Recenzie „Agonie și extaz” de Irving Stone

by | Jan 4, 2021 | Artă și Design, Beletristică, Biografii, Recenzii cărți

🔥 CARTEA AGONIE ȘI EXTAZ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Auzisem multe despre acest roman și de fiecare dată i-am privit cu respect pe cei care spuneau că l-au citit. Mi se părea mult prea lung și tema în sine mult prea plictisitoare pentru a-l citi. De ce ar citi cineva o biografie de 900 de pagini? Doar că tocmai aici intervine secretul. „Agonie și extaz” nu este doar o biografie a vieții unuia dintre cei mai mari artiști ai tuturor timpurilor, este o adevărată frescă interioară și exterioară.

În centrul romanului se află Michelangelo Buonarroti de la începuturile carierei sale și până în ultimele clipe de viață. Vei descoperi un trai dificil, cu multe lipsuri, cu frustrări, cu dispute, dar o viață dusă doar în numele artei. Realitatea este trecută prin filtrul imaginativ al autorului. Așadar, nu vă speriați că romanul este o înșiruire de fapte istorice. Este extrem de captivant și am citit cele 800 de pagini într-un timp foarte scurt. Este scris atât de bine încât nu îl puteam lăsa din mână. Limbajul este foarte natural și ai impresia că trăiești alături de marele artist dramele lui.

Mai mult decât atât, scriitorul construiește un portet al întregii societăți ale acelor vremuri și apar nume importante precum familia de Medici, da Vinci, Buonarotti și toți profesorii lui Michelangelo. Eu nu pot spune că sunt pasionată de istorie, dar am citit acest roman cu foarte mare drag.

Este o carte cu și despre artă dedicată iubitorilor de frumos. De orice fel. Vă recomand să îl citiți în cea mai veche versiune pe care o găsiți, cea care are paginile cele mai îngălbenite și coperțile cele mai rupte. Vă garantez că experiența va fi una deosebită :))))

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții AGONIE ȘI EXTAZ?

Vezi toată lista de cărți scrise de Irving Stone sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA AGONIE ȘI EXTAZ CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Agonie și Extaz
Autor: Irving Stone
An apariție : 1961
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 806
Limba: Română
Gen Literar: Clasici
Publicată la 4.01.2021
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Fântânile tăcerii” de Ruta Sepetys

Recenzie “Fântânile tăcerii” de Ruta Sepetys

Ruta face treabă foarte bună când vine vorba de ficțiune istorică. E dedicată, e implicată, sapă adânc și scoate toată mizeria dosită la suprafață. Nu se dezminte nici în Fântânile Tăcerii, o carte dureroasă despre dictatura ce și-a așternut mantia sărăciei și terorii...

Recenzie ”Elefantul a dispărut” de Haruki Murakami

Recenzie ”Elefantul a dispărut” de Haruki Murakami

Haruki Murakami este unul dintre cei mai populari scriitori japonezi contemporani. Romanele sale i-au adus numeroase premii, fiind nominalizat în repetate rânduri la premiul Nobel. Unul dintre cele mai cunoscute titluri ale sale Pădurea Norvegiană a fost ecranizat în...

Recenzie „Fata cu cercel de perlă” de Tracy Chevalier

Recenzie „Fata cu cercel de perlă” de Tracy Chevalier

Tracy Chevalier povesteşte că, după primul roman scris, nu avea nici o idee despre ce subiect să abordeze pentru următorul roman. Într-o dimineaţă, s-a uitat mai atentă l-a posterul pe care-l avea în dormitor. Posterul reprezenta celebra pictură ”Fata cu cercel de...

0 0 vote
Article Rating
Andra Stefania Derla este redactor Booknation.ro de 224 zile și a scris până acum 8 articole. Se află pe poziția 24 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Andra Stefania Derla aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments