Interviu cu Raluca Butnariu, autoarea cărții „Când dragostea ucide…”

 Emanuela Istrate: Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască, ne poți spune câteva lucruri despre tine?

Raluca Butnariu: Of. Genul acesta de întrebare mă lovește de fiecare dată drept în miez. Sunt o persoană care are foarte multe de dăruit: în primul rând iubire, fiindcă aceasta este natura mea, loialitate, fiindcă sunt primitiv de idealistă și cred în adevărata prietenie și în bunele intenții, toleranță, pentru că oamenii sunt diferiți și au moduri diferite de a percepe realitatea, încredere, fiindcă nu pot trăi în absența ei.

Defecte?… Destule, cred. Sunt extrem de sensibilă și implicit vulnerabilă, cu precădere în fața cuvintelor și mai puțin a faptelor. Sunt destul de temperamentală, însă bunul simț ține bine în chingi dragonul din mine, nu tolerez minciuna sub nicio formă și mă feresc cât pot de semidocți. Pot fi foarte încăpățânată și, odată ce mi-am format o părere despre un om, este aproape cu neputință să mi-o mai schimb.

Mă ghidez după două moto-uri personale: ultima care moare nu este speranța, ci umorul și o zi fără râs este una categoric pierdută.

E.I. Cum a apărut pasiunea pentru scris în viața ta?

R.B. Aș zice că a apărut brusc, în jurul vârstei de 24 de ani. Am fost dintotdeauna o visătoare și, de când mă știu, atunci când îmi doresc să mă desprind de cotidian alunec în lumea din capul meu și-mi las mintea să zburde. Bănuiesc că m-am apucat de scris în clipa în care replicile din prima mea carte au început să aibă ”sonorul” dat la maxim și n-am mai avut încotro decât să le dau formă pe hârtie.

De fapt, am mai avut încercări și înainte de vârsta cu pricina, însă nu a fost nimic serios, mai mult cochetării de câteva pagini scrise în grabă.

E.I. Cine te-a susținut cel mai mult atunci când ai publicat prima carte?

R.B. Mama mea. Ea a fost resortul și mi-a stat mereu alături. A fost și este cel mai aspru critic al meu.

E.I. Ce pasiuni mai ai pe lângă scris?

Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori disponibile pe Booknation.ro

R.B. Cititul în primul rând, urmat de dans. Sunt destul de activă și o fire destul de curioasă ca să încerc mereu lucruri noi…

E.I. Ai un obicei zilnic de a scrie?

R.B. Categoric nu. Scriu din pură plăcere și trebuie să am chef pentru asta. Trebuie să mă cuprindă ”febra scrisului”. Și să știți că nu-i amuzant, fiindcă simptomele sunt de cele mai multe ori neplăcute pentru cei din jurul meu. Nu mai am timp și răbdare pentru nimic altceva, oamenii vorbesc cu mine iar eu sunt pe jumătate surdă și de cele mai multe ori nici nu-i prea văd. Dacă cineva mă întrerupe din procesul de creație, sunt în stare să-l mușc de jugulară. Nu-mi trebuie nimic, decât să fiu lăsată în pace.

După ce febra a trecut, sunt… mă rog, mult mai ușor abordabilă și complet inofensivă!

E.I. Cum vezi scrisul: ca pe o pasiune sau ca pe un loc de muncă?

R.B. Pentru mine este și va rămâne pură pasiune!

E.I. Care este cartea în care ai investit cel mai mult timp?

R.B. Cred că în Privilegii. Poate și pentru faptul că a fost prima mea încercare și, la vremea respectivă, devenită proaspăt mămică, trebuia să-mi împart atenția între doi ”bebeluși”.

E.I. Ce ne poți spune despre cartea „Când dragostea ucide…”?

R.B. Este o poveste emoționantă despre iubire, la a cărei scriere am lucrat aproape două luni. Nu îmi amintesc cum mi-a venit ideea de a o contura, însă am revărsat în paginile ei o mare parte din sufletul meu. Ca de altfel în fiecare dintre cele nouă cărți scrise până în prezent. Vă las pe voi să o descoperiți și s-o apreciați.

E.I. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?

R.B. Activitatea mi-o pot urmări pe pagina mea de autor și pot comanda cartea și pe următoarele care vor apărea pe site-ul editurii Librex. Recunosc umil că nu sunt foarte activă pe paginile de socializare din lipsa acută a timpului liber…însă o să mă străduiesc să repar acest neajuns.

E.I. Câteva cuvinte pentru cititorii GoodRead.ro?

R.B. Nu vă opriți din citit niciodată. Citiți cât mai mult, orice. Orice carte are un mesaj și acest mesaj îți poate schimba viața, îți poate deschide alte orizonturi, te aduce mai aproape de sine, te ajută să te cunoști și să te rafinezi, te ajută să evoluezi.

O minte educată este o minte puternică, greu de înfrânt sau de manipulat.

Vă doresc lecturi minunate și o viață plină de magie.

Vă mulțumesc.

A voastră mereu și necondiționat,

Raluca Butnariu

 

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.