Recenzie Alegerea de Kiera Cass

by | Apr 24, 2015 | Beletristică, Familie, Literatură Contemporană, Recenzii cărți, Romantism, Suspans

🔥 CARTEA ALEGEREA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

alegerea-kiera-cass-coverNu am reușit niciodată să scriu o recenzie de carte așa cum cei mai mulți dintre voi se așteaptă să citească, o recenzie prin care vă sunt trezite sentimentele și trăirile interioare pe care vi le-ar putea produce lecturarea cărții. Ei bine, iată că a sosit și momentul meu !

Cartea pe care urmează să o ”recenzuiesc” m-a determinat să dau tot ce am eu mai bun pentru a scrie ceva ce să vă facă să doriți să citiți și voi cartea.

Alegerea  (nume original The Selection) este prima carte din trilogia cu același nume a autoarei Kiera Cass. În România cartea a fost publicată în ianuarie 2014 la Editura LEDA, următoarele 2 cărți (The Elite și The One) încă lăsându-se așteptate.

Laud cartea de la începutul acestei scrieri, dar cred că majoritatea dintre voi nu știți despre ce este vorba. Ei bine, 35 de fete, cele mai frumoase din ținutul Illeii, renunță la viața alături de familiile lor în schimbul luxului de la palat, participând la ”alegere”. Pentru multe dintre ele această ”alegere” reprezintă o șansă la un trai mult mai bun, la fel și pentru protagonista noastră America Singer. Locuiește împreună cu părinții ei, cu o soră și un frate mai mici într-o regiune în care clasele de oameni, de la bogați la săraci, sunt organizate pe caste. Familia Singer face parte dintr-o castă inferioară, 5 din 8, unde traiul este destul de greu. Însă acest lucru nu o împiedica pe America să facă parte din grupul celor 35 de fete.

Prima carte a trilogiei urmărește evoluția Americăi și încercarea prințului Maxon de a-și găsi o soție, că doar pentru Maiestatea Sa s-a organizat ”alegerea”.

Am tot menționat câte ceva despre această așa numită ”alegere”, dar presupun că nu prea ați înțeles despre ce este vorba de fapt. Așa cum am mai spus mai sus, 35 de fete, alese prin tragere la sorți dintre cele care s-au înscris, ajung la palatul regal unde trebuie să facă ceea ce prințul Maxon vrea. Acesta trebuie să aleagă o singură fată, cea mai potrivită pentru a-i fi alături tot restul vieții. Eu asemăn această ”alegere” cu vestita emisiune de televiziune ”Burlacul” .

Inițial, America nu are intenția de a se înscrie la tragerea la sorți, dar evenimentele ce se petrec în jurul ei o determină să completeze formularul și să spere că nu va fi una dintre alese. Nu există niciun dubiu, însă, cu privire la alegerea fetei și la evoluția acesteia spre inima prințului, numele următoarelor volume dând de înțeles deznodământul trilogiei.

Am decis că nu voi da spoilere în această recenzie însă nu ma pot abține  🙂

Trebuie să menționez că evoluția Americăi întâmpină obstacole la care nici ea nu se aștepta, cum ar fi reîntâlnirea cu fostul iubit, Aspen. Mai multe despre acest subiect nu spun pentru că vreau să aflați singuri în ce măsură influențează acesta viața la palat a fetei.

Nararea se face din perspectiva Americăi ce ne permite să aflăm până și cele mai mici detalii despre ea, însă ne limitează în descoperirea personalității celorlalte personaje, impunându-ni-se, chiar, un portret deja creat.

Acțiunea este captivantă încă de la primele pagini, descrierea regiunii, familiei Singer și a vieții în sine este realizată într-un mod plăcut ”ce vine de la sine” iar faptul că este prezentată din perspectiva Americăi ne arată cum ea interpretează fiecare mișcare pe care o fac cei din jurul ei.

Dacă la început ideea de acceptare a sentimentelor pe care America începe să le simtă pentru Maxon este exclusă cu încredere, odată cu trecerea timpului iubirea adevărată învinge. Pentru mine, povestea de iubire ce ne este prezentată în această carte este o poveste de iubire ”ca la carte” în care cei doi se îndrăgostesc unul de celălalt pe parcursul evoluției acțiunii și care trec peste obstacole împreună.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Kiera Cass

Nu pot descrie îndeajuns de bine sentimentele pe care le-am simțit atunci când am citit această carte. Multitudinea acestora mi-au creat o stare de implicare profundă trăind acțiunea la fel de intens ca personajele.

”Iubirea învinge orice obstacol” spune un proverb iar eu țin să cred că iubirea dintre America și Maxon va învinge orice obstacol. Relația dintre cei doi a evoluat destul de repede dând mereu impresia de ceva nou ce trebuie descoperit.

Pe goodreads am dat acestei cărți ***** din 5 și mă bucur că a devenit cartea mea preferată, detronând Sub aceeași stea de John Green.

Cam atât pentru prima mea recenzie de carte. Sper că ceea ce am pălăvrăgit mai sus să vă determine să citiți cartea. De asemenea, dacă sunt persoane care deja au citit-o sunt curioasă să aflu și părerile voastre !

Voi reveni și cu alte recenzii și aș vrea să vă întreb de care să mă apuc mai întâi :

1. Sub aceeași stea de John Green

2. Jocul lui Ender de Orson Scott Card

3. Tuturor băieților pe care i-am iubit de Jenny Han

4. În noapte de Haruki Murakami

Aștept părerile voastre în comentarii!

Citiți mult și citiți lucruri frumoase !

🔥 CARTEA ALEGEREA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Alegerea
Autor: Kiera Cass
An apariție : 2014
Editura: LEDA
Nr. Pagini: 368
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 24.04.2015
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Personal, mi-a plăcut această carte din toate punctele de vedere 😀

Aspecte Negative:

Îmi este foarte greu să mă gândesc la ceva ce nu mi-a plăcut la această carte. Prima dată îmi vine în minte personajul Aspen care o împiedică pe America să îi mărturisească prințului sentimentele, dar dacă mă gândesc mai bine, dacă acesta nu ar fi existat, acțiunea nu ar mai fi fost atât de surprinzătoare și palpitantă.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Turnul zorilor” de Sarah J. Maas

Recenzie “Turnul zorilor” de Sarah J. Maas

Dacă un cititor spune că nu a auzit de Sarah J. Maas, a terminat orice discuție cu mine. Cred că această autoare este de referință pentru YA și poveștile de dragoste cu un twist de fantasy, fiind extrem de pricepută în creionarea unei intrigi spectaculoase cu...

Recenzie “Blue Lily, Lily Blue” de Maggie Stiefvater

Recenzie “Blue Lily, Lily Blue” de Maggie Stiefvater

Prietenia mea cu Maggie Stiefvater este veche și am apreciat-o întotdeauna. M-a fermecat cu seria "Lupii din Mercy Falls" pentru că am avut o perioadă destul de lungă în care devoram tot ce mi se părea că are legătură cu "Twilight". 🙂 Are un stil foarte lin, care te...

Recenzie “În ritmul inimii” de Mark Burnell

Recenzie “În ritmul inimii” de Mark Burnell

De multe ori aleg cărțile la pură întâmplare. Nu sunt adepta "aleg cartea după copertă" pentru că mi se pare o legătură greșită făcută între conținut și design, însă uneori mai cedez și spun că merge și așa. La fel am făcut și cu această carte și m-a convins faptul că...

Oana Turcea este redactor Booknation.ro de 1941 zile și a scris până acum 1 articole. Se află pe poziția 121 din 146 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Turcea aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments