🔥 CARTEA ANOTIMPUL FRUCTELOR DE MANGO ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

“Anotimpul fructelor de mango” este o carte de ficțiune scrisă de autoarea indiană Amulya Malladi. A fost publicată inițial în anul 2003. Eu am citit-o în format ebook într-un timp destul de scurt. Mi-a plăcut în mare povestea și descrierea locurilor și a obiceiurilor. Însă, o mare parte din scriere mi s-a părut clișeică.

Deși este un roman de ficțiune, pare inspirat din viața reală a scriitoarei. Sau cel puțin din experiențele unei femei de origine indiană, mutată în State, și cu o perspectivă nouă asupra vieții în țara de origine.

“Anotimpul fructelor de mango” de Amulya Malladi este o carte ușoară, amuzantă pe alocuri, dar și destul de enervantă

Se citește repede și are unele pasaje minunate. Mi-au plăcut foarte mult descrierea tradițiilor, felului de a fi și a peisajelor Indiei. La fel de mult ca inserția de rețete de mâncăruri și conserve autentic indiene. Însă mi-au displăcut nehotărârea personajului principal, personalitatea lui și slăbiciunile sale demne de milă.

Dar poate că de fapt vina a fost a scriitoarei. Care deși m-a uimit cu pasaje minunate de poveste, mi-a dat în cap cu exprimarea și trecerea de la o stare la alta. Nu am știut ce să cred despre carte. M-au atras coperta exotică și titlul ce îmi crea imagini suculente. De altfel îmi place nespus fructul de mango. Până să citesc cartea, am văzut că există păreri împărțite despre ea. Și acum sunt de acord cu aceste impresii. Deoarece le identific cu propriile păreri după lectură.

Nu este nici o carte bună, dar nici rea.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Amulya Malladi

Nu este în nici un caz o capodoperă, un roman pe care trebuie că îl citești cel puțin o data în viață

Dar este totuși o mică creație literară, ce te duce cu gândul pe alte meleaguri. Te amuză și îți aduce la realitate fața adevărată a Indiei. Asta dacă tu până acum îți creai un miraj în legătură cu ea.

În “Anotimpul fructelor de mango”, Amulya Malladi redă povestea și impasul unei tinere indiene mutate în America cu studiile. Numele ei este Priya. Ea se întoarce pentru prima dată după 7 ani de zile în care a locuit în Statele Unite, în țara ei natală, India. Pentru a-și revedea familia. Dar și pentru a le da o veste mare, care crede totodată că le va și schimba viața. Ea este logodită cu Nick, un american ce o iubește și cu care are o relație armonioasă de mulți ani.

Femeia știe că ceea ce le va zice părinților ei îi va întrista, dacă nu chiar le va frânge inimile și speranțele. Încă de la plecarea către studii în America, familia ei i-a ținut predica obișnuită. Să nu mănânce carne de vită, să nu se facă de râs cu băieți, să economisească bani și să nu se mărite cu vreun străin. Având în vedere acest pomelnic și întoarcerea ei acasă pentru a le da vestea de mai sus, se pare că Priya a încălcat deja cea mai mare parte din tradițiile indiene.

Ea va trebui să facă din nou față experienței indiene. Să dea ochii cu familia ei mare și strictă și să le dezvăluie marele secret. Într-un fel se vede nevoită să aleagă între dragoste și familie, țara mama și țara de adopție. Ceea ce se va întâmpla la final este previzibil și tărăgănat mult timp de la întoarcerea fetei în India. Însă este un final bun, potrivit, și oarecum lăsat deschis.

🔥 CARTEA ANOTIMPUL FRUCTELOR DE MANGO ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Anotimpul Fructelor De Mango
Autor: Amulya Malladi
An apariție : 2010
Editura: LEDA
Nr. Pagini: 272
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 29.04.2020
Nota recenzorului: 6/10

Avatar
Autor: Oana Maria Stefan
Oana Maria e 👑 Super Erou Booknation.ro
Redactor de 597 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Oana Maria Stefan