Recenzie “Minciunile Femeilor” de Ludmila Ulițkaia

de | dec. 1, 2021 | Beletristică, Divertisment, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA MINCIUNILE FEMEILOR ARE REDUCERE PE:

Mici, nevinovate sau mari și gogonate – minciunile sunt o parte indispensabilă a existenței umane. Conform psihologilor, oamenii sunt învățați să mintă încă din copilărie. Uneori fiind constrânși de circumstanțe să recurgă la acest lucru, alteori din dorința de a fi acceptați, iubiți și apreciați. În multe situații o minciună “dulce” este preferată în detrimentul unui adevăr “amar”.

În unele cazuri oamenii mint din cauza unor vulnerabilități sau slăbiciuni personale pe care nu doresc să le împărtășească cu ceilalți. Fiecărui om i s-a întâmplat măcar o dată să răspundă la întrebarea “cum o duci?” – cu “bine, mersi”; deși în mintea sa se producea un adevărat război de emoții și trăiri nu din cele mai pozitive. Și dacă acestea sunt minciuni nevinovate, există și categorii de persoane care mint în permanență și o fac cu atâta dedicare, încât ajung să creadă și ei în propria minciună.
Cartea aceasta este un omagiu adus minciunii femeiești. Minciuna apare aici în toată splendoarea sa: credibilă și inspirată. Și de ce minciunile femeilor sunt mai deosebite? Fiindcă ele sunt spuse cu patos și au o calitate care le diferențiază: arta fabulație.
Printre altele, gogoșile feminine, spre deosebire de cele masculine, pragmatice, reprezintă o temă extrem de pasionantă. Femeile fac totul altfel, gândesc altfel, simt altfel, suferă și… mint altfel.
Ludmila Ulițkaia prezintă aici un scurt studiu artistic al problemei. Descoperim în această cărțulie diferite eroine, “fruntașe la mințit”, care își pun în practică această artă, în diferite contexte. Veriga comună care unește aceste istorii este Jenea, cea care primește gogoșile.
Mi-a plăcut evoluția eroinei centrale, transformarea sa, de la o femei credulă – la una care detectează, în sfârșit, chiar și cea mai perfectă minciună.
Totuși, cred că ideea a fost foarte bună și putea fi dezvoltată mai mult. Mai multe detalii din viața Jenei ar fi fost apreciate. De-asemenea, istorioarele parcă rămâneau fără final, sau apăreau precum niște imagini răzlețe.
Voi mai reveni la această autoare cu siguranță, deoarece am auzit de bine despre alte cărți ale ei. Se pare că nu am început cu cartea potrivită. Deși, per ansamblu cartea a fost ok, cred că autoarea poate mai mult de atât.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții MINCIUNILE FEMEILOR?

Vezi toată lista de cărți scrise de Ludmila Ulițkaia sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA MINCIUNILE FEMEILOR CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Minciunile Femeilor
Autor: Ludmila Ulițkaia
An apariție : 2008
Editura: HUMANITAS
Nr. Pagini: 191
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 1.12.2021
Nota recenzorului: 8

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”La cinci pași de tine” de Rachael Lippicott

Recenzie ”La cinci pași de tine” de Rachael Lippicott

La cinci pași de tine mi-a arătat că suntem mereu la cinci pași distanță de lucrul care ne va schimba  existența. De un eveniment atât de terifiant precum moartea, de o boală incurabilă, sau poate de descoperirea unei mari iubiri, de un miracol, de o fericire care ne...

0 0 votes
Article Rating
Taisia Crudu este redactor Booknation.ro de 148 zile și a scris până acum 64 articole. Se află pe poziția 12 din 47 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Taisia Crudu aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments