Rezumat Monologurile neimplinirii - George Banu

Desene de Helmut Sturmer și Roxana Popescu   În Monologurile neîmplinirii, mărturia subiectivă se întîlnește cu reflecțiile despre teatru. După o privire retrospectivă deloc comodă, George Banu își reconstituie parcursul profesional cu toate tentațiile și eșecurile lui, asumîndu-și „neîmplinirile” ca actor, scriitor și profesor.
Citește tot rezumatul cărții Monologurile neimplinirii... Fără frustrări și resentimente, autorul reface drumul spre acceptarea de sine și ajunge la o paradoxală formă de realizare prin „reciclarea” eșecurilor și dialogul dintre toate aceste domenii și experiențe profesionale. Confirmîndu-i încă o dată vocația de eseist, acest volum cu caracter autobiografic relevă că teatrul e „un dublu al vieții”, locul unde neîmplinirile solitare se transformă într-o împlinire comună.   „Teatrul produce o neîntreruptă sfîșiere, cel puțin pentru mine, fiindcă mă regăsesc în spusele lui Hamlet, cel ce ba îl slăvește văzînd în el «oglinda concentrată a lumii», ba îl batjocorește reducîndu-l la «o împușcătură cu gloanțe oarbe». Între încrederea nestrămutată în puterile teatrului și excesul de neîncredere produs de «trucurile» lui, ce să alegi? Care e soluția? Îți trebuie o viață întreagă ca să-ți determini o conduită proprie față de această artă plămădită din carne și din cuvinte: admirabilă, dar insolubilă contradicție! Iubire și neiubire… Temă de reflecție ce m-a însoțit o viață, plasată sub semnul decepției originare, aceea de a nu putea deveni actor. Și mai tîrziu li se vor adăuga neputința de a deveni scriitor și împotrivirea de a sfîrși ca profesor... Un eșec, ce poate el produce? O neîmplinire unde poate conduce? O frustrare sau o depășire? O dezamăgire sau o convertire? Experiența înfrîngerii, uneori, se poate converti într-o… împlinire «parțială».” (George Banu)   George Banu e autorul a numeroase cărți de teatru consacrate scenei moderne și maeștrilor săi, Brook, Chereau, Mnouchkine, sau relației teatrului cu pictura. Teoretician și eseist, el are un rol de referință în teatrul european. Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Monologurile neimplinirii?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Monologurile neimplinirii și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Monologurile neimplinirii scrisă de George Banu. Monologurile neimplinirii a apărut în anul 2014. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2014 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Monologurile neimplinirii este editura POLIROM - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura POLIROM aici. Cartea Monologurile neimplinirii face parte din categoria Biografii. Este o carte ușor de citit, are doar 192 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Monologurile neimplinirii și, de asemenea, sperăm că autorul George Banu, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.
0 secunde