Recenzie „Abhorsen” (Vechiul Regat #3) de Garth Nix

Autor: Garth Nix
An apariție : 2011
Editura: Rao
Nr. Pagini: 347
Recenzie de Diana Daniela Macovei
Publicată la February 14, 2016
Recenzie „Abhorsen” (Vechiul Regat #3) de Garth Nix
Dă o notă cărții

Abhorsen, al treilea volum al seriei Vechiul Regat semnat Garth Nix vine să ne aducă noi lămuriri şi întorsături de situaţie acţiunii malefice întreprinse în volumul Lirael.

Tot mai mulţi morţi sunt aduşi înapoi din Tărâmul Morţii, iar planul diabolic al lui Hedge pare tot mai aproape de finalizare. Regele Touchstone şi regina Sabriel sunt prinşi într-o ambuscadă în Ancelstierre din care nu se ştie dacă vor scăpa cu viaţă.

Nicholas Sayre, slăbit pe zi ce trece tot mai mult nu renunţă la planul său de a duce emisferele în Ancelstierre, emisfere prin care, crede el, va crea o rezervă nelimitată de energie electrică.

Adevărul i se relevă în momentul în care o întâlneşte pe Lirael care încearcă să- i explice că Vechiul Regat nu se aseamănă deloc cu Ancelstierre. Acesta este şi momentul în care ni se concretizează faptul că Nick este doar un pion sau omul aflat la locul nepotrivit în locul nepotrivit. În ciuda dorinţei arzătoare atât a lui Lirael cât şi a lui Nick, forţele răului ajung încă o dată în Ancelstierre unde sunt dezlănţuite mai tare ca niciodată. Ajunşi pe teritoriul de luptă fiecare trebuie să se hotărască de partea cărei tabere este.

Volumul Abhorsen aduce continuarea aventurii din volumul Lirael. Facem aşadar cunoştinţă cu o Lirael şi mai puternică, care îşi asumă atribuţiile de Abhorsen, un Abhorsen neabătut de la ţelul său de salvare a lumii, al cărui drept şi îndatorire este să menţină hotarul dintre Viaţă şi Moarte.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Garth Nix.

Sameth, odată scăpat de povara moştenirii titlului Abhorsen, capătă o nouă forţă şi hotărâre în a opri răul de la distrugere.

Căţeaua Obraznică este la fel de protectoare, precum şi un ajutor de nădejde a lui Lirael, rămânând la fel de fidelă cauzei în ciuda aerului ei misterios.

Mogget, mai misterios ca niciodată şi ale cărui rădăcini sunt necunoscute pentru toţi, rămâne aceeaşi enigmă, o enigmă care, însă, va cântări mai mult ca niciodată în bătălia ce va urma.

Vor putea oare cei şapte clopoţei – Ranna Adormitul, Mosrael Deşteptătorul, Kibeth Hoinarul, Dyrim Glăsuitorul, Belgaer Cugetătorul, Saraneth Inchizitorul, Astarael Suspinătorul- să o ajute pe Lirael să oprească distrugerea lumii?

De partea cui va fi Mogget în final? De partea celor care l-au închis într-un corp de pisică? Şi la urma urmei cine este Mogget cu adevărat?

Aspecte Pozitive:

Personaje bine conturate.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)
BOOKNATION.RO ÎȚI FACE PLINUL DE CĂRȚI!
Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Iubim comentariile tale :)