Top 20 de biografii

Biografiile sunt adevărate lecții de viață, non ficțiuni care inspiră și de la care oricine are ceva de învățat. Există multe biografii inspiraționale apărute pe piață, însă doar unele din acestea atrag prin subiectul lor. Este important să știi să îți alegi cartea potrivită în funcție de povestea fiecăreia, pentru că ai doar de învățat de la ele. Dacă eșți pasionat de științe, Stephen Hawking trebuie să fie clar eroul tău sau dacă îți place sportul, învață de la Maria Sharapova cum trebuie să se comporte un campion și ce atitudine trebuie să aibă pe terenul de tenis. Păstrează-ți mintea deschisă și învață de la aceste biografii inspiraționale ce înseamnă să reușești în viață și să o înfrunți cu toate armele de care dispui.

1. Arsă de vie de Souad

Născută într-un sat din Cisiordania, Souad află repede că, în lumea tradițională în care trăiește ea, să fii fată este un blestem. Băieții merg la școală, fetele nu. O fată trebuie doar să muncească și să-și facă rugăciunile. Dacă iese câtuși de puțin din cuvântul tatălui, va fi bătută fără milă. O fată e mai puțin importantă decât un animal: dacă o familie are deja destule fete, cele care sunt în plus pot fi omorâte la naștere…

2. Eu sunt Malala de Malala Yousafzai, Patricia McCormick

Deși a crescut într-o zonă a Pakistanului stăpânită de înfricoșătoarea umbră a terorismului, Malala a învățat de mică să aibă curajul să vorbească în numele convingerilor sale. Convingerea ei cea mai puternică a fost dreptul la educație, iar astăzi e simbolul protestului pașnic și cel mai tânăr câștigător al Premiului Nobel pentru Pace.

3. Scurta istorie a vieții mele de Stephen Hawking – Biografii

Bogat ilustrată cu fotografii puțin cunoscute, această autobiografie concisă și sinceră are accente de umor fin și de înțelepciune. Autorul n-a ocolit detaliile gravei maladii care, deși l-a transformat într-un invalid, nu l-a împiedicat să gândească și să creeze. Un capitol e dedicat îndelungatei geneze a Scurtei istorii a timpului.

Găsești cartea Scurta istorie a vieții mele pe:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

4. Freud. O viață pentru timpul nostru de Peter Gay

Autor al celei mai apreciate biografii a lui Freud, istoricul Peter Gay îmbină, în mod elegant, secvențe de viață privată cu istoria zbuciumată a mișcării psihanalitice.

Găsești cartea Freud. O viață pentru timpul nostru pe:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

5. De neoprit. Viața mea până acum de Maria Sharapova – Biografii

În anul 2004, după o victorie în fața dublei campioane Serena Williams, Maria Sharapova a câștigat turneul de la Wimbledon la doar șaptesprezece ani. Ulterior a devenit de mai multe ori numărul unu în clasamentul WTA, a mai câștigat patru trofee de Grand Slam și a devenit una dintre sportivele cu cele mai mari câștiguri din lume.

Găsești cartea De neoprit. Viața mea până acum pe:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

6. #GIRLBOSS de Sophia Amoruso

#GIRLBOSS include povestea Sophiei Amoruso, dar, în același timp, este infinit mai mare decât ea. Este profund personală, dar și universală. Fiind plină de îndemnuri brute pentru trezirea la realitate („Nu ești un fulg de nea special”), de observații oneste și pătrunzătoare („Eșecul este invenția ta”) și de povești din spatele cortinei despre ascensiunea fulminantă a Nasty Gal, #GIRLBOSS vorbește despre foarte multe lucruri.

7. Nujeen. Cum a reușit o fată imobilizată în scaunul cu rotile să fugă din Siria în Germania de Nujeen Mustafa

Prizonieră în apartamentul din Alep unde locuiește cu familia ei, Nujeen este bolnavă de paralizie cerebrală și condamnată să trăiască într-un cărucior cu rotile. Neputând să meargă la școală, învață singură engleza din serialele americane de televiziune. Povestea ei este drama refugiaților sirieni văzută prin ochii unei fete al cărei curaj impresionează și care nu încetează nicio clipă să spere.

8. Viața mea de Charlie Chaplin

Așa era Londra copilăriei mele, Londra toanelor și a dimineților mele: îmi amintesc Lambeth în zilele de primăvară; îmi amintesc lucruri și incidente mărunte.

9. Curajul de a reuși de Ruben Gonzalez

Campion național la sanie și de patru ori medaliat olimpic, Ruben Gonzalez a început să se antreneze pentru prima dată la acest sport la vârsta de 21 de ani. Patru ani mai târziu, participa la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Calgary. La 39 de ani, concura alături de sportivi de 20 de ani la Olimpiada din Salt Lake City, iar la 47 de ani participa la competiția olimpică de la Vancouver. A reușit performanța de a lua parte la patru Olimpiade, fiecare dintre ele în alt deceniu.

Găsești cartea Curajul de a reuși pe:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

10. Am fost sclava Daesh. Povestea unei fete kurde răpite de Statul Islamic de Jinan, Thierry Oberlé – Biografii

Vândută într-o piață de sclave din Mosul unor luptători Daesh, este sechestrată, torturată și obligată să se convertească la islam, urmând să aibă soarta tuturor prizonierelor nemusulmane ale Statului Islamic, aceea de a fi folosite ca sclave sexuale de jihadiști. Timp de trei luni a trăit într-un adevărat infern, însă a avut noroc, reușind să fugă.

Găsești cartea Am fost sclava Daesh pe:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

11. 27 de pași de Tibi Useriu

Cartea te invită să descoperi omul din spatele performanței. O poveste care va surprinde și, poate, va șoca, promițând să fie autentică, dar și brutală.

Găsești cartea 27 de pași de Tibi Useriu pe:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

12. Viața secretă a marilor scriitori de Robert Schnakenberg

Pornind de la William Shakespeare și ajungând până la Thomas Pynchon, cartea ne prezintă o serie de portrete scandaloase și necenzurate ale scriitorilor celebri, încercând să abordeze toate întrebările dificile pe care profesorii de liceu se tem să le pună.

Găsești cartea Viața secretă a marilor scriitori pe:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

13. Numele meu este Mahtob de Mahtob Mahmoody

Numele meu este Mahtob e povestea unei tinere puternice care, în ciuda experiențelor prin care a trecut și a unei boli ce îi pune viața în pericol, reușește să răzbată, să găsească puterea de a-și ierta tatăl abuziv, regăsindu-și astfel pacea și bucuria de a trăi.

Găsești cartea Numele meu este Mahtob pe:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

14. Cartea secretă a Fridei Kahlo de F.G. Haghenbeck

Biografie și ficțiune, poveste și istorie, Cartea secretă a Fridei Kahlo desenează destinul implacabil al unei artiste, al unei femei, al unui spirit tulburat.

Găsești cartea Cartea secretă a Fridei Kahlo pe:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

15. Îndrăzneala de a spera de Barack Obama

Autorul analizează insecuritatea economică crescândă a familiilor americane, tensiunile rasiale și religioase din stat și amenințările transnaționale – de la terorism la pandemii – care se adună dincolo de granițele Americii.

Găsești cartea Îndrăzneala de a spera de Barack Obama pe:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

16. Jurnalul unui geniu de Salvador Dali – Biografii

Jurnalul este deci monumentul pe care Dali îl înalță gloriei personale. Lipsește din paginile lui orice urmă de modestie…

Găsești cartea Jurnalul unui geniu pe:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

17. Shoe Dog. Memoriile creatorului Nike de Phil Knight

Knight povestește despre numeroasele riscuri cu care s-a confruntat, despre eșecurile zdrobitoare, despre concurenții nemiloși, despre numărul mare de sceptici, dușmani și bancheri ostili, dar și despre numeroasele sale triumfuri emoționante și reveniri spectaculoase.

Găsești cartea Shoe Dog. Memoriile creatorului Nike pe:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

18. Johnny Depp, omul din spatele măștilor de Thomas Fuchs

JOHNNY DEPP are o personalitate cu multe fațete: este un idol al adolescenților, un model masculin, un superstar adorat de mase și un artist rebel, un rocker pasionat, dar și un tată dedicat.

Găsești cartea Johnny Depp, omul din spatele măștilor pe:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

19. Agatha Christie: Misterul celor 11 zile de Jared Cade

Ceea ce rezultă de aici este povestea irezistibilă a unei femei aduse de o suferință personală la marginea disperării, dar care a reușit să se salveze și să devină una dintre cele mai iubite povestitoare ale secolului douăzeci.

Găsești cartea Agatha Christie: Misterul celor 11 zile pe:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

20. Raif Badawi, soțul meu, povestea noastră de Ensaf Haidar, Andreea C. Hoffman – Biografii

Nominalizat în 2015 la Premiul Nobel pentru Pace, Raif Badawi zace într‑o închisoare din Arabia Saudită. Soția sa, Ensaf Haidar, a reușit să se refugieze împreună cu cei trei copii în Canada, de unde a pornit de una singură o campanie disperată pentru a‑și salva soțul.

Găsești cartea Raif Badawi, soțul meu, povestea noastră pe:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!