“Cea mai importantă lecţie este să înveţi să iubeşti. Să iubeşti mereu mai bine… Un lucru va rămâne pentru totdeauna însemnat în sufletul Universului: dragostea mea. În pofida greşelilor, a hotărârilor care i-au făcut pe ceilalţi să sufere, a momentelor când credeam că ea nu există.”

 Ştiţi acel sentiment în care o carte apare ca un bun prieten în viaţa ta şi te bate pe umăr şi îţi spune ceva ce ai simţit şi tu, dar nu ai reuşit să îl verbalizezi? “Adulter” este o carte care pe mine m-a făcut să mă simt nostalgică, având unele idei şi întrebări despre viaţă, sens, iubire la care mă gândesc şi eu uneori şi încerc să îmi ofer răspunsuri.

“Iubirea nu este doar un sentiment; este o artă. Şi, ca orice artă, inspiraţia, nu este suficientă. Este nevoie, de asemenea, de multă muncă.”

 Paulo Coelho reuşeşte performanţa artistică şi literară de a transpune pe hârtie sentimentele şi trăirile unui “eu” lumesc. Astfel, o cunoaştem pe protagonistă – femeia care se gândeşte la alt bărbat, altul în afară de soţul ei. Ea “păcătuieşte” şi îşi înşală soţul atât emoţional, cât şi trupeşte, însă ceea ce este captivant de aflat este ce se întâmplă după aceea (dar şi procesul în sine, haha).

Ce simte ea legat de asta?

Poate să realizeze că a fost o greşeală sau mai degrabă să continue astfel?

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Paulo Coelho

Punctul pe care autorul pune accentul este acela în care el ne dezvăluie ca un psiholog desăvârşit ce ucide pasiunea relaţiilor:

“Ceea ce ucide legătura între două persoane este tocmai lipsa de provocări, senzaţia că nimic nu mai este o noutate. Avem nevoie să fim în continuare o surpriză unul pentru celălalt.”

“Încearcă să te laşi dusă de noapte din când în când, să priveşti stelele şi să te îmbeţi cu senzaţia infinitului.”

 

Titlu: Adulter
Autor: Paulo Coelho
An apariție : 2014
Editura: HUMANITAS
Nr. Pagini: 255
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Publicată la 9.11.2019
Nota recenzorului: 10/10

Aspecte Pozitive:

O carte uşor de citit care oferă o perspectivă deosebită asupra relaţiei de cuplu şi a ceea ce contează cu adevărat în viaţă.

Avatar
Autor: Diana Costea
Diana e Erou Booknation.ro
Redactor de 409 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Diana Costea