Recenzie „Agonie și extaz” de Irving Stone

by | Jan 4, 2021 | Artă și Design, Beletristică, Biografii, Recenzii cărți

🔥 CARTEA AGONIE ȘI EXTAZ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Auzisem multe despre acest roman și de fiecare dată i-am privit cu respect pe cei care spuneau că l-au citit. Mi se părea mult prea lung și tema în sine mult prea plictisitoare pentru a-l citi. De ce ar citi cineva o biografie de 900 de pagini? Doar că tocmai aici intervine secretul. „Agonie și extaz” nu este doar o biografie a vieții unuia dintre cei mai mari artiști ai tuturor timpurilor, este o adevărată frescă interioară și exterioară.

În centrul romanului se află Michelangelo Buonarroti de la începuturile carierei sale și până în ultimele clipe de viață. Vei descoperi un trai dificil, cu multe lipsuri, cu frustrări, cu dispute, dar o viață dusă doar în numele artei. Realitatea este trecută prin filtrul imaginativ al autorului. Așadar, nu vă speriați că romanul este o înșiruire de fapte istorice. Este extrem de captivant și am citit cele 800 de pagini într-un timp foarte scurt. Este scris atât de bine încât nu îl puteam lăsa din mână. Limbajul este foarte natural și ai impresia că trăiești alături de marele artist dramele lui.

Mai mult decât atât, scriitorul construiește un portet al întregii societăți ale acelor vremuri și apar nume importante precum familia de Medici, da Vinci, Buonarotti și toți profesorii lui Michelangelo. Eu nu pot spune că sunt pasionată de istorie, dar am citit acest roman cu foarte mare drag.

Este o carte cu și despre artă dedicată iubitorilor de frumos. De orice fel. Vă recomand să îl citiți în cea mai veche versiune pe care o găsiți, cea care are paginile cele mai îngălbenite și coperțile cele mai rupte. Vă garantez că experiența va fi una deosebită :))))

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții AGONIE ȘI EXTAZ?

Vezi toată lista de cărți scrise de Irving Stone sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA AGONIE ȘI EXTAZ CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Agonie și Extaz
Autor: Irving Stone
An apariție : 1961
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 806
Limba: Română
Gen Literar: Clasici
Publicată la 4.01.2021
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Sărbătoarea Țapului” de Mario Vargas Llosa

Recenzie “Sărbătoarea Țapului” de Mario Vargas Llosa

Am citit câteva recenzii la cărțile lui Llosa prin online și m-am întărâtat nițel. Mi-a fost frică de o dezamăgire când am început Sărbătoarea Țapului, dar n-a fost cazul. Scrie în forță Llosa, scrie trivial și vulgar, e brutal și misogin, sfâșie inima, își bate joc...

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

"Să-ți pui o dorință" este o altă carte minunată de la Vasi Rădulescu. Face parte dintr-un cadou minunat primit de la o prietenă dragă. Tot emoționantă de te face să verși cel puțin câteva lacrimi este și aceasta. "Dragă inimă" a fost un volum de povestiri personale...

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Straja dragonilor este autobiografia neterminată a criticului literar român Ion Negoițescu (1921 - 1993). Aceasta este doar prima parte a unui mai mare proiect gândit de autor, prin care și-ar fi dorit să-și consemneze întreaga viață, din copilărie până la bătrânețe....

0 0 vote
Article Rating
Andra Stefania Derla este redactor Booknation.ro de 138 zile și a scris până acum 5 articole. Se află pe poziția 20 din 25 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Andra Stefania Derla aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments