Recenzie Cele 50 de Umbre ale lui Grey de E. L. James

de | iul. 14, 2014 | Beletristică, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

2457Această carte a făcut adevărate ravagii. Este considerată a fi un best seller și din câte am auzit, urmează și un film.  Este prima carte dintr-o triologie și este adorată printre femei. Eu am citit doar prima parte și nu mă grăbesc să ajung la urmatoarele două. Probabil că le voi citi in viitor, însă nu mă grăbesc. Există cărți mult mai bune care au prioritate.

În primul volum ne este descrisă povestea de dragoste dintre Anastasia Steele, o studentă la filologie și Christian Grey, un om de afaceri de succes și foarte bogat.  Totul începe când Ana îi ține locul prietenei sale care e bolnavă și merge să îi ia un interviu lui Christian. Încă din primele clipe, aceasta este intimidată de prezența lui, ea considerându-l foarte atractiv.

Nici ea nu îi rămâne lui indiferentă. Datorită emoțiilor și stângăciei sale, Christian Grey o consideră pe Ana ca fiind o fire supusă și ascultătoare, acest lucru fiind ideal pentru planurile sale. În viitor, el face tot posibilul să o revadă și să obțină o întâlnire cu ea.

Până aici, cartea pare a fi doar o simplă poveste de dragoste, însă atunci când îl vizitează, Ana urmează să descopere tabieturile ciudate ale lui Christian, lucru ce va oferi condiment cărții. Tabieturile sale nu sunt altceva decât practicile BDSM„Bondage & Discipline, Dominance & Submission, Sadism & Masochism” ), lucru care la început o sperie pe Ana.

Mie personal mi se pare că această carte este puțin supraestimată, cu toate că trebuie să recunosc că autoarea a construit un personaj grozav. L-a creionat perfect pe Christian Grey, iar pentru fiecare  ciudățenie a sa a adăugat calități extraordinare, care au reușit să îndrepte balanța în favoarea sa. Mi-a plăcut mult personajul și felul în care a fost construit , acesta fiind singurul motiv pentru care voi citi și următoarele două volume.

Pe o scară de la 1 la 10, aș oferi nota 6 cărții (puțin cam prea dura pentru gusturile mele), dar cu siguranță aș oferi un 10 personajului principal. Sunt curioasă cum va adapta regizorul această poveste și aștept foarte curioasă filmul. Cu toate astea, cartea trebuie citită pentru a putea înțelege și viziunea autorului, nu doar cea a regizorului.

Titlu: CELE 50 DE UMBRE ALE LUI GREY
Autor: E. L. James
An apariție : 2012
Editura: TREI
Nr. Pagini: 616
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 3643

Alte recenzii de la E. L. James:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave
Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave

Pe insula din nord-estul Norvegiei vine o furtună puternică și tot mersul firesc al lucrurilor se prăbușește. După ce patruzeci de bărbați dispar pentru totdeauna în apele nemiloase ale mării, Vardø devine o așezare a “amazoanelor”. Abia când se strâng toate în...

Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy
Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy

Cu toată bravada mea și cu toate că mă bat cu pumnul în piept că nu mă las influențată, n-am avut încotro și m-am aliniat și eu printre entuziaștii cititori ai lui McCarthy, stârnită de isteria din online la apariția pe piața românească a dipticului romanesc Pasagerul...

Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani
Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani

Grădinile Finzi-Contini este considerat deja un clasic al literaturii italiene, o poveste de dragoste (o dragoste adolescentină, cu fluturi în stomac, cu treceri repetitive de la clipe abisale pline de lacrimi amare la clipe de extaz absolut udate cu stropi de...

0 0 votes
Article Rating
Adelina Popa a fost redactor Booknation.ro și a scris 20 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Adelina Popa aici. Adelina Popa are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments