare!! În plină eră a comunicațiilor în masă, a promovării beneficiilor socializării, a upgradării din ce în ce mai performante a mijloacelor de comunicație, a interacțiunii umane prin cuvânt, Iulian Tănase scrie o carte despre tăcere (no,...

Recenzie „La Înălțime” de Liz Tomforde
Recenzie „La Înălțime” de Liz Tomforde

Editura Litera a tradus o serie super populară pe Bookstagram și BookTok și acest lucru mă bucură nespus, pentru că este puțin atipică. Ne vorbește despre o dragoste dintre două persoane care fac parte din lumi total diferite, dar și despre oameni care au concepții...

Recenzie ”Portret de familie” de Ann Napolitano
Recenzie ”Portret de familie” de Ann Napolitano

Ann Napolitano a scris o poveste despre iubire și durere, despre familie și forța ei, despre traume și vindecare, dar mai ales despre schimbare pentru că despre asta este până la urmă viața. Despre schimbare. Este o poveste ce analizează și despică asumarea unor...

0 0 votes
Article Rating
Irina Nicoleta a fost redactor Booknation.ro și a scris 55 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Irina Nicoleta aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments