Recenzie „Am uitat să fim fericiți” de Liane Moriarty

by | Jun 9, 2020 | Beletristică, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA AM UITAT SĂ FIM FERICIȚI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Am uitat să fim fericiți este, cu siguranță, una dintre cele mai bune cărți contemporane care rezumă viața de familie, cu bune și cu rele. Esența cărții se află chiar în titlu, pentru că fericirea este o stare la care se ajunge greu, iar multe persoane o ignoră complicându-și viața și făcându-și griji. Ideea cărții ne amintește că trebuie să ne bucurăm de viață și de ce are aceasta de oferit, chiar dacă adesea întâmpinăm obstacole.

Cartea pune în prim-plan povestea lui Alice și Nick Love, căsătoriți și cu doi copii, pe cale de a divorța, atunci când iubirea dintre ei este înlocuită de ură. Pe de altă parte, sunt relatate trările lui Elisabeth, sora lui Alice, care se chinuie de ani buni să aibă un copil, cu multe sarcini pierdute, și a bunicii lor adoptive, Frannie, care postează pe un blog pentru vârstnici.

Intriga cărții este prezentă încă din primele pagini, atunci când Alice, în vârstă de treizeci și nouă de ani, se lovește la cap în sala de gimnastică și își pierde memoria. Mai exact, ultimii zece ani din viață. Timpul s-a oprit atunci când era proaspăt căsătorită cu Nick, însărcinată cu primul lor copil și renovând noua lor casă. Începutul căsniciei lor era unul promițător, total diferit de cum arată viața ei în prezent. Acum are o casă mare și modernă, cu piscină, haine scumpe și un cont destul de plin, dar căsnicia ei se destramă.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Liane Moriarty

Alice nu-și poate aminti nimic din noua ei viață de mamă organizată, implicată în toate activitățile, în pragul divorțului. Tot ce are sunt frânturi de amintiri și emoții puternice atunci când ajunge în locuri cunoscute, asociate cu întâmplări din trecut. Faptul că este amnezică îi dă șansa de a-și analiza viața, alegerile și relațiile cu oamenii importanți, cum ar fi sora ei, cu care a răcit relațiile din ultimii ani. Tot ce i se întâmplă este nou pentru ea, fiind uimită de toate schimbările prin care a trecut de-a lungul unui deceniu.

Cartea lui Liane Moriarty ne face să ne întrebăm cât de mult ne-am schimbat și ce am face dacă ne-am pierde amintirea celor zece ani din viață. Am face alte alegeri sau ne-am continua viața de unde a rămas? În ciuda numărului mare de pagini, cartea se citește destul de ușor, fiind presărată atât cu pasaje amuzante, cât și cu întâmplări triste.

🔥 CARTEA AM UITAT SĂ FIM FERICIȚI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Am Uitat Să Fim Fericiți
Autor: Liane Moriarty
An apariție : 2016
Editura: TREI
Nr. Pagini: 536
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 9.06.2020
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

De mult timp nu am citit un roman atât de ingenios și de ciudat, în același timp. Unde ai dispărut, Bernadette? este un roman al cărui nume te poate induce în eroare. Poate trimite la multe genuri literare, cum ar fi dragoste, dramă sau roman polițist. În ceea ce mă...

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Despre autor: Andreea Ilie este o adolescentă de doar 15 ani, care a debutat anul acesta, în plină pandemie, cu romanul pentru copii ”În armonie cu natura”. Ea a fost dintotdeauna fascinată de magia și farmecul pădurii  care au inspirat-o să scrie această carte...

Andreea Stănărîngă este redactor Booknation.ro de 341 zile și a scris până acum 42 articole. Se află pe poziția 27 din 142 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Andreea Stănărîngă aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments