Rezumat Cinci saptamani in balon - Jules Verne

  Fragment din cartea "Cinci săptămâni in balon" de Jules Verne: "Deși bolnav, părăsește orașul la 7 martie, însoțit de un singur servitor. Principala țintă a voiajului său e de a ajunge la lacul Ciad de care îl despart încă trei sute cincizeci de mile.
Citește tot rezumatul cărții Cinci saptamani in balon... Înaintează, deci, spre est și ajunge în localitatea Zuricolo, din Bomu, care e centrul marelui imperiu de mijloc al Africii. Aici află de moartea lui Richardson, ucis de oboseală și lipsuri. Sosește la Kuka, pe malurile lacului. în sfârșit, după trei săptămâni, la 14 aprilie, după douăsprezece luni și jumătate de la plecarea din Tripolis, pătrunde în orașul Ngornu. Îl regăsim pornind la 29 martie 1851, împreună cu Overweg, să viziteze regatul Adamana, în partea de sud a lacului; ajunge până la Yola, ceva mai jos de al 9-lea grad de latitudine nord. Aceasta e limită extrema atinsă la sud de curajosul explorator. El se întoarce în luna august la Kuka; de acolo parcurge succesiv Mandara, Barghimi, Kanem și atinge ca limita ultimă, la est, orașul Masena situat pe a 17-lea și 20-a longitudine la vest. La 25 noiembrie 1852, după moartea lui Overweg, ultimul său tovarăș, se înfundă în vest, vizitează Sockoto, străbate Nigerul și ajunge, în sfârșit, la Tombuctu, unde e nevoit să lâncezească opt luni la rând pradă vexațiilor șeicului, maltratărilor și mizeriei. Dar prezența unui străin în looalitate nu poate fi îngăduită mult. Doctorul pleacă la 17 martie 1854, se refugiază la frontiera unde stă treizeci și trei de zile, se întoarce în noiembrie la Kano, reintră-n Kuka și ia drumul Denhamului; revede Tripolisul pe la finele lui august 1855 și se-ntoarce la Londra la 6 septembrie." Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Cinci saptamani in balon?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Cinci saptamani in balon și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Cinci saptamani in balon scrisă de Jules Verne. Cinci saptamani in balon a apărut în anul 2008. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2008 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Cinci saptamani in balon este editura HERRA - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura HERRA aici. Cartea Cinci saptamani in balon face parte din categoria Literatura Universala. Este o carte ușor de citit, are doar 160 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Cinci saptamani in balon și, de asemenea, sperăm că autorul Jules Verne, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII CINCI SAPTAMANI IN BALON PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde