🔥 CARTEA CELE 50 DE UMBRE ALE LUI GREY ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

2457Această carte a făcut adevărate ravagii. Este considerată a fi un best seller și din câte am auzit, urmează și un film.  Este prima carte dintr-o triologie și este adorată printre femei. Eu am citit doar prima parte și nu mă grăbesc să ajung la urmatoarele două. Probabil că le voi citi in viitor, însă nu mă grăbesc. Există cărți mult mai bune care au prioritate.

În primul volum ne este descrisă povestea de dragoste dintre Anastasia Steele, o studentă la filologie și Christian Grey, un om de afaceri de succes și foarte bogat.  Totul începe când Ana îi ține locul prietenei sale care e bolnavă și merge să îi ia un interviu lui Christian. Încă din primele clipe, aceasta este intimidată de prezența lui, ea considerându-l foarte atractiv.

Nici ea nu îi rămâne lui indiferentă. Datorită emoțiilor și stângăciei sale, Christian Grey o consideră pe Ana ca fiind o fire supusă și ascultătoare, acest lucru fiind ideal pentru planurile sale. În viitor, el face tot posibilul să o revadă și să obțină o întâlnire cu ea.

Până aici, cartea pare a fi doar o simplă poveste de dragoste, însă atunci când îl vizitează, Ana urmează să descopere tabieturile ciudate ale lui Christian, lucru ce va oferi condiment cărții. Tabieturile sale nu sunt altceva decât practicile BDSM„Bondage & Discipline, Dominance & Submission, Sadism & Masochism” ), lucru care la început o sperie pe Ana.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de E. L. James

Mie personal mi se pare că această carte este puțin supraestimată, cu toate că trebuie să recunosc că autoarea a construit un personaj grozav. L-a creionat perfect pe Christian Grey, iar pentru fiecare  ciudățenie a sa a adăugat calități extraordinare, care au reușit să îndrepte balanța în favoarea sa. Mi-a plăcut mult personajul și felul în care a fost construit , acesta fiind singurul motiv pentru care voi citi și următoarele două volume.

Pe o scară de la 1 la 10, aș oferi nota 6 cărții (puțin cam prea dura pentru gusturile mele), dar cu siguranță aș oferi un 10 personajului principal. Sunt curioasă cum va adapta regizorul această poveste și aștept foarte curioasă filmul. Cu toate astea, cartea trebuie citită pentru a putea înțelege și viziunea autorului, nu doar cea a regizorului.

🔥 CARTEA CELE 50 DE UMBRE ALE LUI GREY ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Cele 50 De Umbre Ale Lui Grey
Autor: E. L. James
An apariție : 2012
Editura: TREI
Nr. Pagini: 616
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 14.07.2014
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Acțiune alertă, se citește ușor.

Aspecte Negative:

Supraestimată. Nerecomandată minorilor. Scene nepotrivite persoanelor sensibile la violență.

Avatar
Autor: Adelina Popa
Redactor de 2155 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Adelina Popa
Adelina Popa mai scrie și pe http://readwithadelina.ebloguri.ro