Grădina cu fluturi” este primul volum dintr-o serie intitulată Colecționarii. Această serie conține până în prezent 4 cărți. Seria a fost scrisă de autoarea Dot Hutchinson.

Primul volum al seriei s-a bucurat de un mare succes la nivel internațional. Acum avem ediții ale sale în cea mai mare parte din țările europene. În iunie 2016, au fost chiar achiziționate drepturile pentru ecranizarea romanului „Grădina cu fluturi” de către Anonymous Content și PalmStar Media. Din păcate însă, până în prezent nu s-a concretizat nimic.

Doar primul volum a fost publicat și la noi în țară. A apărut în februarie 2018 la editura Herg Benet. Romanul scris de autoarea Dot Hutchinson face parte din colecția Passport. Se încadrează în genul thriller și young adult și va spun sincer că cele 304 pagini care îl compun se citesc pe nerăsuflate.

Grădina cu fluturi – despre personaje

Thrillerul psihologic realizat de Dot Hutchinson se învârte în jurul unor personaje ale căror nume reale le aflăm abia în finalul cărții. Pe tot parcursul cărții în schimb îi întâlnim pe Grădinar, pe cei doi fii ai acestuia și pe fluturii din grădina.

Trebuie să înțelegeți, nu i-am dat numele de Grădinarul din teamă sau respect, sau dintr-un sentiment pervers al proprietății. De fapt, nu i-am dat deloc numele ăla. Că orice altceva din locul respectiv, s-a construit din pânza ignoranței noastre.

Grădinarul este un bărbat puternic ce dispune de o mulțime de bani care îi permit să-și satisfacă cu ușurință capriciile bolnave. Este un bărbat frumos, cu o constituție atletică deși în etate. Căsătorit, tată a doi băieți și împlinit profesional. Acesta este prins între pasiunea pentru frumusețe și credință că tot ceea ce face este în scopul binelui suprem. Din păcate însă, undeva pe drum această pasiune se transformă însă în patologie. Cum se poate îmbina oare viața de familie cu această pasiune patologică? Asta trebuie să aflați voi.

-Ești minunată, a spus, răgușit. Absolut fără niciun defect. Un exponat valoros la colecția mea, la grădina. Și acum…acum ar trebui să ai și un nume.

Maya este personajul principal al romanului. Maya este și povestitorul romanului pentru că noi aflăm toată acțiunea în mare parte prin intermediul amintirilor ei. Este o tânăra remarcabilă cu o forță psihică și cu o dorința de viață iesita din comun. Este omul care nu renunta și caută soluții în orice situație oricât de neagră ar părea această. Poate că viața ei ar fi fost diferită dacă ar fi avut părinți iubitori care să-i poarte de grijă. Dar viață a transformat-o într-un fluture. De ce un fluture? Ce sunt fluturii în mintea bolnavă a Grădinarului? Și care este rolul fluturilor în grădina acestuia? Câți fluturi pot încăpea într-o grădina? Toate aceste întrebări așteaptă să le găsești un răspuns în carte.

Mă rog, îl avea pe Avery, și în mod cert nenorocitul ăla trebuie să fi avut pe undeva o mama. Exista o soție.

Avery este un nenorocit. Un copil râzgâiat transformat într-un bărbat violent și capricios. Avery este moștenitorul grădinii cu fluturi. Cum era vorba aceea: ce naște din psihopat este un psihopat la pătrat nu?

Desmond nu era o amenințare, dar era bărbat.

Desmond este al doilea moștenitor al grădinii. De parcă n-ar fi fost suficient unul? Este un bărbat cu o personalitate slabă. Un bărbat controlat de caracterul puternic al Grădinarului. Un bărbat prins între loialitatea față de familie și realitatea faptului că nu este vorba despre niciun bine suprem. Sunt Desmond și Avery două fete ale aceleași monede?

Grădina cu fluturi – colecția privată de frumusețe a unui psihopat

Este un român cu adevărat tulburător. Grădinarul este un psihopat atipic dar în final tot un psihopat. Maya în schimb da o dovadă reală de dragoste pentru viață. La finalul cărții, realizezi că până la urmă sinuciderea este pur și simplu opțiunea simplă la situații extreme. Opțiune pe care Maya nu o ia în calcul oricât de bolnav și pervers ar fi universul în care este obligată să-și ducă existența.

Am iubit fiecare pagină a acestui roman și Maya va rămâne pentru mine unul dintre te acele personaje la care te raportezi vizavi de literatură și cărțile care te-au marcat. Este fără doar și poate un fluture care își depășește condiția existențială.

V-ați dori o ecranizare a acestui roman?

Titlu: GRADINA CU FLUTURI
Autor: Dot Hutchinson
An apariție : 2018
Editura: HERG BENET
Nr. Pagini: 304
Limba: Română
Gen Literar: Young adult
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 1248

Alte recenzii de la Dot Hutchinson:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Libraria din Teheran” de Marjan Kamali
Recenzie ”Libraria din Teheran” de Marjan Kamali

Librăria din Teheran de Marjan Kamali - ficțiunea istorică cu savoare orientală, despre o dragoste adolescentină care se desfășoară în fundalul evenimentelor tumultoase ale Iranului anilor `50, cu evenimente care alternează planul trecut cu prezentul. Opinia mea...

Recenzie „Twisted Lies” de Ana Huang
Recenzie „Twisted Lies” de Ana Huang

Vă prezint cartea mea preferată din seria "Twisted", o serie care m-a încercat și m-a trecut prin multe stări, pentru că nu am simțit-o ca fiind una unitară ci cu 4 povești total diferite, uneori chiar scrisă de autoare diferite. Dar nu contează, am rămas cu o...

0 0 votes
Article Rating
Simona Mihalache a fost redactor Booknation.ro și a scris 79 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Simona Mihalache aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments