Recenzie Cele 50 de Umbre ale lui Grey de E. L. James

de | iul. 14, 2014 | Beletristică, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA CELE 50 DE UMBRE ALE LUI GREY ARE REDUCERE PE:

2457Această carte a făcut adevărate ravagii. Este considerată a fi un best seller și din câte am auzit, urmează și un film.  Este prima carte dintr-o triologie și este adorată printre femei. Eu am citit doar prima parte și nu mă grăbesc să ajung la urmatoarele două. Probabil că le voi citi in viitor, însă nu mă grăbesc. Există cărți mult mai bune care au prioritate.

În primul volum ne este descrisă povestea de dragoste dintre Anastasia Steele, o studentă la filologie și Christian Grey, un om de afaceri de succes și foarte bogat.  Totul începe când Ana îi ține locul prietenei sale care e bolnavă și merge să îi ia un interviu lui Christian. Încă din primele clipe, aceasta este intimidată de prezența lui, ea considerându-l foarte atractiv.

Nici ea nu îi rămâne lui indiferentă. Datorită emoțiilor și stângăciei sale, Christian Grey o consideră pe Ana ca fiind o fire supusă și ascultătoare, acest lucru fiind ideal pentru planurile sale. În viitor, el face tot posibilul să o revadă și să obțină o întâlnire cu ea.

Până aici, cartea pare a fi doar o simplă poveste de dragoste, însă atunci când îl vizitează, Ana urmează să descopere tabieturile ciudate ale lui Christian, lucru ce va oferi condiment cărții. Tabieturile sale nu sunt altceva decât practicile BDSM„Bondage & Discipline, Dominance & Submission, Sadism & Masochism” ), lucru care la început o sperie pe Ana.

Dacă îți place recenzia cărții CELE 50 DE UMBRE ALE LUI GREY, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de E. L. James

Mie personal mi se pare că această carte este puțin supraestimată, cu toate că trebuie să recunosc că autoarea a construit un personaj grozav. L-a creionat perfect pe Christian Grey, iar pentru fiecare  ciudățenie a sa a adăugat calități extraordinare, care au reușit să îndrepte balanța în favoarea sa. Mi-a plăcut mult personajul și felul în care a fost construit , acesta fiind singurul motiv pentru care voi citi și următoarele două volume.

Pe o scară de la 1 la 10, aș oferi nota 6 cărții (puțin cam prea dura pentru gusturile mele), dar cu siguranță aș oferi un 10 personajului principal. Sunt curioasă cum va adapta regizorul această poveste și aștept foarte curioasă filmul. Cu toate astea, cartea trebuie citită pentru a putea înțelege și viziunea autorului, nu doar cea a regizorului.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CELE 50 DE UMBRE ALE LUI GREY CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: CELE 50 DE UMBRE ALE LUI GREY
Autor: E. L. James
An apariție : 2012
Editura: TREI
Nr. Pagini: 616
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 3283

Alte recenzii de la E. L. James:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Povestea unui înger păzitor: După ce Patrick a murit, Mia și-a dorit ca toată lumea ei să se sfârșească. Și aproape că a reușit să facă asta după ce s-a aruncat în marea care i-a răpit viața celui pe care îl iubea. A lăsat valurile să îi înconjoare trupul, însă ceva...

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

O seară de poker, un show și o iubire interzisă... Ea este cea mai bună jucătoare de poker, el este un magnat arogant care, uneori, după o zi de muncă, preferă să joace poker cu niște prieteni vechi. Așa se întâlnesc Kate Monroe și Cooper Montgomery, într-o seară când...

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Am de mult timp cartea aceasta în lista de must read și habar n-am de ce mi-a luat așa mult timp să ajung s-o citesc având în vedere cât de mult mi-a plăcut. Am auzit multe lucruri bune prin online și de data asta chiar au fost pe bună dreptate deoarece a fost scrisă...

0 0 votes
Article Rating
Adelina Popa este redactor Booknation.ro de 3137 zile și a scris până acum 20 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Adelina Popa aici. Adelina Popa are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments