Recenzie „Anotimpul fructelor de mango” de Amulya Malladi

de | apr. 29, 2020 | Beletristică, Familie, Literatură Contemporană, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ANOTIMPUL FRUCTELOR DE MANGO ARE REDUCERE PE:

“Anotimpul fructelor de mango” este o carte de ficțiune scrisă de autoarea indiană Amulya Malladi. A fost publicată inițial în anul 2003. Eu am citit-o în format ebook într-un timp destul de scurt. Mi-a plăcut în mare povestea și descrierea locurilor și a obiceiurilor. Însă, o mare parte din scriere mi s-a părut clișeică.

Deși este un roman de ficțiune, pare inspirat din viața reală a scriitoarei. Sau cel puțin din experiențele unei femei de origine indiană, mutată în State, și cu o perspectivă nouă asupra vieții în țara de origine.

“Anotimpul fructelor de mango” de Amulya Malladi este o carte ușoară, amuzantă pe alocuri, dar și destul de enervantă

Se citește repede și are unele pasaje minunate. Mi-au plăcut foarte mult descrierea tradițiilor, felului de a fi și a peisajelor Indiei. La fel de mult ca inserția de rețete de mâncăruri și conserve autentic indiene. Însă mi-au displăcut nehotărârea personajului principal, personalitatea lui și slăbiciunile sale demne de milă.

Dar poate că de fapt vina a fost a scriitoarei. Care deși m-a uimit cu pasaje minunate de poveste, mi-a dat în cap cu exprimarea și trecerea de la o stare la alta. Nu am știut ce să cred despre carte. M-au atras coperta exotică și titlul ce îmi crea imagini suculente. De altfel îmi place nespus fructul de mango. Până să citesc cartea, am văzut că există păreri împărțite despre ea. Și acum sunt de acord cu aceste impresii. Deoarece le identific cu propriile păreri după lectură.

Nu este nici o carte bună, dar nici rea.

Nu este în nici un caz o capodoperă, un roman pe care trebuie că îl citești cel puțin o data în viață

Dar este totuși o mică creație literară, ce te duce cu gândul pe alte meleaguri. Te amuză și îți aduce la realitate fața adevărată a Indiei. Asta dacă tu până acum îți creai un miraj în legătură cu ea.

În “Anotimpul fructelor de mango”, Amulya Malladi redă povestea și impasul unei tinere indiene mutate în America cu studiile. Numele ei este Priya. Ea se întoarce pentru prima dată după 7 ani de zile în care a locuit în Statele Unite, în țara ei natală, India. Pentru a-și revedea familia. Dar și pentru a le da o veste mare, care crede totodată că le va și schimba viața. Ea este logodită cu Nick, un american ce o iubește și cu care are o relație armonioasă de mulți ani.

Femeia știe că ceea ce le va zice părinților ei îi va întrista, dacă nu chiar le va frânge inimile și speranțele. Încă de la plecarea către studii în America, familia ei i-a ținut predica obișnuită. Să nu mănânce carne de vită, să nu se facă de râs cu băieți, să economisească bani și să nu se mărite cu vreun străin. Având în vedere acest pomelnic și întoarcerea ei acasă pentru a le da vestea de mai sus, se pare că Priya a încălcat deja cea mai mare parte din tradițiile indiene.

Ea va trebui să facă din nou față experienței indiene. Să dea ochii cu familia ei mare și strictă și să le dezvăluie marele secret. Într-un fel se vede nevoită să aleagă între dragoste și familie, țara mama și țara de adopție. Ceea ce se va întâmpla la final este previzibil și tărăgănat mult timp de la întoarcerea fetei în India. Însă este un final bun, potrivit, și oarecum lăsat deschis.

Ți-a plăcut recenzia cărții ANOTIMPUL FRUCTELOR DE MANGO?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Amulya Malladi

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ANOTIMPUL FRUCTELOR DE MANGO CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Anotimpul Fructelor De Mango
Autor: Amulya Malladi
An apariție : 2010
Editura: LEDA
Nr. Pagini: 272
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 29.04.2020
Nota recenzorului: 6 / 10
Vizualizari recenzie: 9

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Femeia în alb” de Wilkie Collins

Recenzie „Femeia în alb” de Wilkie Collins

Femeia în alb este un roman clasic, publicat în 1860, semnat de Wilkie Collins care încă atrage mulți cititori feroce, fiind considerat un înaintaș al romanelor contemporane cu detectivi. Povestea lui Collins, un mistery romantic cu accente gotice, este apreciat la...

Recenzie “Zborul albinelor” de Sofia Segovia

Recenzie “Zborul albinelor” de Sofia Segovia

Trebuie să recunosc că nu am citit nicio recenzie până a începe această lectură, dar cumva deja aveam așteptări de la roman. Titlul și coperta cărții stârnește interesul. Am fost curioasă să aflu care este rolul albinelor în această poveste, dar și ce fac portocalele...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 1320 zile și a scris până acum 334 articole. Se află pe poziția 4 din 51 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments