Top 79 Cele mai vândute cărți din 2008

1. Escadron ghilotina - Guillermo Arriaga

Escadron Ghilotina este primul roman publicat de Guillermo Arriaga(1991). Este o poveste savuroasa, cu mult umor negru, despre un barbat conservator care perfectioneaza celebra ghilotina si hotaraste sa i-o vanda nici mai mult, nici mai putin decat lui Pancho Villa. Conducatorul insurgentilor mexicani, fascinat de acest instrument, accepta propunerea avocatului Feliciano Velasco, dar rasplata se dovedeste a fi cu totul diferita fata de asteptarile celui din urma. Aristocratul cu principii total opuse Revolutiei ajunge sa fie mana dreapta a lui Villa, iar ghilotina sa, un simbol al luptei de clasa. Treptat, el este absorbit de luema pestrita, plina de bizarerie, de cruzime, dar si de eroism a trupelor revolutionare. Romanul este un joc ironic despre razboi si despre felul in care violenta contamineaza si da peste cap destinul personajelor.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

2. Curcubeul toamnei - Grigore Olimp Ioan

Cred ca exista oameni carora, atunci cand viata nu le mai ofera speranta unor farame de bucurie, le apar in minte, ca un fel de compensare a derivei sufletului, amintirile. Bineinteles, numai acelea care nu s-au scurs in nemarginirea timpului intocmai ca nisipul eliminat de un organism omenesc suferind. - Grigore Olimp Ioan Curcubeul toamnei este o colectie de scrieri ale unui descendent al unor familii insemnate din istoria Romaniei, ce a trait ororile celor doua razboaie mondiale si ale comunismului, dar si fericitii ani interbelici.Veti gasi in acest volum amintiri despre curcubeele vazute de autor, curcubee reale - primul vazut in copilarie pe fereastra casei bunicilor, al doilea pe mare, al treilea la Paris, ridicandu-se din spatele bazilicii Sacre-Coeur si destramandu-se in Sena, al patrulea din avion, deasupra Venetiei si ultimele trei in satul natal-, dar si curcubee simbolice - amintiri despre fiintele dragi, cucubee de lumina. Totul este povestit cu sensibilitatea si intelepciunea la care Grigore Olimp Ioan a ajuns dupa aproape un veac de viata. In perioada dintre cele doua razboaie mondiale, Grigore Olimp Ioan era reporter la unul dintre cele mai importante ziare romanesti, Universul. Mostenise talentul de jurnalist de la tatal sau, Olimp Ioan, multa vreme corespondent de presa la Geneva si colaborator al lui Nicolae Titulescu. Din partea tatalui, era urmas al colonelului Grigore Ioan, care si-a lasat numele inscris in istoria tarii, luptand vitejeste in Razboiul... de Independenta. Din partea mamei, primise genele Otetelisanilor si ale instaritei familii Istrati, din pitorescul sat moldovean Cucova. Era deci vlastarul unor familii pe cat de diverse, pe atat de caracteristice societatii romanesti in dezvoltare, din ultimele doua secole. Viata se anunta interesanta si senina pentru tanarul reporter. A venit razboiul in care, in buna traditie a bunicului sau, a luptat pe front, alegand insa sa lupte in aviatie. Apoi au venit vremuri grele. Si, cu acea linistita vitejie cu care au supravietuit nenumarati romani vitregiti de destin, Grigore Ioan a infruntat viata, cutreierand santierele tarii si indeplinind munca modesta de sef-mecanic. La apusul vietii, fostul jurnalist a hotarat sa-si imortalizeze inaintasii in paginile unei carti. -Silvia Colfescu)

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

3. Forta trecutului - Sandro Veronesi

Roman distins in anul 2000 cu premiul Viareggio-Repaci si premiul Campiello! Oare ii cunoastem cu adevarat pe cei care ne inconjoara? Oricat am fi de convinsi ca le-am inteles sentimentele, vor exista intotdeauna zone de umbra, secrete mai mari sau mai mici. Gianni Orzan nu si-a pus niciodata aceasta problema.este un barbat linistit care isi castiga existenta scriind carti pentru copii. Intr-o seara insa, este abordat de un taximetrist ciudat. Acesta stie amanunte personale din viata scriitorului si il convinge sa asculte o dezvaluire "nebuneasca": tatal sau, care tocmai murise, nu ar fi fost generalul crestin-democrat si bigot pe care-l stiuse intreaga viata, ci un spion rus aflat in serviciul KGB-ului. Si, in plus, taximetristul lucra in aceeasi bransa si fusese cel mai bun prieten al lui. Din acea zi, fiecare certitudine a lui gianni pare sas se prabuseasca sub forta trecutului, iar pacea construita cu perseverenta in jurul propriei familii pare sa se destrame putin cate putin. Scriitorul isi va da seama ca a fost intotdeauna diferit de ceea ce-si inchipuia ca este, cu un tata diferit(poate un spion rus), cu o sotie diferita(poate infidela) si un trecut diferit cu care trebuie sa-si incheie socotelile.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

4. Teatru - Ion Luca Caragiale

Este la Caragiale un umor inefabil ca si lirismul eminescian, suprapus observatiei ori criticei si pina la un punct independent, constind in "caragialism", adica intr-o maniera de a vorbi. Teatrul lui e plin de ecouri memorabile ce au asupra spectatorului efectul delirant pe care melodia operei italiene o are asupra publicului. Spectatorul ia fraza, vrajit, din gura actorului si o contunua singur. - G. Calinescu

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

5. Moartea zeilor. Romanul lui Iulian Apostatul - Dmitri S. Merejkovski

    Dmitri Sergheevici Merejkovski, scriitor rus nascut la Sankt Petersburg in 1865, emigreaza in Franta dupa Revolutia Bolsevica din 1917, stabilindu-se aici pana la sfarsitul vietii (1941). Intre cele doua razboaie mondiale, scriitorul se bucura de o mare notorietate datorita romanelor sale istorice, foarte gustate de publicul francez.     „Moartea zeilor“ (1895), lucrare subintitulata Romanul lui Iulian Apostatul, are ca personaj central pe imparatul roman cu acest nume, nepot al lui Constantin cel Mare dar admirator al filosofiei clasice elene si al panteonului de zeitati greco-romane. In timpul scurtei sale domnii (361-363 d.Hr.) el incearca in van sa reinvie cultul vechilor zei, intr-o lupta fara sanse de izbanda cu noua religie crestina. Ranit in lupta cu persii, Iulian moare soptind: „Ai invins, Galileene!“      Fragment din volum:       “La intrarea in centrul Marii Antiohii de pe tarmul Marii Interioare, intr-unul din cartierele murdare si sarace ale Seleuciei siriene, niste ulite stramte si intortocheate duceau catre piata care domina cheiul. Nu se vedea marea, din pricina numarului mare al catargelor si velelor care inchideau orizontul.     Casele se compuneau din incaperi mici si saracacioase incarcate cu obiecte desperecheate si erau spoite cu var; in exterior, erau impodobite cu cate un covor rupt, ce aducea a carpa murdara sau a impletitura destramata. Peste tot, prin colturi, printre maghernite, printre rascrucile pline de miasma provenind de la apele infestate de la spalatorii si baile pentru saraci, misuna o multime nevoiasa si infometata, de un cosmopolitism ciudat.     Soarele incingea pamantul si aluneca spre ospatul zarii; se lasa amurgul, cu aripile sale larg desfasurate; caldura inabusitoare, praful si pacla apasau cu sporita greutate asupra orasului. Dinspre piata venea un miros de carne si legume stricate, ramase multa vreme sub bataia soarelui. Sclavi pe jumatate despuiati carau marfurile de la corabii. Aveau capul aproape ras: printre zdrentele lor se zareau vanatai urate si cei mai multi purtau pe obraji cicatricele marcate cu fierul rosu ale celor doua litere latine C si F, ceea ce vroia sa insemne: „Cave furem!' (Fereste-te de hoti).     Se aprinsera focuri. Noaptea care se apropia nu punea capat forfotei si discutiilor de prin fundaturi. De la fieraria invecinata rasunau, cat sa-ti sparga urechile, loviturile de ciocan pe drugii de fier; flacarile se inaltau, imprastiind in zborul lor funinginea. Sclavii de la brutaria de-alaturi, dezbracati si purtand din cap pana-n picioare pulberea alba si fainoasa, cu pleoapele umflate de caldura, bagau painea in cuptor. Instalat intr-o bojdeuca in bataia vantului, ce raspandea o insuportabila duhoare de pap si piele, un cizmar cosea incaltari, la lumina unei lampi afumate, ghemuit pe calcaie si cantand in gura mare cantece barbare."

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

6. Cautarile inimii - Janette Oke

Mostenirea din prerie, cartea a doua. Ea tanjise dupa maturitate, dar acum i se parea ca viata trece pe langa ea. Ea isi doreste sa fie pe cont propriu, dar ce inseamna asta cu adevarat? Cum absolvirea scolii se apropie, Virginia Simpson in varsta de optsprezece ani, este mai mult decat pregatita sa faca fata colegiului, sa fie impreuna cu iubitul ei din copilarie, iar in final sa i se acorde privilegiul de a fi adulta. Dar cand o criza in familie o forteaza sa abandoneze planurile ei facute cu atata grija, Virginia afla despre intelesul profund al transformarii in persoana adulta. Are Dumnezeu altceva pentru ea, ceva ce nu ii trecuse ei prin minte?

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

7. Legenda Luceafarului - Mihai Eminescu

«In descrierea unui voiaj in tarile romane germanul K. povesteste legenda Luceafarului. Aceasta e povestea. Iar intelesul alegoric ce i l-am dat este ca, daca geniul nu cunoaste nici moarte si numele lui scapa de simpla uitare, pe de alta parte insa, pe pamint, nu e capabil a ferici pe cineva, nici capabil de a fi fericit. El n-are moarte, dar n-are nici noroc», scria Eminescu pe marginea manuscrisului uneia din multele variante ale poemului Luceafarul. Pe aceeasi fila poetul isi continua gindul, intr-o forma mai succinta: «Mi s-a parut ca soarta Luceafarului din poveste seamana mult cu soarta geniului pe pamint si i-am dat acest inteles alegoric». Acest « german K. » era Richard Kunisch, autorul unei culegeri intitulata Bukarest und Stambul. Skizzen ans Ungarn, Rumanien und der Turkei (Bucuresti si Stambul. Schite din Ungaria, Romania si Turcia), aparuta in 1861 si reeditata in 1868 si 1869. Lui Eminescu care, in toamna anului 1872, venise la Berlin cu scopul de a-si continua studiile universitare, nu putea sa-i scape acest titlu de carte. Astfel, cele doua basme romanesti culese de Kunisch (Das Madchen im golden Garten si Die Jungfrau ohne Korper) vor intra imediat in laboratorul de creatie al poetului, din care vor iesi minunatele basme versificate: "Fata-n gradina de aur" si "Miron si frumoasa fara corp". Daca "Miron si frumoasa fara corp" a ramas la stadiul de basm, "Fata-n gradina de aur" va cunoaste o indelungata si migaloasa slefuire, care se va sfirsi odata cu publicarea in Almanahul Societatii Academice Social-Literare « Romania Juna » a poemei Luceafarul. Societatea studentilor romani din capitala Imperiului Habsburgic, Viena, din care facuse parte la timpul sau si Eminescu, izbutise, dupa mai multi ani de stradanii, sa scoata de sub tipar, in aprilie 1883, Almanahul « Romaniei June ». In paginile acestei publicatii tinerii redactori isi propuneau: « sa intruneasca in fiecare an pe cei mai de frunte reprezentanti ai literaturii romane ; astfel din an in an, lamureau editorii, se va putea si in acest mod observa miscarea noastra literara, ceea-ce inca este o conditie pentru progres. In Almanahul prezent, precizau ei, multe pietricele pretioase din mozaicul literaturii romane lipsesc ». Prezenta editie omagiala intruneste basmul lui Kunisch, "Fata din gradina de aur", in traducerea lui D. Caracostea, basmul versificat "Fata-n gradina de aur" si poemul "Luceafarul". Am pastrat ortografia si punctuatia editiilor din care au fost reproduse textele. - Horia Zava Fragment din carte: "A fost odat-un Imparat — el fu-nca In vremi de aur, ce nu pot sa-ntorn, Cind in paduri, in lacuri, lanuri, lunca, Vorbeai cu zeii, de sunai din corn. Avea o fata dulce, mindra, prunca, Cu cari basme vremile s-adorn', Cind trece ea, frumoase flori se pleaca-n Usorii pasi, in valea c-un mesteacan. In van i-o cer. Batrinul se gindeste, Prea e frumoasa, prea nu e de lume — Ma mir cum cerul nu s-ademeneste Sa scrie-n stele dulcele ei nume; E rau poetul, care n-o numeste, Barbara tara, unde-al ei renume Inca n-a-ajuns, si chipu-i rapitoriu Nu-i de privirea celor muritori. "

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

8. Dragons - Stephen Krensky

 Dragons Are Everywhere - from Scandinavia to Japan. Fat dragons, skinny dragons, flying dragons, underground dragons.... Some try to behave themselves and mind their own business. Others have made a lot of trouble over the centuries. Did you know that stories of dragons have been around for 5,000 years? Do you know where some real-life dragon live? Learn more about the history and popular culture surrounding these scaly, fire-breathing monsters

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

9. Prin fata ochilor - Laura Kasischke

Prin fata ochilor este un roman psihologic contemporan, cu o poveste actuala, deopotriva ravasitoare si captivanta. Victima a unui eveniment cutremurator, adolesenta Diana trebui sa traiasca macinata de remuscarile unei alegeri paradoxale. Anii trec, iar Diana pare sa-si fi regasit echilibrul alaturi de sotul si de fiica sa. Insa iluzia fragila este pe cale sa se destrame odata ce trecutul pune stapanire pe prezent. Pe suprafata vietii sale de portelan incep sa apara crapaturile...

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

11. Fire de tort - George Cosbuc

Fragment din cartea "Fire de tort" de George Cosbuc "De pe deal   E capul ei, si pieptul ei - O vad acum intreaga, O strig pe nume si-i vorbesc, Dar ea sa ma-nteleaga?   Cu pieptul plin si des batand, Cu fata-mbujorata, A rasarit dint-un tufis Si rade-acum mirata.   „Tu esti pe-aici? Eu te-am crezut Cu oile prin vale! De-as fi stiut ca esti in deal, Mergeam pe alta cale!"   Subtire-n trup si blanda-n grai, Si-n port asa isteata, Pe urma ei in fapt de-amurg Din zori de dimineata.   De-as fi stiut ca n-a venit Anume pentru mine, Eu n-as mai fi vorbit cu ea! Dar stiu si-aceasta bine   Ca m-a catat de mult prin vai Pierduta-asa cu gandul; Si daca nu m-ar fi gasit, Umblat-ar fi de-a randul   Intreaga zi din deal in deal Ca cerbul dupa apa - Cu greu te scapi de-un lucru drag, Si prost e cine-l scapa!"

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

12. Razboi si pace - Lev Tolstoi

Unul dintre cele mai ample si mai complexe romane din literatura universala, Razboi si pace urmareste istoria familiilor aristocrate rusesti in timpul campaniei militare napoleoniene in Europa, campanie care culmineaza cu invazia franceza a Rusiei in 1912 si cu infrangerea lui Napoleon. Povestea se deplaseaza dinspre viata de familie catre cartierul general al lui Napoleon, de la curtea tarului Alexandru I al Rusiei pe campul de lupta de la Austerlitz si Borodino. Monumentalul roman, care infatiseaza evenimentele razboiului dus, in 1812, de Napoleon impotriva Rusiei, ofera cititorului informatii istorice despre imprejurarile care au schimbat atunci soarta Europei si, poate, a lumii intregi. Mai mult insa decat relatarea faptelor, Tolstoi zugraveste o vasta galerie de personaje descrise cu inegalabila maiestrie precum si viziunea sa personala asupra istoriei. Marele scriitor arata ca nu Napoleon, nici imparatul Alexandru I al Rusiei, nici alti straluciti conducatori ai vremii nu au determinat decisiv, cum cred unii, cursul evenimentelor, ci multitudinea de oameni si de factori manati de vointa Destinului Atotputernic. De la imparati, regi sau comandanti de osti, pana la ultimii soldati sau locuitori ai oraselor si satelor din Europa, toti sunt prinsi intr-un mecanism implacabil, pe care nu-l stapanesc, de care nu sunt constienti si de ale carui consecinte, in anul 1812, sunt campania lui Napoleon din Rusia, la inceput victorioasa, apoi urmata de retragere, fuga imparatului Frantei si distrugerea armatei sale. - Romania Libera Compozitional, imensa varietate de figuri, peste 550, si episoade este conceputa sub forma de cronica a vietii, in principal a trei familii din inalta nobilime rusa. Razboi si pace este considerat a fi cel mai mare roman scris vreodata, remarcabil prin complexitate si unitate, un roman istorico-psihologic de mari proportii. Pe panza sa vasta, se tes povestile a peste 500 de personaje, dintre care unele sunt istorice si altele fictive. Povestea se deplaseaza de pe planul vietii de familie catre cartierul general al lui Napoleon, de la curtea Tarului Alexandru I al Rusiei pe campul de lupta de la Austerlitz si Borodino. - Adevarul Fragment din cartea "Razboi si pace" de Tolstoi "PRINTUL ANDREI, CALARE, ramasese linga baterie, uitindu-se la fumul tunului din care iesise ghiuleaua. Privirile ii alergau pe intinderea vasta. Observa numai ca masa de francezi, care pina atunci statuse in nemiscare, incepuse sa freamate si ca in stinga ei se afla intr-adevar o baterie. Inca nu se imprastiase de deasupra ei fumul. Doi calareti francezi, aghiotanti, de buna seama, galopau pe coama dealului. La poalele dealului, pentru a intari pesemne primele linii, se pusese in miscare o coloana redusa, foarte vizibila, de-a inamicului. Fumul primei ghiulele nici nu se imprastiase inca bine cind se isca alt fum si tisni a doua detunatura. Lupta incepuse. Printul Andrei isi intoarse calul si o porni in goana indarat spre Grund, sa-l caute pe printul Bagration. In urma lui auzi cum se intetea, mereu mai deasa si mai zgomotoasa, canonada. Se vedea ca ai nostri incepusera si ei sa raspunda. De vale, pe acolo pe unde trecusera parlamentarii, se auzeau impuscaturi. Nici nu sosise bine Lemarrois cu minioasa scrisoare a lui Bonaparte, ca Murat, rusinat, vrind sa-si repare greseala pe loc, isi si impinsese trupele pe la centru si pe la capetele ambelor noastre flancuri, nadajduind ca pina seara, inainte de sosirea imparatului, sa poata zdrobi neinsemnatul detasament care-i sta in fata. "Iata! A inceput! gindi printul Andrei, simtind cum singele incepea sa-i navaleasca in inima, zvicnind tot mai tare. Dar unde oare si cum va fi “Toulon”-ul meu?" Trecind prin mijlocul acelorasi companii, care cu un sfert de ora inainte isi mincau linistit casa si-si beau votca, vazu pretutindeni aceleasi si aceleasi miscari grabite ale soldatilor ce-si luau armele si se asezau in front, si pe toate chipurile recunoscu acelasi simtamint de inviorare de care era plina si inima lui. "A inceput! Iata! E un lucru groaznic si totusi vesel!" spunea chipul fiecarui soldat si al fiecarui ofiter."

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

13. 29.9 RON - Frederic Beigbeder

29.9 RON - Frederic Beigbeder Publicitatea este o tehnica de intoxicare- Frederic Beigbeder Lucrez in publicitate: ei da, poluez universul. Sunt tipul care va vinde rahat. Ala de va face sa visati la lucruri pe care n-o sa le aveti niciodata. Cer vesnic albastru, gagici care nu sunt niciodata nasoale, o fericire perfecta, retusata pe Photoshop. Imagini bibilite, muzica ultimul racnet. Apostolatul meu este sa va fac sa va curga balele. In profesia mea, nimeni nu va doreste fericirea, pentru ca oamenii fericiti nu consuma. Frederic Beigbeder s-a nascut in 1965. A scris acest roman intre 1997 si 2000, cand lucra pe post de copywriter la agentia de publicitate Young&Rubicam. Fiind un pamflet plin de verva ce demonteaza fara scrupule fascinatia advertisingului, cartea avea sa devina rapid un succes international, dar avea sa si atraga, pe de alta parte, excluderea definitiva a autorului ei din bransa profesionala incriminata. Fragment din carte: "Jean-Francois mi-a facut semn sa nu mai insist. A fost cat pe ce sa propun „Madone uber alles" ca slogan, dar m-am dezumflat. O sa credeti ca le cam exagerez, ca nu e chiar asa de grav. Dar uitati-va ce miza are mica sedinta din dimineata asta. Nu e numai o prezentare de campanie oarecare: e o reuniune mai importanta decat acordul de la Munchen. (In 1938, la Munchen, niste sefi de stat, un francez si un englez, Edouard Daladier si Neville Chamberlain, au abandonat Cehoslovacia in mana nazistilor, uite-asa, pe un colt de masa.) Sute de reuniuni ca aceasta, de la Madone, abandoneaza, in fiecare zi, lumea. Mii de acorduri de la Muchen cotidiene! Ceea ce se petrece acolo este esential: moartea ideilor, interzicerea schimbarii. Esti in fata unor indivizi care dispretuiesc publicul, care vor sa-l mentina intr-o stare de cumparare stupida si conditionata. In mintea lor, se adreseaza „tipei afectate de mongolism, cu varsta sub cincizeci de ani". Tu incerci sa le propui ceva amuzant, care sa-i traga in sus, pentru ca e o chestie de politete, cand intrerupi un film la televizor. Si ti se pun piedici. Iar povestea se repeta mereu, tot timpul, in fiecare zi, mereu... Mii de capitulari zilnice, cu coada intre picioare, in costume de tergal. Mii de „lase consolari" zilnice. Incetul cu incetul, aceste sute de mii de sedinte prapadite pun la cale triumful tampeniei calculate si dispretuitoare asupra simplei si naivei cautari a progresului uman. Ideal vorbind, in democratie ar trebui sa existe dorinta de a folosi formidabila putere a comunicarii pentru ca mentalitatile sa fie urnite, in loc sa fie strivite. Ceea ce nu se intampla niciodata, pentru ca persoanele care dispun de aceasta putere prefera sa nu-si asume riscuri. Cei ce comanda reclamele vor dumicatul gata mestecat, vor pretestari, vor sa va transforme in oi, nu glumesc, o sa vedeti ca, intr-o zi, o sa va tatueze pe mana un cod de bare. Stiu ei ca singura voastra putere este cardul albastru. Au nevoie sa va impiedice sa faceti o alegere. Trebuie sa va transforme actele gratuite in acte de cumparare. Rezistenta la schimbare este prezenta in modul cel mai violent in toate salile astea impersonale de sedinte. Sufletul imobilismului se afla in acest imobil, intre acesti mici reprezentanti ai conducerii, cu matreata si talonete. Ei sunt centrul lumii! Oamenii politici nu mai controleaza nimic; economia e cea care guverneaza. Marketing-ul e perversiunea democratiei: orchestra e cea care il conduce pe dirijor. Sondajele sunt cele care fac politica, testele sunt cele care fac publicitatea, esantioanele de populatie sunt cele care aleg discursurile difuzate la radio, „sneak previews" sunt cele care hotarasc sfarsitul filmelor de la cinema, audientele sunt cele care fac televiziunea: toate studiile astea manipulate de toti Alfred Dulerii de pe fata pamantului. "

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

14. Viata la tara. Tanase Scatiu - Duiliu Zamfirescu

Intocmai ca mai toti scriitorii realisti romani, pana cand un Alexandru Macedonski cucereste sectoare noi ale artei descriptive, Duiliu Zamfirescu este mai ales un pictor al omului al peisagiului, mai mult decat al lucrurilor si al interioarelor, care apar totusi uneori in paginile lui. Remarcabila este apoi sub pana autorului Vietii la tara sau Tanase Scatiu pictura starilor de multime, cu atata vreme inainte ca Liviu Rebreanu sa dezvolte larg posibilitatile acestui motiv. Vrednica de atentie este si evocarea vietii interioare, cu afundari lume de imagini construite dupa alte legi decat acele ale atentiei voluntare [...]. Caracterul atat de modern al precedentului nu poate scapa nimanui si el alcatuieste punctul cel mai inaintat al artei de analist al lui Duiliu Zamfirescu, atenta la enigmele vietii sufletesti. - Tudor Vianu

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

15. Poezii - George Cosbuc

George Cosbuc este cel de-al optulea nascut al lui Sebastian si Maria Cosbuc. Copilaria si-o petrece in satul sau natal, face gimnaziul la Nasaud, unde deprinde limbile si literaturile clasice si limba germana. Tot atunci incepe sa scrie; este incurajat de catre colegii si profesorii sai si incepe sa fie cunoscut si in afara activitatii din gimnaziu. Dupa terminarea gimnaziului, se inscrie la Facultatea de Filosofie si Litere din Cluj, pe care o paraseste in 1887, an in care are loc adevaratul debut al sau, cu Filasofii si plugarii, in "Tribuna" din Sibiu, ME condusa de Ioan Slavici. Despre Cosbuc, Caragiale spunea: "Pe campul vast al publicisticii romane, pe care creste atata spanac des si abundent, a aparut, in sfarsit, zilele acestea si un copac, si e asa de mandru si asa de puternic, ca mii si mii de recolte de buruieni ni se vor perinda, si el va sta tot mereu in picioare, tot mai sanatos si mai trainic, infruntand gustul actual si vremea cu schimbarile ei capricioase, si facand din ce in ce mai mult fala limbii noastre romanesti - un volum de Balade si idile de George Cosbuc."  Un imn preasfintei gramatice Te salut pe tine, - articol cauzal si omogen, Indirect contras in fraza cu subiectul epicen! Voi, interjectiuni concrete si-optative principale, Radacini prin apozitii singular adjectivale, Voi, cantitative - abstracte subiective-n viitor, Unipersonale-n modul cu plural hotarator, Va salut! Si tot asemeni te salut, o, prezumtive, Numar genitiv in cazul numelor intranzitive. Tu, obiect concret si simplu, tu, circumstantial de loc, Locativ pasiv, conjunctii, complimente reciproc! Unde sa gasesc puterea de-a trai, de nu la tine, Gen subordonat prin verbul reflexivelor suspine? Cardinale - acuzative, virgula si period, Doua puncte - adversative strict coordonate-n mod Si superlativ prezinte derivat din vocative, Prin vocala secundara cu terminatiuni pasive, Declinari adverbiale negative-n absolut Cu perfecte - adversative sufixate-n atribut, Relativ invers compuse prin adverbe ca motiune, Pozitiv improprii-n numar, ori neutre, ori comune, Mod superlativ generic omonim adversativ, Plenison ca negatiune, iar in fond apelativ Cu prefix si cu gerunzii posesivo - cardinale, Morfologice prin sunet si prin stari adverbiale. Dati cu fuga sinonime prin functiune si raport, Ca mai-mult-decat-perfectul lui Cipar acum e mort! Dar in locu-i inviara prezumtive si oblice Si-un dubitativ pro - contra ortografico - propice. Propozitii si-apozitii ce ne-arata rupt anume Locul timpului si cauza modului unui pronume Prefixat dintr-un adverb feminin cu derivate Prin triftongii declinarii verbelor neregulate. Ce-ati facut, o, voi ai tarii prea razboinici voievozi, Pentru inaintarea noastra? V-ati luptat niste nerozi Cu tatari, cu turci, cu unguri? Lupta-i asta? Alte lupte Purtam noi, mai glorioase, cu invingeri neintrerupte, Cu negatii si-afirmatii si-optativul indirect, Al interogarii proprii si-al pasivului perfect. Iata, se deschide cerul si dintr-insul cad nespuse Si contrarii si contrase si opuse si compuse Cu diftongi si relative, si-ablative, si vibrante, Si jumari si fleici si-ntreaga tabara de consonante: Labiale si dentale si nazale si minuni, Ps! br! hr! he! ho! ha, huide, si alte asemeni conjunctiuni, Catre, spre, prin, la, in, peste, de la, din si-ntr-un ulcior Joac-o sarba vocativul unison intr-un picior Cu functiuni si cu rapoarte si-alergand in fund li-e telul Spre azbuchevedeglagoldobreiestjivetezelu Si-o harababura sfanta vad, ma tulbur, cad, ma-nchin: Sa traiasca-n veci sintaxa! Aleluia si amin!  - George Cosbuc  

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

16. Itic - Pascale Roze

Itoc Gersztenfeld s-a nascut la Vrsovia in 1904, ultimul dintr-o familie cu noua copii. E cel mai blond, cel mai cuminte, cel mai tacut. Traieste in cartierul evreiesc unde nu prea e de munca si banii-s sponci. Chiar daca isi iubeste viata, va trebui sa plece, sa se preschimbe in pasare, ca micul itic. Pentru Maryem, pe care o iubeste, el pleaca la Berlin, la fratele sau. Apoi fuge in Franta, unde lucreaza in mina. Ajuns la Paris, poate, in sfarsit, sa-si intemeieze o familie. impreuna cu Maryem, si un atelier de tricotaje. Dar norii se ingramadesc amenintatori pe cerul Istoriei. Acordurile de la Munchen. Invadarea Sudetilor. Noaptea de cristal. Armistitiul. Primejdia se apropie. Greu de imaginat. Convocat de autoritatile franceze in mai 1941. Itoc este dus in lagarul de concentrare de la Pithiviers. Cand Maryem se imbolnaveste grav, obtine permisiunea de a iesi, cu conditia sa se intoarca. Ce decizie va lua? Povestea lui Itoc e una dintre cele care nu se incheie. Ea ramane deasupra capetelor noastre ca o rana deschisa pe veci.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

17. The Ever Open Door - Glenice Crossland

Told with warmth and humour, The Ever Open Door is the story of a hard working, down-to-earth community in a small Yorkshire town during the Second World War and its aftermath.   Burly steelworker Jim Butler and his wife Sally are quite content in their little house on Potters Row. Jim's only complaint is that Sally is too soft hearted for her own good, always at the beck and call of any neighbour, friend or even stranger. Sally, on the other hand, accuses Jim of being a soft touch for anyone after a drink or two at the Rising Sun. Both accept that neither will ever change and they love each other and their daughter Daisy deeply.   Theirs is a close-knit family in a close-knit community where gossip - both good and bad - abounds and neighbour looks out for neighbour and friend for friend. And when Sally's generosity leads to an inheritance it should mean a change of life for the better, instead it brings danger and difficult choices for them all...

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

18. The New Rakes - Nikki Magennis

The New Rakes are known for the hot, dirty electro music they play in basement gigs all over the city, but lead singer Kara has ambitions beyond underground success. Fuelled by her sexy performances and the love/hate relationship with her guitarist Tam, the band is poised on the brink of stardom. And when Mike Greene, the charismatic head of a record company, offers The New Rakes a deal, it seems all their hopes are about to be realised.   But Kara and Mike have history - and this time he wants more than a professional relationship. Kara is seduced by his glamorous promises and despite the attempts of his manipulative ex-girlfriend, she becomes Mike's lover.   As she gets tangled in a web of sex, power and deceit, Kara learns the hard way what success really means. In the end, she may have to choose between the limelight and true love.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

19. Proza - Marina Tvetaieva

Marina Tvetaieva se distinge printr-o scriitura accentuat personala, nu numai in poezie, dar si in proza. Este vorba de stilistica ei nervoasa, abrupta, sincopata, chiar si ortografic inconfundabila, cu multiple linii de pauza ori intercalari neuzuale de paranteze, exclamatii si altele. Care sa fie, deci, cuvantul nimerit pentru a surprinde particularitatea acestei creatii? I-am spus: stare patetica. Ii pot spune: stare febrila. I-am spus: radicalitate. Ii pot spune: frenezie. Si viata, si opera Tvetaievei febriciteaza. Ele repudiaza, fara incetare, situatiile medii, mediocre, cotidiene, cuminti. [...] Daca excesul poate periclita viata, excesivul poate salva arta. Excesivul e aici o supralicitare a daruirii, o hipertrofie a atasamentului. Tvetaieva smulge arta din stramtorarile ei, ale Tvetaievei si ale artei. E ca o hiperbola a omului, ca o dovada a demnitatii recastigate: prin arta subumanul trece in sublim. Crezand in arta, Tvetaieva crede in umanitate, in sansa nemuririi ei palpabile. Dar transgresarea mortii ea o stoarce din vecinatatea mortii; dintr-o viata neincetat periclitata de absolutismele ei. Viata nu e traita pe masura artei, s-o obligam la nemasurare!  ar putea fi deviza ei, ultimul ei mesaj.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

20. Stalpul de foc - Lynn Austin

Stalpul de foc - Cartea a II-a din seria Focul topitorului. O fata amagita de o viata abundenta si lipsita de griji, alta disperata sa fuga de adevarata ei identitate. Intr-o tara macinata de razboi, personaje incredibile le pun la incercare puterile si descopera ca dragostea are un inteles care intrece cu mult imaginatia lor. Lynn Austin este o fosta profesoara care acum scrie si sustine cuvantari la conferinte, in adaposturi sociale si in cadrul unor evenimente desfasurate in biserici si in scoli. Vocea ei unica, abilitatea de comunicare si talentul de a scrie au facut-o pe Lynn o favorita a cititorilor si i-au adus merite considerabile, incluzand patru premii Christy pentru romanele sale istorice: Lumina din intuneric, Stalpul de foc, Taramuri ascunse si Perechea potrivita.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

21. Scrieri Vol.3 - Bogdan Petriceicu Hasdeu

Bogdan Petriceicu Hasdeu. Scrieri. Volumul 03. Dramaturgie Volumul 3 cuprinde dramaturgia scriitorului: poema dramatica in cinci canturi „Razvan si Vidra”, piesa de baza a repertoriului clasic al teatrului romanesc; comedia in doua acte „Trei Crai de la Rasarit”; schita dramatica „Femeia”; tragedia istorica intr-un act „Raposatul postelnic”; o serie de improvizatii satirice pe subiecte politice la ordinea zilei, reunite in compartimentul „Scenete, dialoguri”, iar la „Addenda”, vodevilul „Trei miri si trei mirese” in limba rusa, din manuscrise, cu traducerea in limba romana. Studiul introductiv ilustreaza faptul ca Hasdeu, prin „Razvan si Vidra”, a scos drama istorica nationala din faza dibuirilor si a imitatiilor, oferindu-i un model, care se va bucura de descendenta. Text ingrijit, note si comentarii de Stancu Ilin si I. Oprisan. Studiu introductiv de I. Oprisan

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

22. An A to Z of the Occult - Mark Foster , Simon Cox

 'The knowledge of the hidden' - that is the meaning of the Latin occultus, from which we take our modern phrase 'the occult'. Why is it that this subject stirs up so much controversy? Is the answer present in that very definition: the idea that studies into the occult are pushing at the very boundaries of human knowledge? In this simple-to-follow A to Z guide, you will discover the details of both studies into the occult and the truth about occultists, who, from the earliest times in history, have attempted to remove the veil that shrouds 'the knowledge of the hidden'. This book covers such topics as: What were the world's greatest occultists, including Plato, Nostradamus, Isaac Newton and William Blake, searching for; What are the true origins of alchemy; What secret knowledge is concealed within the tarot deck; Was the infamous Aleister Crowley really 'the wickedest man in the world'; and, did the Ancient Egyptians believe in magic? Simon Cox and Mark Foster guide you along the pathways of the occult and attempt to bring the hidden into full view.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

23. The Key to Your Dreams - Tamara Trusseau

Dreams, whether vivid and pleasant or vague and scary, often seem nonsensical to our waking minds. But there is always a hidden logic behind them, and this exciting book offers instructions on how to discover the valuable truths they're trying to convey to us. After an authoritative introduction to the different types of dreams--psychological, recurring, and predictive dreams, dreams prompted by physical and environmental conditions, and nightmares--the book offers an extensive A-to-Z dictionary of dream symbols that takes much of the mystery out of the obscure, but richly expressive language of the subconscious mind. The ideal introduction to the art of dream interpretation, this is a powerful tool for bringing harmony to mind, body, and spirit.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

24. Kiki Strike Vol.1: Inside the Shadow City - Kirsten Miller

Life will never be the same for twelve-year-old Ananka Fishbein after she ventures into a sinkhole near her New York City apartment. Not only does she discover the mysterious Second City beneath Manhattan's bustling streets, she meets the mysterious Kiki Strike, a black-clad, Vespa-riding, cafe-au-lait-drinking girl superspy. Ananka joins Kiki as she recruits four delinquent Girl Scouts into an elite squad - the Irregulars - to explore and map the Second City. But someone else is after the secrets of the underground labyrinth and when Kiki's loyalty is questioned, Ananka will have to take matters into her own hands.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

25. Fahrenheit 451 - Ray Bradbury

Fahrenheit 451. 50 Anniversary Edition Ray Bradbury's internationally acclaimed novel Fahrenheit 451 is a masterwork of twentieth-century literature set in a bleak, dystopian future.   Guy Montag is a fireman. In his world, where television rules and literature is on the brink of extinction, firemen start fires rather than put them out. His job is to destroy the most illegal of commodities, the printed book, along with the houses in which they are hidden. Montag never questions the destruction and ruin his actions produce, returning each day to his bland life and wife, Mildred, who spends all day with her television family. But then he meets an eccentric young neighbor, Clarisse, who introduces him to a past where people didn t live in fear and to a present where one sees the world through the ideas in books instead of the mindless chatter of television. When Mildred attempts suicide and Clarisse suddenly disappears, Montag begins to question everything he has ever known. He starts hiding books in his home, and when his pilfering is discovered, the fireman has to run for his life. Ray Bradbury's gift for storytelling reshaped our culture and expanded our world. - Barack Obama

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

26. Mansfield Park - Jane Austen

Un roman in care recunoastem stilul inconfundabil al scriitoarei Jane Austen. Actiunea se desfasoara cand in bogata resedinta de la tara, Mansfield Park, cand intr-o casa modesta dintr-un port maritim. Personajele, cu preocuparile lor, cu calitatile si defectele lor, clar conturate, unele cu maniere de societate aleasa, altele de oameni simpli, isi traiesc intens sentimentele mai mult sau mai putin impartasite. Nu lipseste si o nota moralizatoare. Toate acestea il transporta pe cititor in atmosfera Angliei din secolul al XIX-lea. Este un fel de excursie imaginara in timp si spatiu, si cui, oare, nu-i face bine o scurta evadare din cotidianul agitat si obositor?

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

27. Proscrisul Vol.4 - Paver Michelle

Proscrisul: Volumul al IV-lea din Seria: Cronici din Tinuturi Intunecate Torak a fost proscris si alungat din randul clanurilor pentru ca poarta semnul Devoratorilor-de-Suflete pe piept. El va trebui sa se ascunda in codru, unde are de infruntat nenumarate primejdii. Dar nici de aceasta data credinciosii sai prieteni- Lupul, Renn si Bale- nu-l vor lasa la greu, ajutandu-l sa treaca peste toate obstacolele pe care le intampina in incercarea de a-si dovedi nevinovatia. Traducere din limba engleza de Ostafi Lucia-Iliescu.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

28. Pot merge si singur si alte povesti de dragoste - Meier Gerhard

"... ia spune, barbatul tau nu te intreaba unde iti petreci dupa-amiezile? Dupa-masa obisnuieste sa scrie la tratatul lui despre gelozie, am spus." Pot merge si singur nu ne vorbeste despre relatiile romantice si fericite, ci despre dependenta si lipsa de libertate ce se pot naste intre partenerii de viata, despre distantarea voita si intimitatea rauvoitoare a iubirii. Dar povestile acestei carti sunt totusi istorii despre intelegere si intelepciune, care ilustreaza o impacare cu viata si cu soarta. Adolf Muschg s-a nascut in 1934 la Zallikon si traieste la Zurich. Opera sa a primit numeroase distinctii, printre altele, premiul Hermann Hesse si premiul Grimmelshausen.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

29. Rapirea - Vladimir Volkoff

Un presedinte al Statelor Unite, politician foarte abil, si un sef balcanic, cunoscut pentru carisma, dar si pentru duritatea sa, sunt primii protagonisti ai unei operatiuni cu ramificatii mondiale, care va implica chiar si profesionisti: profanatori de morminte, traficanti de arme rusesti etc.   Regele muntilor, cum este supranumit conducatorul balcanic, trebuie adus in fata unui tribunal international creat special pentru el. Dupa doua incercari de capturare esuate si temandu-se de un nou insucces, ca si de o actiune in forta ce s-ar solda cu o baie de sange, americanii paseaza francezilor responsabilitatea finalizarii acestui demers. Daca nici ei nu vor reusi, nu se stie cine s-ar mai putea incumeta s-o faca.   Un tanar capitan francez, alaturi de o seducatoare adjuncta, conduc operatiunea. Dar dificultati de ordin tehnic si psihologic le vor crea serioase dubii asupra reusitei misiunii lor. Nu este simplu sa aduci in fata tribunalului un om de calibrul acestui sef de stat, temut dar si adulat in acelasi timp.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

30. The Fallout: How a guilty liberal lost his innocence - Andrew Anthony

 In 2001 Andrew Anthony occupied a comfortable position within the liberal left media. A successful Observer and Guardian journalist, he believed he was on the right side of the argument - the left side. But after the events of 11 September, he noticed that many colleagues and friends seemed determined to understand the perpetrator rather than support the victim.   America, in their view, had it coming. In rejecting that analysis, Anthony set out on the painful process of unpicking the prejudices that had come to shape progressive, liberal and wider public opinion.   The Fallout is a polemical memoir, an account of Anthony's political education in Thatcher's Britain and his stark mid-life reassessment. It's a book about crime and violence, liberty and society, principles and practice, and about vital questions that no longer match their received answers.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

31. Curcubeul toamnei - Grigore Olimp Ioan

Cred ca exista oameni carora, atunci cand viata nu le mai ofera speranta unor farame de bucurie, le apar in minte, ca un fel de compensare a derivei sufletului, amintirile. Bineinteles, numai acelea care nu s-au scurs in nemarginirea timpului intocmai ca nisipul eliminat de un organism omenesc suferind. - Grigore Olimp Ioan Curcubeul toamnei este o colectie de scrieri ale unui descendent al unor familii insemnate din istoria Romaniei, ce a trait ororile celor doua razboaie mondiale si ale comunismului, dar si fericitii ani interbelici.Veti gasi in acest volum amintiri despre curcubeele vazute de autor, curcubee reale - primul vazut in copilarie pe fereastra casei bunicilor, al doilea pe mare, al treilea la Paris, ridicandu-se din spatele bazilicii Sacre-Coeur si destramandu-se in Sena, al patrulea din avion, deasupra Venetiei si ultimele trei in satul natal-, dar si curcubee simbolice - amintiri despre fiintele dragi, cucubee de lumina. Totul este povestit cu sensibilitatea si intelepciunea la care Grigore Olimp Ioan a ajuns dupa aproape un veac de viata. In perioada dintre cele doua razboaie mondiale, Grigore Olimp Ioan era reporter la unul dintre cele mai importante ziare romanesti, Universul. Mostenise talentul de jurnalist de la tatal sau, Olimp Ioan, multa vreme corespondent de presa la Geneva si colaborator al lui Nicolae Titulescu. Din partea tatalui, era urmas al colonelului Grigore Ioan, care si-a lasat numele inscris in istoria tarii, luptand vitejeste in Razboiul... de Independenta. Din partea mamei, primise genele Otetelisanilor si ale instaritei familii Istrati, din pitorescul sat moldovean Cucova. Era deci vlastarul unor familii pe cat de diverse, pe atat de caracteristice societatii romanesti in dezvoltare, din ultimele doua secole. Viata se anunta interesanta si senina pentru tanarul reporter. A venit razboiul in care, in buna traditie a bunicului sau, a luptat pe front, alegand insa sa lupte in aviatie. Apoi au venit vremuri grele. Si, cu acea linistita vitejie cu care au supravietuit nenumarati romani vitregiti de destin, Grigore Ioan a infruntat viata, cutreierand santierele tarii si indeplinind munca modesta de sef-mecanic. La apusul vietii, fostul jurnalist a hotarat sa-si imortalizeze inaintasii in paginile unei carti. -Silvia Colfescu)

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

32. Incendierea Paradisului - Antonio Alamo

Ne-ar placea sa credem ca, in ciuda aparentelor, in acest roman este vorba despre buna dispozitie. Iubitii isi dau seama de asta, dar o fac mult prea tarziu. Universul lor a inceput deja sa arda, orgoliile s-au aprins, iar dragostea incandescenta, se intoarce impotriva ei insesi, negandu-se prin autodistrugere. Doua iubiri, doua pasiuni care se cauta avid, fara insa a se intalni vreodata si, totodata, fara a-si gasi linistea. Antonio Alamo reuseste sa mentina un straniu echilibru tematic intre limitele fragile ale intelepciunii, iubirea de sine ca moarte a oricarei iubiri adevarate, consecintele speculatiilor prea rationale si prea putin pasionale, puterea perversa a banului - „Fara bani, civilizatia s-ar dezintegra“ - sau abisul inspaimantator al pierderii ultimei farame de inocenta, aceea a ratiunii. Un roman in flacari.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

33. Fluturii din pandispan - Emil Brumaru

Poezia lui Brumaru e o transfuzie directa de senzualitate, in descendenta elegiacilor latini. Alchimistul fierbe sentimentele si vocabulele in acelasi cazan cu mujdeiul si leusteanul, obtinand balsamuri tamaduitoare (pentru cei care le servesc in doze precise, homeopatice). Este cavalerul aristocrat (Casanova, nu Don Juan), popularizand baladele de menestrel medieval, imaginile pagane topindu-se intr-un aliaj de licentios si de sacralitate solemna. In consecinta, poezia sa este una a comoditatii, a echilibrului: tandretea coplesitoare este temperata de ironia detasarii livresti, inocenta starii primordiale este pigmentata cu piperul limbajului dezgolit, iar dionisiacul ritualurilor frivole, orgiastice este prelucrat in photoshop de apolinicul tiparului clasic. Decupati, intr-un joc secund, din ierbarele si insectarele sale, fluturii aterizeaza, pentru a poza, in pandispanul deliciului postmodern, pentru a-si (re-)lua zborul firesc: din literatura in gradina.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

34. Capodopere incomplete - Serban Foarta

Serban Foarta este un elegant maestru de balet al arabescurilor lingvale, un magician care da relief paginilor, cupland barbar sonurile si talcurile, limbajul arhaic si livrescul, ludicul empatic si fouette-ul cuvantului in jurul axei sale (in ideea panglicii Mobius). Textura fina configureaza semnificatii nebanuite, naturaletea straturilor periferice (cu parfum de psaltire pagana) impletindu-se cu rafinamentul erudit, iar virtuozitatile de jazz-man fiind pe cat de dezinvolte, pe atat de artificioase, poetul pierzandu-se intre propriile constructii ca Dedal in Labirintul sau. Exercitiul exhibitionist developeaza goliciunea absoluta a literaturii: limbajul produce (nu reproduce!) lumi si sensuri, intr-o apocrifa arta performativa, intre balciul … plinatatilor carnavalesti si ascetismul monahal al pedantismului unui preot al cartii.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

35. O inima curata - Romani Battaglia

Exista un loc unde pacea naturii filtreaza in noi asemenea luminii soarelui printre copaci. Unde vanturile ne comunica forta lor, iar oboselile se desprind de noi ca frunzele. Nu-i greu sa il ajungi: este suficient sa te privesti pe dinauntru si sa ai o inima curata. Intr-o manastire izolata, batranul parinte La Salle, dupa ce petrecuse ani intregi prada pacatului intre alcool si femei, traieste intr-o atmosfera de sfintenie. Cu umilinta si cu credinta, isi povesteste istoria, invatandu-ne sa privim in noi "cu o inima curata". O noua etapa a drumului lui Romano Battaglia in cautarea valorilor care pot da liniste vietii noastre.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

36. Draculestii: Mantia rosie - G.G. Vlad

Al treilea roman din ciclul "Draculestilor", Mantia Rosie abordeaza indraznet si foarte bine documentat perioada 1508-1521 din istoria tarilor romane. Personaje puternice, bine conturate, barbati, femei sau copii, domnitori, boieri sau slujitori, crestini sau musulmani, dau viata unei povesti extrem de captivante, colorate, picante uneori, triste sau dulci-amarui alteori, dar intotdeauna interesante si pline de substanta. Roman istoric, politic, de aventuri, de dragoste, reverberand din secolul XVI pana in zilele noastre. Primele doua volume sunt: • Sabia Ordinului • Colanul Ordinului.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

37. Amintiri din copilarie - Ion Creanga

▸ Vezi detalii carte & PDF

38. O istorie culturala a insomniei - Eluned Summers-Bremner

Se spune ca vom deveni o lume de insomniaci. Totusi, aceasta stare frustranta de nesomn continua sa afecteze omenirea de milenii. In acest fascinant si inovator studiu, Eluned Summers-Bremner porneste de la insomniacii care apar in Iliada si Odiseea lui Homer si de la mesopotamiana Epopee a lui Ghilgames, pana la Gabriel Garcia Marquez, spre a demonstra ca insomnia este o tema recurenta a culturii. Dincolo de o lectura a celor mai eficiente metode de a invinge insomnia, cartea nu te va ajuta sa adormi, ci sa constientizezi natura problemei si neobisnuit de bogata mostenire culturala a acesteia.     Fragment din volumul "O istorie culturala a insomniei" de Eluned Summers-Bremner:     “Ca si somnul din viata de zi cu zi, munca sclavilor africani era atat de importanta pentru succesul economiei britanice din secolele al XVII-lea si al XVIII-lea, incat rolul acestora a fost camuflat de speculatii riscante. Prima faza a industrializarii Angliei, in care specializarea productiei a creat o forta de munca „apta sa sprijine nivelele crescande ale comertului pe pietele indepartate", si in care salariile castigate de familiile aflate pe treapta de jos a scarii sociale le permiteau accesul la marfuri tropicale din America si Asia — inclusiv, sau mai ales, la zahar —, a contribuit, de asemenea, la desfasurarea acestui comert. Plantatiile le asigurau europenilor bunastarea economica, insa, la randul lor, acestea depindeau de importurile din Europa. Colonistii exportau bunuri tropicale care au contribuit la transformarea gusturilor locuitorilor din metropolele europene si importau materii prime care nu puteau fi produse pe terenurile destinate recoltelor pentru export. Mediatorul crucial al acestei dependente mutuale era corpul negru al sclavului. Acesta constituia si materie prima pentru speculatiile financiare. Negustorii care devenisera experti in gestionarea creditelor controlau din umbra comertul atlantic. Iar cresterea unei economii bazate pe credit cerea si producea o noua forma sociala: speculatia riscanta in ciuda expeditiilor periculoase care sprijineau importurile si exporturile devenite esentiale.     Atat cafeaua, cat si zaharul produc efecte somatice care reflecta rolul lor in comertul international, facilitat de extinderea Imperiului Britanic. „Pana spre mijlocul secolului al XVII-lea", in Anglia, datorita plantatiilor de zahar din Barbados, „zaharul cultivat de sclavi patrunsese in imaginatia populara si in cea mercantila drept sursa a unei bogatii legendare" si, impreuna cu tabacul, „a devenit repede" un bun pe care si-l puteau permite, in mod regulat, chiar si cei mai saraci. Zaharul rafinat, dupa cum se stie, intra imediat in sangele consumatorului, producand o descarcare rapida de energie, insotita de o nevoie imediata de si mai multe glucide. Cafeaua, si ea, ascute perceptiile si exista dovezi ca poate sa conduca la autosugestia privind eficienta in activitate, care pare a fi mai mare decat in realitate, deoarece cofeina determina celulele nervoase sa se comporte ca si cum nu ar fi obosite desi ele sunt."

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

39. The Street of Knives - V. A. Richardson

Adam and Jade are approaching seventeen. Both have lost fathers and both have found themselves shouldering huge responsibility. Adam is running Quadrant Shipping and Trading Company, while Jade has successfully taken on her father's moneylending business. They have shown themselves capable and bright, but when it comes to working together, their pride takes over, tempers flare and neither will budge. Then Adam is approached with a lucrative but shadowy proposition. Their relationship in tatters, he chooses not to tell Jade and brings them both into terrible danger.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

40. Ambivalence: Crossing the Israel Palestine Divide - Jonathan Garfinkel

 This provocative memoir chronicles Garfinkel's travels in Israel and Palestine and his journey away from a Zionist education in Toronto. After a screening of a Palestinian film, he meets a Palestinian woman who tells him about a house in Israel occupied by an Arab and a Jew. The story compels him to travel to Israel and the West Bank in search of the house with the hopes of discovering a truer sense of life in the Middle East. But the address she's given him doesn't exist, and nothing is as simple as it seemed... Bringing to light the complexities of real life as opposed to the religious or political ideal, this memoir questions what it really means to adhere to a culture or faith. Rife with riotous, sometimes surreal comedy, as well as tragic misunderstandings, "Ambivalence" offers a vivid and challenging portrait of life in Israel and Palestine.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

41. The Accidental Wife - Rowan Coleman

A witty and warm-hearted novel about knowing when your life has taken a wrong turn, from the author of The Memory Book.   Alison James thinks she might be living the wrong life. She loves her husband Marc and their three children but somehow, in the process of building a perfect life for her family, she seems to have lost herself. And sometimes she worries that she's being punished for how it all started - for the day she ran away with her best friend's boyfriend.   Catherine Ashley knows she's living the wrong life. She adores her two daughters, but she'd always thought that at thirty-one she'd be more than a near-divorcee with a dead-end job. In those dark middle-of-the-night moments that come all too often these days, her mind still flicks back to the love of her life: Marc James.And she still wonders whether Alison stole her life as well as her boyfriend.   Alison and Catherine have been living separate lives, a hundred miles apart, for fifteen years - since Alison and Marc ran away together. But now Alison's moving back to Farmington, the town in which they both grew up. And they're about to find out just how different both their lives could still be ...

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

42. Ultimele zile ale Americii - Erdman Paul

Cand interesele financiare ale unei companii producatoare de armament sofisticat se suprapun cu anumite manevre politice, rezultatul poate fi inspaimantator: viata unui individ nu mai face doi bani, iar soarta lumii se supune hazardului unor scenarii nebune- aceasta este substanta cartii lui Erdman. Suspansul, schimbarile bruste de situatie, fictiunea "veridica", portrete psihologice impecabile- iata calitatile care te fac sa nu mai lasi cartea din mana pana ce nu citesti finalul.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

43. Strange Hiding Place - Graham Marks

 11 years ago aliens from another planet came to Earth to hide something. They chose a planet so primitive that the secret would stay hidden and safe forever. Now they need it back, but so do their arch-enemies. As Earth becomes a battleground, one boy is caught up in the very heart of the fighting. Does Dez have the strength to survive?

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

44. Clipa, treci, sunt atat de frumoasa! - Mihaela Leventer

Ignoranta este cea care poate agrava boala. Cred ca o informatie prezentata oamenilor intr-un limbaj placut, accesibil ii poate aduce pe acestia mai aproape de medic, ii poate face sa aiba incredere in el. Acesta este primul pas spre vindecare. Poarta-ti cu mandrie individualitatea ca pe cea mai de pret bijuterie! Candva, cineva va aprecia privirea, sau zambetul, sau totul nedivizat in bucati, pentru ca esti unica si naturala.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

45. The Heroines - Eileen Favorite

Although a true lover of books, Anne-Marie Entwhistle prefers not to read to her spirited daughter, Penny, especially from the likes of "Madame Bovary," "Gone With the Wind," or "The Scarlet Letter." These novels, devoted to the lives of the Heroines that make them so irresistible, have a way of hitting too close to home -- well, to the Homestead actually, where Anne-Marie runs the quaint family-owned bed and breakfast. In this enchanting debut novel, Penny and her mother encounter great women from classic works of literature who make the Homestead their destination of choice just as the plots of their tumultuous, unforgettable stories begin to unravel. They appear at all hours of the day and in all manners of distress. A lovesick Madame Bovary languishes in their hammock after Rodolphe has abandoned her, and Scarlett O'Hara's emotions are not easily tempered by tea and eiderdowns. These visitors long for comfort, consolation, and sometimes for more attention than the adolescent Penny wants her mother to give. Knowing that to interfere with their stories would cause mayhem in literature, Anne-Marie does her best to make each Heroine feel at home, with a roof over her head and a shoulder to cry on. But when Penny begins to feel overshadowed by her mother's indulgence of each and every Heroine, havoc ensues, and the thirteen-year-old embarks on her own memorable tale. Eileen Favorite's lively, fresh, and enormously entertaining novel gives readers a chance to experience their favorite Heroines all over again, or introduces these fictional women so beguilingly that further acquaintance will surely follow. Narrated by the courageous and irreverent Penny, "The Heroines" will make book lovers rejoice.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

46. Capodopere incomplete - Serban Foarta

Serban Foarta este un elegant maestru de balet al arabescurilor lingvale, un magician care da relief paginilor, cupland barbar sonurile si talcurile, limbajul arhaic si livrescul, ludicul empatic si fouette-ul cuvantului in jurul axei sale (in ideea panglicii Mobius). Textura fina configureaza semnificatii nebanuite, naturaletea straturilor periferice (cu parfum de psaltire pagana) impletindu-se cu rafinamentul erudit, iar virtuozitatile de jazz-man fiind pe cat de dezinvolte, pe atat de artificioase, poetul pierzandu-se intre propriile constructii ca Dedal in Labirintul sau. Exercitiul exhibitionist developeaza goliciunea absoluta a literaturii: limbajul produce (nu reproduce!) lumi si sensuri, intr-o apocrifa arta performativa, intre balciul … plinatatilor carnavalesti si ascetismul monahal al pedantismului unui preot al cartii.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

47. Miss Bucuresti - Richard Wagner

Dinu Schullerus, fost securist in perioada comunista in Romania, traia de zece ani la Berlin cand trecutul il ajunge din urma. O fosta iubita, pe care o si spionase, este gasita moarta, iar Dinu, care isi castiga traiul ca detectiv, incearca sa dezlege misterul acestei crime, confruntandu-se totodata cu probleme nerezolvate ale trecutului sau. Romanul Miss Bucuresti ne ofera mai multe puncte de vedere asupra unuia si aceluiasi lucru, viata publica si cea secreta a personajelor cartii in timpul comunismului si efectele ei asupra traiului din prezent, in Germania.   Richard Wagner s-a nascut in 1952 in Banat. A studiat germanistica si literatura romana la Timisoara si a lucrat in tara ca profesor de germana si jurnalist. A publicat lirica, eseuri, proza si a fost membru al grupului de actiune Banat. Dupa ce i s-a interzis dreptul de a publica, a parasit Romania in anul 1987 si lucreaza de atunci ca scriitor la Berlin. A primit nenumarate distinctii si premii, printre altele si premiul Neue Deutsche Literatur, care i-a fost acordat in premiera in anul 2000.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

48. Siluete din familia Bratianu - Nicolae I. Pillat

„Prin familia mea inteleg familia mamei, familia Bratianu. Pe cea a tatalui meu aproape ca n am cunoscut o. ...Pentru ca fratele meu, sora mea si cu mine am fost crescuti inca de la nastere exclusiv in familia mamei. ...In paginile care urmeaza voi vorbi, deci, de familia Bratianu, de care se leaga intreaga mea copilarie. … Casa bunicii, in care am petrecut atatea clipe ale copilariei, nu mai exista de multi ani. Pe unul dintre trotuarele bulevardului Ion C. Bratianu (ce poarta numele bunicului), se afla o piatra memoriala, cu cateva cuvinte gravate care amintesc ca in acel loc se afla casa Bratianu. … Revad atat de limpede aceasta casa din Bucuresti, care nu era mare, nu era frumoasa, nu era luxoasa, dar care, in simplitatea ei, era pentru noi atat de calda si de primitoare. … Acolo ii vedeam pe batranii prieteni contemporani cu bunicul meu si pe tinerii contemporani cu unchii si matusile mele. Acolo auzeam discutandu se politica. Acolo bunica prezida, o data pe saptamana, o masa de familie.” Nicolae Pillat

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

49. Remember. Craii de Curtea-Veche si alte scrieri - Mateiu I. Caragiale

Mateiu Caragiale este un poet si scrierea lui valoreaza nu prin ceea ce este, ci prin ceea ce sugera. Realitatea se transfigureaza, devine fantastica si un fel de neliniste de Edgar Poe agita pe aceste secaturi ale vechii capitale romane. E in Craii de Curtea-Veche o miscare moale, voluptuoasa, un farmec indefinit care traieste pe deasupra paginilor. - G. Calinescu

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

50. Moartea zeilor. Romanul lui Iulian Apostatul - Dmitri S. Merejkovski

    Dmitri Sergheevici Merejkovski, scriitor rus nascut la Sankt Petersburg in 1865, emigreaza in Franta dupa Revolutia Bolsevica din 1917, stabilindu-se aici pana la sfarsitul vietii (1941). Intre cele doua razboaie mondiale, scriitorul se bucura de o mare notorietate datorita romanelor sale istorice, foarte gustate de publicul francez.     „Moartea zeilor“ (1895), lucrare subintitulata Romanul lui Iulian Apostatul, are ca personaj central pe imparatul roman cu acest nume, nepot al lui Constantin cel Mare dar admirator al filosofiei clasice elene si al panteonului de zeitati greco-romane. In timpul scurtei sale domnii (361-363 d.Hr.) el incearca in van sa reinvie cultul vechilor zei, intr-o lupta fara sanse de izbanda cu noua religie crestina. Ranit in lupta cu persii, Iulian moare soptind: „Ai invins, Galileene!“      Fragment din volum:       “La intrarea in centrul Marii Antiohii de pe tarmul Marii Interioare, intr-unul din cartierele murdare si sarace ale Seleuciei siriene, niste ulite stramte si intortocheate duceau catre piata care domina cheiul. Nu se vedea marea, din pricina numarului mare al catargelor si velelor care inchideau orizontul.     Casele se compuneau din incaperi mici si saracacioase incarcate cu obiecte desperecheate si erau spoite cu var; in exterior, erau impodobite cu cate un covor rupt, ce aducea a carpa murdara sau a impletitura destramata. Peste tot, prin colturi, printre maghernite, printre rascrucile pline de miasma provenind de la apele infestate de la spalatorii si baile pentru saraci, misuna o multime nevoiasa si infometata, de un cosmopolitism ciudat.     Soarele incingea pamantul si aluneca spre ospatul zarii; se lasa amurgul, cu aripile sale larg desfasurate; caldura inabusitoare, praful si pacla apasau cu sporita greutate asupra orasului. Dinspre piata venea un miros de carne si legume stricate, ramase multa vreme sub bataia soarelui. Sclavi pe jumatate despuiati carau marfurile de la corabii. Aveau capul aproape ras: printre zdrentele lor se zareau vanatai urate si cei mai multi purtau pe obraji cicatricele marcate cu fierul rosu ale celor doua litere latine C si F, ceea ce vroia sa insemne: „Cave furem!' (Fereste-te de hoti).     Se aprinsera focuri. Noaptea care se apropia nu punea capat forfotei si discutiilor de prin fundaturi. De la fieraria invecinata rasunau, cat sa-ti sparga urechile, loviturile de ciocan pe drugii de fier; flacarile se inaltau, imprastiind in zborul lor funinginea. Sclavii de la brutaria de-alaturi, dezbracati si purtand din cap pana-n picioare pulberea alba si fainoasa, cu pleoapele umflate de caldura, bagau painea in cuptor. Instalat intr-o bojdeuca in bataia vantului, ce raspandea o insuportabila duhoare de pap si piele, un cizmar cosea incaltari, la lumina unei lampi afumate, ghemuit pe calcaie si cantand in gura mare cantece barbare."

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

51. Teatru - Ion Luca Caragiale

Este la Caragiale un umor inefabil ca si lirismul eminescian, suprapus observatiei ori criticei si pina la un punct independent, constind in "caragialism", adica intr-o maniera de a vorbi. Teatrul lui e plin de ecouri memorabile ce au asupra spectatorului efectul delirant pe care melodia operei italiene o are asupra publicului. Spectatorul ia fraza, vrajit, din gura actorului si o contunua singur. - G. Calinescu

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

52. Marul - Enis Batur

Pretextul acestui ''roman'' este expunerea in 1995,la Musee d'Orsay din Paris,a tabloului intitulat Originea Lumii a lui Gustave Courbet,comandat pictorului in 1866 de un diplomat si mecena turc,pe nume Halil Serif-pasa. Comentariile pe marginea tabloului propriu-zis si a fenomenului declansat de scoaterea lui,in sfarsit,in fata publicului.dupa 129 de ani cat a fost tinut ascuns,ii ofera scriitorului prilejul de a dezvolta o ''teorie a marului''. Fructul este privit ca un simbol al dorintei umane de cunoastere,care a avut drept prim efect notabil alungarea lui Adam si a Evei din Rai.Marul insusi devine,intr-un anume sens,o ''origine a lumii''.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

53. Imbratisarea - Gulich Martin

Dolf nu este un idiot, chiar daca multa lume asa il vede. Lucreaza la morga pentru doctorul Sander, locuieste ca subchirias in apartamentul lui Mitsch si il are ca singur prieten pe Walter. Noroc la femei nu prea are, dar marea lui pasiune sunt oricum fluturii. Le aranjeaza cu grija aripile si ii asaza in insectar. Doar cu ucisul lor nu se prea impaca. Chiar daca metoda da rezultate in cateva secunde: niste picaturi de otrava si fluturii inceteaza sa se mai zbata. Dolf stie ca mortii trebuie tratati cu mai multa delicatete decat viii. Intr-o buna zi o intalneste pe Natalie, o femeie superba pe care Dolf incearca sa o cucereasca, dar

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

54. Plecarea din Egipt - Anne Rice

Terminand cele doua cicluri de scrieri carora si-a devotat pana acum cariera - Cronicile vampirilor si Cronicile vrajitoarelor - Anne Rice ne ofera cea mai ambitioasa si mai curajoasa carte a sa, un roman despre anii timpurii ai domnului Isus Hristos - plecarea din Egipt, avand la baza Evangheliile si cele mai respectate invataturi ale Noului Testament. Puterea cartii deriva din pasiunea pusa de autoare in scrierea ei si din felul in care ea a recreat vocea, prezenta si cuvintele lui Isus, el fiind cel care nareaza intamplarile.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

55. Lacul soarelul lung - Gene Wolfe

Gene Wolfe este cel mai mare scriitor al limbii engleze in viata. Dati-mi voie sa repet: Gene Wolfe este cel mai mare scriitor al limbii engleze in viata! Vorbesc serios. Shakespeare a fost un stilist mai bun, Melville a fost mai important pentru literatura americana, iar Charles Dickens a fost mai abil la crearea personajelor. Dar intre scriitorii actuali, nu exista nimeni care sa se apropie macar de Gene Wolfe ca stralucire a prozei, claritate a gandirii, si profunzime a semnificatiei. - Michael Swanwick Lumea Soarelui Lung este o nava generationala care calatoreste intre stele. Este un asteroid scobit la interior, "capitonat" cu pamant si umplut cu aer, al carui soare interior este un "neon" imens aflat pe axul central al asteroidului. Pas, imparatul-zeu, care ii trimite pe oameni in aceasta calatorie stelara de trei sute de ani imparte lumea in orase state. Lacul soarelui lung este a doua carte a seriei Soarelui Lung. Preotul Silk afla de un spion al unui alt oras care incerca sa obtina diverse informatii despre consiliul conducator al orasului sau. Investigand aceasta pista pentru a incerca sa stoarca prin santaj banii necesari salvarii bisericii de la spion este implicat intr-un complot imens din care scapa cu greu cu viata.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

56. Urmarirea (ed. de buzunar) - Clive Cussler

La inceputul anilor 1900, un spargator de banci fara scrupule isi face intrarea la locul faptei sub deghizari fara cusur, dupa o analiza minutioasa a locurilor si a obiceiurilor, dupa care ii ucide fara nici o remuscare pe toti cei prezenti, reusind astfel sa ramana neidentificat. Pe urmele acestui infractor periculos porneste Isaac Bell, un detectiv inzestrat atat fizic, cat si intelectual, suficient de bogat incat sa isi permita o viata de huzur, dar care este prea tanar si prea plin de energie pentru a se multumi numai cu atat. Din Arizona si pana in Colorado, pe strazile din San Francisco din perioada dezastruosului cutremur si a incendiului devastator care a urmat, pana aproape de granita cu Canada, Bell este pe urmele celei mai ascutite minti criminale pe care a intalnit-o vreodata, si a unei femei care se pare ca detine cheia identitatii banditului. Fragment: " Ceea ce il salva pe Bell in acele doua secunde fu distanta dintre ei, pe putin doi metri si jumatate. Daca distanta ar fi fost mai mica, Kelly s-ar fi pravalit peste el ca o avalansa. Dar chiar asa, Kelly il izbi ca un berbec, o lovitura fulgeratoare care il tranti pe Bell intr-o parte peste un scaun, apoi pe covorul verde ca iarba. Insa nu inainte ca acesta sa fi apasat pe tragaciul pistolului trimitand un glont in umarul drept al lui Kelly. Bruta fu oprita din mers, insa nu fu doborata. Era prea puternic, prea musculos sa fie oprit de un glont care nu ii penetrase nici inima, nici creierul. Se uita lung la camasa care i se colora intr-un rosu aprins cu privirea detasata a unui chirurg. Apoi ranji cu bestialitate. - Pistolasul tau nu are decat doua cartuse, frumuselule. Acum e descarcat . - As dori sa nu-mi mai spui asa, zise Bell sarind in picioare.     Acum fu randul lui Kelly sa se intinda dupa revolverul sau de la spate. Tocmai il indrepta si se pregatea sa apese pe tragaci, cand Bell isi lansa propriul revolver ca un aruncator la baseball care a primit semnalul de la prinzator sa trimita mingea cu viteza. De la un metru si ceva distanta, nu avea cum sa rateze. Revolverul mic, solid ca o bucata de cuart, il nimeri pe Kelly chiar deasupra nasului, intre ochi. Sangele ii tasni din rana, acoperindu-i numaidecat partea de jos a fetei. Lovitura il facu sa se clatine mai mult decat glontul din umar. Cu toate vestea, nu scoase niciun geamat de durere, niciun tipat sfasietor. Nu scoase niciun sunet in afara de un oftat puternic. Tinea inca pistolul in mana, insa nu il ridica, pentru a tinti. Nu putea. isi lasa capul in jos si porni sa-l atace pe individul puternic, ca un delfin care s-ar napusti asupra unui rechin alb, aruncandu-se cu capul in stomacul lui Kelly cu toata forta. Fostul boxer de-abia mormai si-l matura pe Bell din cale, azvarlindu-l cat colo in camera, cu o putere de-a dreptul fenomenala.     Bell se izbi de un perete, ramanand aproape fara suflu. Daca impactul ar fi fost putin mai dur, ar fi trebuit sa zaca la pat vreme de doua luni. Dar nici incercarea sa nu fu in zadar. In timpul coliziunii celor optzeci si trei de kilograme ale sale cu cele o suta treisprezece ale lui Kelly, reusi sa-i insface acestuia pistolul din mana.  "

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

57. Veranda cu frangipani - Max Aub

In acest roman unic, scriitorul mozambican Mia Couto vorbeste despre cautarea neintrerupta a unor origini si a unei identitati nationale pierdute. Puternic marcata de traditia africana, animata de legende, de scene fabuloase si de intelepciunea populara, aceasta poveste ciudata cu alura de fals roman politist este bantuita de o crima adevarata: a omori trecutul unui popor. Prin aventura lui Ermelindo Mucanga, care se reincarneaza pentru cateva zile, este evocata istoria plina de violenta a Mozambicului, in care un arbore de frangipani, crescut in mijlocul unei fortarete transformate in azil, este martorul tacut...

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

58. Mestesugul bunei partaieli - Pierre-Thomas-Nicolas Hurtaut

E o rusine, cetitorule, ca, iata, in ciuda faptului ca, de-un amar de vreme, tragi la vanturi, nu stii, inca,-n ce chip se nasc ele si cum anume trebuie produse. Lumea-si inchipuie ca, intre parturi, deosebirea-i numai una: anume de la mic la mare; e o eroare grosolana. Acest domeniu vast pe care, azi, ti-l dezvalui si analizez cu o exactitudine extrema, a fost cu totul neglijat pana acum; dar nu pentru ca va fi fost considerat nedemn de studiu, ci intrucat parea incompatibil cu studiul ca atare, cu metoda si noile descoperiri. Alta eroare. Pierre-Thomas-Nicolas Hurtaut

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

59. Draculestii: Mantia rosie - G.G. Vlad

Al treilea roman din ciclul "Draculestilor", Mantia Rosie abordeaza indraznet si foarte bine documentat perioada 1508-1521 din istoria tarilor romane. Personaje puternice, bine conturate, barbati, femei sau copii, domnitori, boieri sau slujitori, crestini sau musulmani, dau viata unei povesti extrem de captivante, colorate, picante uneori, triste sau dulci-amarui alteori, dar intotdeauna interesante si pline de substanta. Roman istoric, politic, de aventuri, de dragoste, reverberand din secolul XVI pana in zilele noastre. Primele doua volume sunt: • Sabia Ordinului • Colanul Ordinului.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

61. Asasina cultivata - Vila-Matas Enrique

Exista carti care inspira teama. Teama de adevar. Par mai curand bombe cu ceas sau animale impaiate, care pot sa-ti sara la gat intr-o clipa de neatentie, decat carti. Personal, am avut aceasta experienta de doua ori. Prima oara a fost cu mult timp in urma, in 1977 sau in 1978; citeam pe atunci un roman de mici dimensiuni in ale carui pagini cititorul era avertizat ca putea muri chiar atunci. Cu alte cuvinte, putea muri de-adevaratelea, putea sa cada jos si sa nu se mai ridice. Romanul era Asasina cultivata de Enrique Vila-Matas, si chiar daca stiu ca nici unul dintre cititorii sai nu a murit, multi au fost transfigurati dupa aceea, convinsi de faptul ca, in relatia lor cu lectura, ceva s-a schimbat pentru totdeauna. "Asasina cultivata, alaturi de Los dominios del lobo (Teritoriile lupului), primul roman al lui Javier Marias, marcheaza punctul de plecare al generatiei noastre." - Roberto Bolano Fragment din carte: "A doua zi, m-a mirat lipsa urmelor de viata in casa, dar m-am gandit ca, in pofida obiceiurilor lui, Herrera iesise din casa dis-de-dimineata. Ceasul meu arata noua, ora la care, in ultimii douazeci de ani, el isi pregatea dupa cum imi spusese - micul dejun, dupa ce deja lucrase mai bine de doua ore. Am iesit sa fac o plimbare lunga si am ajuns pana la Luvru, unde am stat pana la doua dupa-amiaza. La ora aceea, Herrera nu era nici la restaurantul lui obisnuit, nici acasa. M-am dus la cinematograf, apoi mi-am vizitat niste prieteni spanioli. In amurg, casa era luminata in intregime, dar nu era acolo. Am apasat de cateva ori pe butonul soneriei, dar n-a raspuns nimeni. Alarmata, am hotarat sa intru. N-am ezitat sa-mi folosesc jacheta drept manusa, si am dat o lovitura zdravana in fereastra bucatariei. Am spart tot geamul de jos, si asa am putut ajunge la zavorul care inchidea fereastra. Restul a fost usor. Sus nu era nici un zavor, si am putut deschide. M-am urcat pe fereastra si am tras perdelele din fata mea. De cum am intrat in salon, am si cazut in cursa intinsa, probabil de el, posibililor intrusi, si am inceput sa hoinaresc la intamplare, victima a dispunerii complicate a oglinzilor si a plantelor care, indemanatic semanate printre mobile, dadeau vizitatorului senzatia ca se ratacise. In fine, cand am izbutit sa-mi croiesc drum prin acel labirint absurd, mi-am indreptat cercetarile spre biroul scriitorului. Am deschis usa si am privit in bezna - era singura incapere neluminata din casa - atenuata de lumina ce intra pe geamuri si de cea care venea din coridor. Coltul biroului lucea usor, iar in spatele lui am zarit ceva cazut gramada pe covor, la picioarele fotoliului. Pana la urma, am gasit intrerupatorul si am aprins o lampa de cristal, care atarna din tavan. Juan Herrera ma privea, de la picioarele biroului, cu ochii complet deschisi. Era mort. Am anuntat-o prin telefon pe Elena Villeda, tanara-i sotie. De la o vreme, locuiau separat, dar el imi vorbise afectuos despre ea, si m-am gandit ca, in acel moment, cel mai bine era s-o anunt. Ea a sunat la politie. Intre timp, am aruncat o privire prin birou. Primul lucru care mi-a atras atentia a fost faptul ca incaperea avea forma literei "V", era foarte intunecoasa si imita interiorul unui mausoleu. Masa patrata, din stejar negru, intra intr-o adancitura, iar pe ea am gasit o gramada de hartii. Pe una dintre ele, se putea vedea, daca priveai atent, un triunghi verde care imita forma incaperii. In interiorul lui, un barbat zacea decapitat printre o gramada de carti. Ciudat desen, m-am gandit, si era, intr-adevar, foarte ciudat, fiindca, daca il priveai in continuare cu atentie, imaginea se stergea brusc, devenind un conglomerat amorf de umbre negricioase. Intr-una dintre ele, se putea distinge chipul unui barbat - pe care l-am identificat cu printul Mdivani - chiar cand taia capul propriului Rolls. Si, daca priveai in continuare foarte fix, Rollsul devenea o roata cu teici, ce se invartea sub un cer de cenusa, in ritmul unui fazan de jucarie. Nicicand n-am fost in stare sa intrevad atatea imagini intr-un singur desen, si cred ca acest fapt poate fi atribuit spaimei care ma coplesise la descoperirea cadavrului."

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

62. Ecclesiastul. Cantarea cantarilor

Pre stihuri retocmite acum de Serban Foarta Ca si in cazul Cartii Psalmilor (Brumar, 2007), transpunerea in stihuri romanesti a celor doua texte biblice faimoase constituie (intr-o acceptie, speram, benefica) o compilatie... Ar fi de-a dreptul derizoriu (ba chiar aproape sacrileg) sa incercam un comentariu al lor in cateva cuvinte. Intrucat inconturnabila clapeta a volumului trebuie, totusi, scrisa, spune-vom doar atat: in timp ce, muzical vorbind, Ecclesiastul e un ostinato, ce reia tema incipienta (si, de fapt, unica) pana la propria-i istovire, Cantarea Cantarilor ar fi (zis cvasi-pleonastic) o cantata; in ciuda cantabilitatii, insa, cel mai hermetic text este al ei, – pe cand al cestuilalt e sapiential si, ca atare, mult mai transparent. Cat despre cel dintai, facand abstractie, aici, de conotatiile-i absconse si de subtextu-i esoteric, un comentariu optim (in, bineinteles, putine vorbe) ar fi acela din Samariteanca, o „proza” a marelui poet Arghezi: „Si in mijlocul manastirii, urzita cu fulgi de ceata, ea [«tiganca tanara si frumoasa», n.n.] porni cu urciorul cu apa, ridicandu-si fusta ca o toga deasupra unui trup negru, molatic si sprintem, ca din Cantarea Cantarilor, insotita de murmur de cobze.”

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

63. The Goose Pimple Bay Sagas: Spike Carbuncle and the Truly Enormous Egg - Karen Wallace , Helen Flook

 Set in the Viking world of long boats, looting and grand adventure, The Goose Pimple Bay Sagas relate the hilarious tales of a noble family with a difference. Spike Carbuncle is sick of being second in command to his weedy brother. So, when Spike's wife, Fangtrude, comes across a dragon's egg, together they formulate a plan to get rid of Whiff Erik, once and for all. There's just one hitch - dragon training isn't as easy as it sounds. What do you do when your dragon is terrible at breathing fire and prefers eating onions to live goats?

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

64. O istorie culturala a insomniei - Eluned Summers-Bremner

Se spune ca vom deveni o lume de insomniaci. Totusi, aceasta stare frustranta de nesomn continua sa afecteze omenirea de milenii. In acest fascinant si inovator studiu, Eluned Summers-Bremner porneste de la insomniacii care apar in Iliada si Odiseea lui Homer si de la mesopotamiana Epopee a lui Ghilgames, pana la Gabriel Garcia Marquez, spre a demonstra ca insomnia este o tema recurenta a culturii. Dincolo de o lectura a celor mai eficiente metode de a invinge insomnia, cartea nu te va ajuta sa adormi, ci sa constientizezi natura problemei si neobisnuit de bogata mostenire culturala a acesteia.     Fragment din volumul "O istorie culturala a insomniei" de Eluned Summers-Bremner:     “Ca si somnul din viata de zi cu zi, munca sclavilor africani era atat de importanta pentru succesul economiei britanice din secolele al XVII-lea si al XVIII-lea, incat rolul acestora a fost camuflat de speculatii riscante. Prima faza a industrializarii Angliei, in care specializarea productiei a creat o forta de munca „apta sa sprijine nivelele crescande ale comertului pe pietele indepartate", si in care salariile castigate de familiile aflate pe treapta de jos a scarii sociale le permiteau accesul la marfuri tropicale din America si Asia — inclusiv, sau mai ales, la zahar —, a contribuit, de asemenea, la desfasurarea acestui comert. Plantatiile le asigurau europenilor bunastarea economica, insa, la randul lor, acestea depindeau de importurile din Europa. Colonistii exportau bunuri tropicale care au contribuit la transformarea gusturilor locuitorilor din metropolele europene si importau materii prime care nu puteau fi produse pe terenurile destinate recoltelor pentru export. Mediatorul crucial al acestei dependente mutuale era corpul negru al sclavului. Acesta constituia si materie prima pentru speculatiile financiare. Negustorii care devenisera experti in gestionarea creditelor controlau din umbra comertul atlantic. Iar cresterea unei economii bazate pe credit cerea si producea o noua forma sociala: speculatia riscanta in ciuda expeditiilor periculoase care sprijineau importurile si exporturile devenite esentiale.     Atat cafeaua, cat si zaharul produc efecte somatice care reflecta rolul lor in comertul international, facilitat de extinderea Imperiului Britanic. „Pana spre mijlocul secolului al XVII-lea", in Anglia, datorita plantatiilor de zahar din Barbados, „zaharul cultivat de sclavi patrunsese in imaginatia populara si in cea mercantila drept sursa a unei bogatii legendare" si, impreuna cu tabacul, „a devenit repede" un bun pe care si-l puteau permite, in mod regulat, chiar si cei mai saraci. Zaharul rafinat, dupa cum se stie, intra imediat in sangele consumatorului, producand o descarcare rapida de energie, insotita de o nevoie imediata de si mai multe glucide. Cafeaua, si ea, ascute perceptiile si exista dovezi ca poate sa conduca la autosugestia privind eficienta in activitate, care pare a fi mai mare decat in realitate, deoarece cofeina determina celulele nervoase sa se comporte ca si cum nu ar fi obosite desi ele sunt."

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

65. The Street of Knives - V. A. Richardson

Adam and Jade are approaching seventeen. Both have lost fathers and both have found themselves shouldering huge responsibility. Adam is running Quadrant Shipping and Trading Company, while Jade has successfully taken on her father's moneylending business. They have shown themselves capable and bright, but when it comes to working together, their pride takes over, tempers flare and neither will budge. Then Adam is approached with a lucrative but shadowy proposition. Their relationship in tatters, he chooses not to tell Jade and brings them both into terrible danger.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

66. Uratica - Covito Carmen

Marilina Labruna traieste intr-un Milano livid, populat de femei singure si barbati versati care profita de nevoia lor de dragoste. Ea are patruzeci de ani si nu e urata, ba mai rau, e uratica, si trebuie sa gaseasca un alt mod de a invinge. "Acest roman a restituit numeroaselor femei care se cred nesemnificative, care se straduiesc sa-si creeze fericirea de care au nevoie, care-si ascund tumultul pasiunilor din orgoliu si de teama, dreptul firesc: fiti urate si batraioare, si sa va doara in cot." Natalia Aspesi "Cartea lui Carmen Covito este fara indoiala unul dintre cele mai bune antidepresive inventate pentru femeile din lumea aceasta." Federico Montel Romanul Uratica a fost tradus in 6 limbi pana in prezent si a fost ecranizat in 1996.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

67. Diavolul Cu Ochi Albastri - Lisa Kleypas

Autoare a mai multor bestseller-uri in New York Times, Lisa Kleypas revine cu una dintre cele mai frumoase povesti de dragoste scrise vreodata ! El este Hardy Cates. Un milionar care si-a facut multi dusmani ca sa poata ajunge in fruntea unei companii petroliere de top din Houston. Prin vene ii curge singe fierbinte. Si se gindeste doar la razbunare. Ea este Haven Travis. In ciuda averii familiei, ea refuza sa urmeze drumul ales de altii. Iar cind se marita cu un barbat pe care familia ei nu-l accepta, viata ei se inscrie pe o panta periculoasa. Au trecut doi ani. Haven s-a intors acasa. De data aceasta este hotarita sa-si apere cu grija inima. Iar Hardy Cates, dusman declarat al familiei sale, este ultima persoana pe care si-ar dori-o in pragul casei ei...ca sa-i puna inima pe jar...

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

68. Vlaicu-Voda - Alexandru Davila

Unica drama a lui Davila, Vlaicu-Voda, banuita odata, fara dovezi, a fi sustrasa din cartoanele lui Odobescu, e o capodopera. Ea analizeaza scenic si cu o maturitate scenica desavarsita arta de guvernare a unui domn. - G. CALINESCU   Aflat undeva deasupra tuturor, inteles de ceilalti intotdeauna in functie de un moment anume si niciodata in viziune, Vlaicu in ipoteza lui Davila apartine rasei marilor conducatori pentru care rationamentele politice se bizuie pe scepticismul superior care face din oamenii supusi si chiar din sine nu atat personalitati, cat figuri si instrumente de manevrat intr-un urias si frumos spectacol colectiv. In acest sens, Vlaicu poate fi comparat cu Cezar, vazut de Shakespeare sau cu Romulus cel Mare vazut de Dunrrenmatt. - MARIAN POPA   

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

69. Taramul vanturilor - Gerhard Meier

Gerhard Meier (nascut in 1917) este marele artist al literaturii elvetiene si face parte dintre cei mai importanti scriitori ai literaturii universale contemporane. Taramul vanturilor, al cincilea roman al sau, povesteste, intr-un limbaj de o muzicalitate aparte, despre lumea poeziei lui Meier, despre Amrain, mica localitate din Elvetia unde eroul cartii, Rudolf Bindschadler, isi aminteste de prietenul sau trecut in nefiinta, Kaspar Baur. Stilul lui Meier ne surprinde prin simplitate, dar si prin formularile neobisnuite care ridica nu doar actiunea, ci fiecare fraza in parte la rang de arta.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

70. The Complete Poetry Of Edgar Allan Poe - Edgar Allan Poe

Explore the transcendent world of unity and ultimate beauty in Edgar Allan Poe's verse in this complete poetry collection.   Although best known for his short stories, Edgar Allan Poe was by nature and choice a poet. From his exquisite lyric "To Helen," to his immortal masterpieces, "Annabel Lee," "The Bells," and "The Raven," Poe stands beside the celebrated English romantic poets Shelley, Byron, and Keats, and his haunting, sensuous poetic vision profoundly influenced the Victorian giants Swinburne, Tennyson, and Rossetti.   Today his dark side speaks eloquently to contemporary readers in poems such as "The Haunted Palace" and "The Conqueror Worm," with their powerful images of madness and the macabre. But even at the end of his life, Poe reached out to his art for comfort and courage, giving us in "Eldorado" a talisman to hold during our darkest moments--a timeless gift from a great American writer.   Includes an Introduction by Jay Parini and an Afterword by April Bernard

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

71. Vlaicu-Voda - Alexandru Davila

Unica drama a lui Davila, Vlaicu-Voda, banuita odata, fara dovezi, a fi sustrasa din cartoanele lui Odobescu, e o capodopera. Ea analizeaza scenic si cu o maturitate scenica desavarsita arta de guvernare a unui domn. - G. CALINESCU   Aflat undeva deasupra tuturor, inteles de ceilalti intotdeauna in functie de un moment anume si niciodata in viziune, Vlaicu in ipoteza lui Davila apartine rasei marilor conducatori pentru care rationamentele politice se bizuie pe scepticismul superior care face din oamenii supusi si chiar din sine nu atat personalitati, cat figuri si instrumente de manevrat intr-un urias si frumos spectacol colectiv. In acest sens, Vlaicu poate fi comparat cu Cezar, vazut de Shakespeare sau cu Romulus cel Mare vazut de Dunrrenmatt. - MARIAN POPA   

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

72. Ion - Liviu Rebreanu

Ion este primul roman obiectiv din literatura romana, fiind aparut in anul 1920, dupa o lunga perioada de elaborare, asa cum insusi autorul mentioneaza in finalul operei. Aparitia romanului a starnit un adevarat entuziasm in epoca, mai ales ca nimic din creatia nuvelistica de pana atunci nu anunta aceasta evolutie spectaculoasa. Nimic din ce e publicat inainte nu ne putea face sa prevedem admirabila dezvoltare a unui scriitor, care a inceput si a continuat vreo zece ani, nu numai fara stralucire, dar si fara indicatii de viitor. -  Eugen Lovinescu. Pentru initiatorul modernismului romanesc, al carui principiu de baza era sincronismul literaturii romane cu cea europeana, romanul Ion este cel care „rezolva o problema si curma o controversa“. Aceasta afirmatie a lui Lovinescu se refera la faptul ca aparitia primului roman obiectiv directioneaza literatura romana catre valoare europeana si stinge polemica pe care criticul o avea cu samanatoristii epocii. Cuprins: - Volumul I: Glasul pamantului Inceputul Zvacolirea Iubirea Noaptea Rusinea Nunta - Volumul II: Glasul iubirii Vasile Copilul Sarutarea Streangul Blestemul George Sfarsitul

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

73. Barbati care urasc femeile. Seria Millennium Vol.1 - Stieg Larsson

Barbati care urasc femeile este prima carte din seria Millennium Mikael Blomkvist, un jurnalist cazut in dizgratie, este angajat sa faca investigatii asupra unui caz neobisnuit. Insa cand acesta face legatura intre disparitia Harrietei si un lant de crime terifiante, savarsite cu 40 de ani in urma, misiunea lui devine imposibil de finalizat fara ajutorul unui asistent. Lisbeth Salander, o tanara de 24 de ani, cu o infatisare de hacker si o inteligenta de geniu, pare a fi candidatul perfect pentru aceasta pozitie. Neobisnuitii parteneri descopera un fir ce ii conduce spre un secret incredibil, care ii arunca in plasa coruptiei de la cel mai inalt nivel. Nascut in 1954, jurnalistul Stieg Larsson a scris mai multe eseuri cu caracter economic si reportaje despre razboaiele din Africa. A fost redactor-sef al revistei suedeze Expo, care in romanul de fata se regaseste sub numele simbolic de Millennium. A murit brutal in 2004, inainte de a-si vedea publicat primul roman din seria Millennium, care ar fi trebuit sa aiba 10 volume. O serie captivanta, care combina elemente de roman de spionaj si carte politista, dar mai ales un thriller politic care se foloseste de mijloace narative pentru a dezvalui secrete de stat, detalii jurnalistice neortodoxe si o conspirat ie ce a luat nastere chiar in sanul serviciilor secrete suedeze. Trilogia Millennium a inregistrat vanzari de peste 13 milioane de exemplare in intreaga lume. Ecranizarea suedeza a primului volum, Barbati care urasc femeile, a fost lansata pe piata occidentala si se bucura de un mare succes. La Editura Trei au aparut toate volumele seriei Millennium: • Barbati care urasc femeile. Vol.1  de Stieg Larsson • Fata care s-a jucat cu focul. Vol.2  de Stieg Larsson • Castelul din nori s-a sfaramat. Vol.3  de Stieg Larsson •  Prizoniera in panza de paianjen Vol.4  de David Lagercrantz • Dinte pentru dinte. Vol.5  de David Lagercrantz • Fata care trebuia sa moara. Vol.6  de David Lagercrantz

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

74. The Blackest Bird: A Novel of History and Murder - Joel Rose

 Sweltering New York City, summer of 1841, the beautiful 'Segar Girl' Mary Rogers is brutally murdered. Popular amongst the journalistic and publishing elite, the task of finding her killer falls to High Constable Jacob Hays.   At the end of a long and distinguished career Old Hays's investigation will ultimately span a decade, involving gang wars, grave robbing, and clues hidden in the poems of the hopeless romantic and minstrel of the night, Edgar Allan Poe.   Superbly researched and compellingly readable, The Blackest Bird is both a richly textured and atmospheric portrait of the birth of New York, a city raging with bloodshed and duplicity, and a thrilling murder mystery.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

75. Noi suntem zeite. Carte postala - Alice Nastase Buciuta

Citeste aici interviul acordat de Alice Nastase Buciuta librariei Libris.ro blog.libris.ro/2014/08/20/alice-nastase-buciuta-literatura-este-cel-mai-frumos-cel-mai-sigur-adapost-in-care-ne-putem-cuibari-atunci-cand-ni-se-face-dor-de-splendoare/ Noi suntem zeite - Carte Postala de Alice Nastase este un roman epistolar, un roman de dragoste care reflecta conditia chinuita a femeii cautatoare de iubire in lumea in care traim. Romanul este structurat pe sapte capitole, trei dintre ele continand scrisori de dragoste, avand ca destinatari directi pe protagonistii povestilor de iubire evocate in roman, iar celelalte patru capitole fiind alcatuite dintr-o insiruire de scrisori catre Simona, cea mai buna prietena, martorul existentei neprefacute a autoarei, care traieste intr-o alta tara, in Canada. Frumusetea romanului vine din stilul emotionant si foarte onest de a scrie despre dragoste al lui Alice Nastase - stil consacrat in editorialele din revista Tango- , din puterea de a observa si de a lua in discutie aspecte pe care, in general, femeile le intalnesc in existenta lor, dar, din pudoare, nu discuta despre ele: dorinta barbatilor de a tine ei sub control evolutia relatiei, apucatura masculina de a colectiona istorii de amor, fara sa-si asume responsabilitati in iubire, obiceiul tot mai frecvent intalnit al barbatilor de a trai in concubinaj cu cineva, dar de a declara ca sunt liberi, necasatoriti, si de a se lansa si in alte relatii paralele. Juxtapunerea stilului romantic, trist, al scrisorilor de iubire, si cel plin de umor sau observatii crude din scrisorile pentru Simona creeaza o lectura alerta, o constructie literara irezistibila. Scrisorile nu primesc niciodata raspuns, dar din continutul lor reiese perfect felul in care a evoluat istoria respectiva si, de asemenea, transpar toate problemele traite de femeia-martor, Simona, care, desi vietuieste intr-o alta lume, intampina aceleasi greutati legate de intalnirea marii iubiri si de lupta cu joburile care, de multe ori, te mutileaza. In afara subiectelor legate de cautarea iubirii si de dificultatea de a o gasi intr-o lume mercantila, grabita, care a inaltat tradarea la nivel de traditie, romanul face o descriere fascinanta a lumii presei romanesti, in care patronatul inventat dupa Revolutie nu are o cultura a respectului fata de jurnalistul angajat, oricat de talentata sau valoros ar fi acesta. Cartea reflecta istoria primilor ani ai crearii a doua dintre cele mai importante publicatii pentru femei aflate pe piata romaneasca si povestea cruda a neintelegerilor aparute intre jurnalistii creatori ai conceptelor respective si patronii care, in momentul in care proiectul este pus pe roate, sunt gata sa se descotoroseasca de cei care au facut totul posibil.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

76. 29.9 RON - Frederic Beigbeder

29.9 RON - Frederic Beigbeder Publicitatea este o tehnica de intoxicare- Frederic Beigbeder Lucrez in publicitate: ei da, poluez universul. Sunt tipul care va vinde rahat. Ala de va face sa visati la lucruri pe care n-o sa le aveti niciodata. Cer vesnic albastru, gagici care nu sunt niciodata nasoale, o fericire perfecta, retusata pe Photoshop. Imagini bibilite, muzica ultimul racnet. Apostolatul meu este sa va fac sa va curga balele. In profesia mea, nimeni nu va doreste fericirea, pentru ca oamenii fericiti nu consuma. Frederic Beigbeder s-a nascut in 1965. A scris acest roman intre 1997 si 2000, cand lucra pe post de copywriter la agentia de publicitate Young&Rubicam. Fiind un pamflet plin de verva ce demonteaza fara scrupule fascinatia advertisingului, cartea avea sa devina rapid un succes international, dar avea sa si atraga, pe de alta parte, excluderea definitiva a autorului ei din bransa profesionala incriminata. Fragment din carte: "Jean-Francois mi-a facut semn sa nu mai insist. A fost cat pe ce sa propun „Madone uber alles" ca slogan, dar m-am dezumflat. O sa credeti ca le cam exagerez, ca nu e chiar asa de grav. Dar uitati-va ce miza are mica sedinta din dimineata asta. Nu e numai o prezentare de campanie oarecare: e o reuniune mai importanta decat acordul de la Munchen. (In 1938, la Munchen, niste sefi de stat, un francez si un englez, Edouard Daladier si Neville Chamberlain, au abandonat Cehoslovacia in mana nazistilor, uite-asa, pe un colt de masa.) Sute de reuniuni ca aceasta, de la Madone, abandoneaza, in fiecare zi, lumea. Mii de acorduri de la Muchen cotidiene! Ceea ce se petrece acolo este esential: moartea ideilor, interzicerea schimbarii. Esti in fata unor indivizi care dispretuiesc publicul, care vor sa-l mentina intr-o stare de cumparare stupida si conditionata. In mintea lor, se adreseaza „tipei afectate de mongolism, cu varsta sub cincizeci de ani". Tu incerci sa le propui ceva amuzant, care sa-i traga in sus, pentru ca e o chestie de politete, cand intrerupi un film la televizor. Si ti se pun piedici. Iar povestea se repeta mereu, tot timpul, in fiecare zi, mereu... Mii de capitulari zilnice, cu coada intre picioare, in costume de tergal. Mii de „lase consolari" zilnice. Incetul cu incetul, aceste sute de mii de sedinte prapadite pun la cale triumful tampeniei calculate si dispretuitoare asupra simplei si naivei cautari a progresului uman. Ideal vorbind, in democratie ar trebui sa existe dorinta de a folosi formidabila putere a comunicarii pentru ca mentalitatile sa fie urnite, in loc sa fie strivite. Ceea ce nu se intampla niciodata, pentru ca persoanele care dispun de aceasta putere prefera sa nu-si asume riscuri. Cei ce comanda reclamele vor dumicatul gata mestecat, vor pretestari, vor sa va transforme in oi, nu glumesc, o sa vedeti ca, intr-o zi, o sa va tatueze pe mana un cod de bare. Stiu ei ca singura voastra putere este cardul albastru. Au nevoie sa va impiedice sa faceti o alegere. Trebuie sa va transforme actele gratuite in acte de cumparare. Rezistenta la schimbare este prezenta in modul cel mai violent in toate salile astea impersonale de sedinte. Sufletul imobilismului se afla in acest imobil, intre acesti mici reprezentanti ai conducerii, cu matreata si talonete. Ei sunt centrul lumii! Oamenii politici nu mai controleaza nimic; economia e cea care guverneaza. Marketing-ul e perversiunea democratiei: orchestra e cea care il conduce pe dirijor. Sondajele sunt cele care fac politica, testele sunt cele care fac publicitatea, esantioanele de populatie sunt cele care aleg discursurile difuzate la radio, „sneak previews" sunt cele care hotarasc sfarsitul filmelor de la cinema, audientele sunt cele care fac televiziunea: toate studiile astea manipulate de toti Alfred Dulerii de pe fata pamantului. "

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

77. Locul femeii - Lynn Austin

     Sub norii negri ai distrugerii care amenintau America la inceputul deceniului patru al secolului XX femeile din acest grup neobisnuit vor experimenta viata in moduri neasteptat de noi uneori, pe masura ce convingerile lor sunt contestate si lupta sa ajunga la o intelegere noua a ceea ce inseamna cu adevarat iubirea si sacrificiul. Si-au urmarit fiii, fratii si sotii inrolandu-se in lupta impotriva amenintarii crescande de peste ocean. Si cand natiunea le-a cerut-o au raspuns si ele apelului…     Virginia tanjeste dupa un scop in viata mai presus de asteptarile celorlalti. Helen este manata de o singuratate careia banii nu pot sa îi puna capat. Rosa cauta cu disperare sa scape de regulile impuse de socrii ei. Jean spera sa faca o cariera intr-o lume a barbatilor.     In acest roman, Lynn Austin prezinta vietile a patru femei care locuiesc intr-un orasel din Michigan, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Cele patru eroine – o italianca vorbareata, o fata de la ferma disperata de a merge la colegiu, o profesoara „fata batrana” care a mostenit o avere si o gospodina plictisita – s-au intalnit si s-au imprietenit repede cand si-au luat slujbe grele, de barbati, la o fabrica din zona.     Autoarea da dovada de o maiestrie deosebita echilibrand povestile celor patru femei, oferindu-le fiecareia o calatorie interesanta si o lectie de invatat. Virginia trebuie sa invete sa fie puternica si sa isi apere drepturile; Jean trebuie sa invete ca, uneori, ceea ce crezi ca ai nevoie in viata nu te va face intotdeauna si fericit; Rosa, nu doar ca a gasit o relatie personala cu Dumnezeu, ci a invatat ca dragostea nu e conditionata de perfectiune; iar Helen realizeaza in cele din urma ca viata este neimplinita atunci cand tinem totul la distanta, inclusiv pe Dumnezeu. Continand conflicte relevante si incitante precum si multe detalii istorice, aceasta carte te va invata si te va inalta sufleteste prin povestea celor patru femei care iau o pozitie pentru convingerile lor, construind prietenii durabile si descoperind dragostea de durata.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

79. Focul salbatic - Demille Nelson

Bine ati venit la clubul Custer Hill un club amplasat intr-o cabana de vanatoare luxoasa, printre membrii caruia se numara unii dintre cei mai puternici oameni de afaceri, militari si oficiali guvernamentali din SUA. Aparent, clubul este un loc de relaxare intre prieteni. Insa intr-un weekend de toamna, comitetul executiv al clubului se intruneste sa discute despre tragedia din 11 septembrie si sa finalizeze un plan de razbunare, cunoscut numai sub numele de cod Focul salbatic. In acelasi weekend, un membru al brigazii antiteroriste este gasit mort. Curand, detectivul John Corey si sotia sa, agentul FBI Kate Mayfield, trebuie sa dea la iveala un complot care incepe la clubul Custer Hill si implica unele dintre cele mai importante orase americane aflate in vizorul unui dispozitiv nuclear. Corey si Mayfield sunt singurii care pot opri declansarea armei si dezlantuirea haosului mondial... 

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

Cauți noi cărți cu care să te delectezi? Îți prezentăm Top 100 Bestsellere din România în anul 2008. Descoperă cele mai bune cărți și bucură-te împreună cu noi de magia lecturii.

Cele mai vândute cărți din 2008 în format PDF

Avem pentru tine Cele mai vândute cărți din 2008 în format PDF. Înainte să cumperi cărțile, poț citit primele câteva pagini în format PDF ca să te poți decide dacă merită să cumperi cartea sau nu. Vezi cărțile cu butonul albastru PDF din lista de mai sus. În această listă de cărți găsești: