Emanuela Istrate: Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască ne poți spune câteva lucruri despre tine?

Alexandra Gheorghe: Cei care mă citesc au ajuns să mă cunoască foarte bine, pentru ca eu nu mă feresc de nimic, sunt deschisă cu toţi cei care îşi doresc să mă cunoască. Tot ce scriu pleacă mai întâi din mine, cu toate că uneori mă inspir şi din oameni, natura, viaţa. Dar legătura dintre ei şi ceea ce scriu, sunt eu şi de fiecare dată îmi dau interesul să o fac limpede, să scriu cât mai transparent, fără prea multe bariere. Toţi care nu mă cunosc şi îşi doresc să o facă este de ajuns să mă citească pentru a-şi da seama cu adevărat cine sunt.

E.I. Când ți-ai dat seama că vrei să fii scriitoare?

A.G. Nici nu ştiu dacă mi-am dat seama, sau dacă m-am gândit vreo secundă ca da, mi-aş dori să fiu scriitoare. Totul a pornit uşor, exact ca un râu ce curge la marginea unei păduri. Nu m-a forţat nimic, nici conştiinţa şi nici interesul. Scriu pentru ca acest lucru face parte din mine, iar dacă nu o fac, simt că nu mai sunt eu.

E.I. Citești mult și dacă da, cine sunt autorii tai preferați?

A.G. Îmi dau interesul să citesc şi de obicei vreau să citesc cam două cărţi pe săptămâna dacă timpul îmi permite. Îmi place să citesc ce este vechi, ador scriitorii şi poeţii filozofi, citesc literatura veche în general, mă inspir din trăirile lor de atunci, analizez conexiunea dintre prezentul nostru şi ceea ce suntem şi ce vrem să devenim.

E.I. Care este cel mai important lucru la o carte, în opinia ta?

Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori disponibile pe Booknation.ro

A.G. Esenţa, limbajul, conexiunea pe care reuşeşte un autor să o facă intre povestea sa şi cititor.

E.I. Ai citit o carte care să te inspire să scrii?

A.G. Nu. Nu, acum chiar stau să mă gândesc dacă mă inspiră cărţile pe care le citesc. Învăţ din ele şi extrag învăţăminte pentru mine. De multe ori îmi place să mă pun în pielea personajului şi să călătoresc împreună cu el. Pe mine cărţile de cele mai multe ori mă despart de lumea mea, când citesc nu mai sunt eu, ci scriitorul.

E.I. Cum vezi scrisul, ca pe o pasiune sau ca pe un loc de muncă?

A.G. Pasiunea mea pentru scris este foarte mare, acum scriu şi atât, încă nu câştig şi încă nu pot să duc un trai frumos de pe urma pasiunii mele, dar îmi doresc foarte mult ca aceasta pasiune să mă împlinească pe toate planurile. Să-mi aducă atat bucurie sufletească cât şi materială.

E.I. Care este motivația ta atunci când scrii?

A.G. Că sunt citită! Faptul că am oameni care mă iubesc şi mă citesc mă face să scriu şi să fiu motivata. Orice lucru are ne voie de încurajări, iar eu fără cititorii mei nu cred că aş mai reuşi să scriu. Pentru că nu aş mai fi motivată, nu aş mai avea pentru cine.

E.I. Cum s-a născut cartea „Necunoscutul”?

A.G. Necunoscutul este o carte pe care mi-aş fi dorit să o scriu la bătrâneţe, dar povestea nu m-a lăsat să mai aştept. Am fost nerăbdătoare să prezint lumii povestea mea, de acolo provine şi sloganul cărţii “povestea mea şi a voastră” Mi-am dorit să mă apropii şi mai tare de public şi cred că aşa s-a născut Necunoscutul, din nevoia de a mă apropia de cei care mă citesc.

E.I. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?

A.G. Pe blog-ul meu mă puteţi întâlni cu totul, pe pagina de facebook şi pe instragram. Cărţile le găsiţi pe site-ul www.libris.ro

E.I. Am înțeles că lucrezi la o carte nouă. Ne poți spune despre ce este vorba?

A.G. Acum scriu un nou roman care se numeşte Amantele Trecutului. O poveste palpitantă, îndrăzneaţă şi pe alocuri erotică. Încă lucrez la conturarea personajelor, la aducerea lor cât mai aproape de realitate, la misterul pe care îmi doresc să îl emane. Este o provocare pentru mine care necesita multă muncă şi căutare.

E.I. Câteva cuvinte pentru cititorii GoodRead.ro?

A.G. Cât aveţi timp, iubiţi-vă! Cât nu, măcar încercaţi. Este păcat să irosiţi singurul frumos rămas.