Recenzie “Aleph” de Paulo Coelho

Titlu: Aleph
Autor: Paulo Coelho
An apariție : 2011
Editura: Humanitas
Nr. Pagini: 272
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Recenzie de Daniela Gîb
Publicată la 13.09.2017
Nota recenzorului: 9/10
Recenzie “Aleph” de Paulo Coelho
4.5 (90%) 2 vote[s]

Paulo Coelho este un autor pe care îl citesc şi recitesc cu drag, îmi place stilul său de a scrie, temele profunde abordate, îl urmăresc şi citesc de ani buni.

Aleph reprezintă o călătoria de regăsire a sinelui făcută de autor pentru a putea trece mai departe, ajuns într-un moment al vieţii în care se simte nefericit, este nevoit să plece în această călătorie să-şi rescrie destinul.

În magie -ca şi în viaţă- există doar momentul prezent, ACUM. Timpul nu se măsoară aşa cum se calculează distanţa dintre 2 puncte. “Timpul” nu trece. Omului ii este foarte greu să se concentreze asupra prezentului; întotdeuna se gândeşte la ce face, cum ar fi putut să facă mai bine, care sunt consecinţele actelor sale, de ce nu a acţionat cum ar fi trebuit să acţioneze. Ori se preocupă de viitor.

Deşi e sănătos, are o soţie iubitoare, este înconjurat de prieteni, are succes cu cărţile sale, Paulo Coelho nu este împlinit simte că are ceva de rezolvat, o greşeală din altă viaţă care nu-i permite să aibă un prezent liniştit.

Tragedia este o schimbare radicală în vieţile noastre, întotdeauna legată de acelaşi principiu: o pierdere. Când te afli în faţa unei pierderi nu ţi-e de nici un folos să încerci să recuperezi ce s-a dus deja, mai bine profiţi de golul ce ţi se deschide în faţă ca să-l umplii cu ceva nou.

Doamne, cruţă-mă de tragedie şi voi urma planurile Tale.

Călătoria autorului este una foarte lungă poposeşte mai întâi în Africa, apoi în Europa, ajungând în Asia cu Transsiberianul, una dintre cele mai mari trei căi ferate din lume, partea rusească având 9288 de km. O călătorie cu cât mai lungă cu atât mai profundă spiritual.

În acestă călătorie i se alătură Hilal, o tânără violonistă pe care Paulo a întâlnit-o într-o altă viaţă. Dacă această călătorie îi va aduce scriitorului liniştea şi pacea interioară, rămâne să descoperiţi singuri parcurgând această carte minunată.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Paulo Coelho.

-E posibil să te abaţi din drumul pe care l-a trasat Dumnezeu? Da, însă este întotdeauna o greşeală. E posibil să eviţi durerea? Da, însă niciodată n-ai să înveţi ceva. E posibil să cunoşti lucrurile fără să le experimentezi cu adevărat? Da, însă ele nu vor face niciodată parte din tine.

Mereu am impresia că la cărţile care îmi plac foarte mult nu reuşesc să le scriu recenzii pe măsură, dar sper că v-am convins că este o carte ce merită un loc în bibliotecă pentru a o putea citi în tihnă, cugeta şi a o reciti.

Schimbă-ţi viaţa ! Rescrie-ţi destinul !

Unele cărţi se citesc. Aleph se trăieşte.

Lectură plăcută !!!

 

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.