Recenzie „Oamenii fericiți citesc și beau cafea”de Agnes Martin-Lugand

de | oct. 25, 2017 | Dragoste, Literatură Contemporană, Memorii, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA OAMENII FERICIȚI CITESC ȘI BEAU CAFEADE ARE REDUCERE PE:

Închid ochii și vă văd, vă văd jucandu-vă împreună, râzând și plini de veselie. Apoi îi  deschid și mă izbesc pur și simplu de peretele realizați și de cruzimea lui. Clipele trec pe lângă mine, la fel și secundele acompaniate de minute și ore. Apoi vin zilele, acele zile ce se transformă în luni, ani și eu tot o umbră rămân în urma plecări voastre. O amintire vagă a râsului tău, mă menține în viață, doar ea. 

Oamenii fericiți citesc și beau cafea e romanul pe care l-am văzut peste tot, lăudat sau mai puțin lăudat, acest roman a ajuns în mâinile multor cititori, iar eu am fost împinsă pur și simplu să-l descopăr de curiozitate. O prietenă mi-a împrumutat cartea și mă bucur că i-am acordat o șansă.

Nu pot să zic decât că e o lectură extrem de frumoasă. Nu, numai că mi-a plăcut faptul că Diane își oferă o nouă șansă pentru a fi fericită, dar și pentru subiectul abordat. E o teme ce ar înduioșa pe toată lumea, dar și una extrem de realistă.

„Astăzi, ca în tot anul care a trecut, tăcerea stăpânea în apartamentul nostru. Fără muzică,  fără râsete, fără conversații nesfârșite. 
Pașii m-au dus în mod automat spre camera Clarei. Acolo totul era roz…”

Dacă îți place recenzia cărții OAMENII FERICIȚI CITESC ȘI BEAU CAFEADE, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Agnes Martin-Lugand

Se întâmplă să pierdem persoane dragi și să cădem în prăpastia depresiei, să credem că oprim timpul în loc doar pentru ai revedea.
Cartea are doar 170 de pagini, poate veți spune: ” Sunt prea puține”, însă Agnes Martin-Lugand știe să evidențieze traumele personajelor, Diane este menținută la suprafață apei reci de amintirea lui Colin și Clara, care au pierit într-un accident de mașină.

În orice secundă aceasta poate să alunece de pe bucata de lemn ce o ține la suprafață. E ca și în Titanic, Jack s-a sacrificat pentru Rose în apele reci al oceanului Atlantic. Însă Rose a noastră se agăță de Edward fără să-și dea seama că acesta va deveni în scurt timp barca ei de salvare. Va putea Diane să treacă peste pierderea ființelor dragi și să înceapă o viață cu altcineva?

Atunci când viața ei se spulberă odată cu moartea soțului și fiicei sale, Diane devine un zombi ce-i place doar obscuritatea. Nu părăsește apartamentul în care locuia cu familia sa, nu doarme decât în hainele lui și lângă jucăria fetiței, nu merge nici măcar la mormântul celor doi. Timp de un an aceasta trăiește un coșmar continuu din care nu se mai trezește, deși își dorește la un moment dat să reușească acest lucru.

„Și după un an, îmi repetam în fiecare zi că aș fi preferat să mor cu ei. Dar inima mea se încăpățâna să bată. Și mă ținea în viața. Spre marea mea nenorocire.” 

Când asociatul ei îi propune o călătorie pentru a se regăsi, aceasta alege o destinația pe care Colin voia să o ducă la un moment dat, dar refuzase.

Irlanda îi va fi casă pe un termen nelimitat, iar când ajunge acolo il întâlnește pe Edward ce o face să vrea să trăiască, să simtă  și să fie ea din nou, deși nu va fi completă niciodată. Oare va putea să construiască ceva cu el sau îl va face să sufere?

„Stând la biroul lui Colin cu un atlas în față, parcurgeam harta Irlandei. Cum să-mi aleg mormântul sub cerul liber? Ce loc ar putea să-mi aducă pacea și liniștea necesară ca să fiu față în față cu Colin și Clara?”

Recomand acestă carte pentru ideea cărți, pentru limbajul lejer ce devine o lectură extrem de ușoră cu o tema foarte bine aleasă. Citiți o carte despre pierderi și încercarea de a trece peste depresie. Lectură plăcută!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA OAMENII FERICIȚI CITESC ȘI BEAU CAFEADE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Oamenii Fericiți Citesc și Beau Cafeade
Autor: Agnes Martin-Lugand
An apariție : 2016
Editura: TREI
Nr. Pagini: 176
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 3521

Alte recenzii de la Agnes Martin-Lugand:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Totul începe cu o iubire interzisă... Annalise și Bennett fac cunoștință în momentul în care află că se vor lupta pentru același post de muncă. Aceștia sunt gata să își pună armele la bătaie și să scoată tot ce au mai bun pentru a câștiga. Numai că între ei și...

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Defecți într-o lume Defectă Celestine North este o tânără care trăiește într-o țară defectă și crudă. În lumea lor, greșelile, păcatele, minciunile și închipuitele trădări aduse statului sunt pedepsite crunt. Ghilda este cea care dă sentințele, iar din Ghildă face...

0 0 votes
Article Rating
Denisa Alina este redactor Booknation.ro de 1931 zile și a scris până acum 35 articole. Se află pe poziția 1 din 40 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Denisa Alina aici. Denisa Alina are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Buna, mă numesc Denisa Alina sunt o fire încăpățânată, nu suport să mi se spună ce să fac😊, sociabilă și nebunatică. Îmi plac la nebunie motocicletele, tatuajele, adrenalina, viteza și muzica. Genul meu preferat de cărți sunt cele de DRAGOSTE, ce m-au facut să intru în această lume a creației unde muritorii de rând pot visa. Cărțile mele preferate sunt Martora de Nora Roberts, Zece respirații scurte de K. A. TUCKER și Te aștept de Jennifer L. Armentrout❤
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments