Recenzie Cele 50 de Umbre ale lui Grey de E. L. James

de | iul. 14, 2014 | Beletristică, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA CELE 50 DE UMBRE ALE LUI GREY ARE REDUCERE PE:

2457Această carte a făcut adevărate ravagii. Este considerată a fi un best seller și din câte am auzit, urmează și un film.  Este prima carte dintr-o triologie și este adorată printre femei. Eu am citit doar prima parte și nu mă grăbesc să ajung la urmatoarele două. Probabil că le voi citi in viitor, însă nu mă grăbesc. Există cărți mult mai bune care au prioritate.

În primul volum ne este descrisă povestea de dragoste dintre Anastasia Steele, o studentă la filologie și Christian Grey, un om de afaceri de succes și foarte bogat.  Totul începe când Ana îi ține locul prietenei sale care e bolnavă și merge să îi ia un interviu lui Christian. Încă din primele clipe, aceasta este intimidată de prezența lui, ea considerându-l foarte atractiv.

Nici ea nu îi rămâne lui indiferentă. Datorită emoțiilor și stângăciei sale, Christian Grey o consideră pe Ana ca fiind o fire supusă și ascultătoare, acest lucru fiind ideal pentru planurile sale. În viitor, el face tot posibilul să o revadă și să obțină o întâlnire cu ea.

Până aici, cartea pare a fi doar o simplă poveste de dragoste, însă atunci când îl vizitează, Ana urmează să descopere tabieturile ciudate ale lui Christian, lucru ce va oferi condiment cărții. Tabieturile sale nu sunt altceva decât practicile BDSM„Bondage & Discipline, Dominance & Submission, Sadism & Masochism” ), lucru care la început o sperie pe Ana.

Dacă îți place recenzia cărții CELE 50 DE UMBRE ALE LUI GREY, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de E. L. James

Mie personal mi se pare că această carte este puțin supraestimată, cu toate că trebuie să recunosc că autoarea a construit un personaj grozav. L-a creionat perfect pe Christian Grey, iar pentru fiecare  ciudățenie a sa a adăugat calități extraordinare, care au reușit să îndrepte balanța în favoarea sa. Mi-a plăcut mult personajul și felul în care a fost construit , acesta fiind singurul motiv pentru care voi citi și următoarele două volume.

Pe o scară de la 1 la 10, aș oferi nota 6 cărții (puțin cam prea dura pentru gusturile mele), dar cu siguranță aș oferi un 10 personajului principal. Sunt curioasă cum va adapta regizorul această poveste și aștept foarte curioasă filmul. Cu toate astea, cartea trebuie citită pentru a putea înțelege și viziunea autorului, nu doar cea a regizorului.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CELE 50 DE UMBRE ALE LUI GREY CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: CELE 50 DE UMBRE ALE LUI GREY
Autor: E. L. James
An apariție : 2012
Editura: TREI
Nr. Pagini: 616
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 3225

Alte recenzii de la E. L. James:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

L-am descoperit pe Guillaume Musso prin intermediul cărții Vei fi acolo?, pe care am citit-o recent și care mi-a plăcut foarte mult. Am “pus ochii” de ceva timp pe cărțile autorului, dar abia de curând am decis să citesc una, iar lectura m-a surprins plăcut....

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Dacă sunteți fan cărți și filme cu case bântuite și aveți ceva neastâmpăr romantic în vene, această carte este un must pentru voi. Este un horror paranormal construit în jurul unei povești de dragoste, pentru că dragostea salvează tot, după cum bine ați învățat la...

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Sunt momente în care citim cărți grele, care necesită mult timp și o răbdare de fier, iar la finalul lecturii simți că ai, cu adevărat, o reușită. În același timp, sunt și cărți lejere, cu o acțiune liniară și previzibilă, dar pe care nu le poți lăsa din mână....

0 0 votes
Article Rating
Adelina Popa este redactor Booknation.ro de 3079 zile și a scris până acum 20 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Adelina Popa aici. Adelina Popa are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments