Recenzie „Anotimpul ploilor” de Tatiana deRosnay

de | iul. 18, 2019 | Beletristică, Literatură Contemporană, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ANOTIMPUL PLOILOR ARE REDUCERE PE:

Anotimpul ploilor este povestea unei familii reunite într-un Paris inundat… o ploaie care spală tot și scoate la iveală toate secretele bine ascunse.

Fotografia este un secret despre un secret. Cu cât îți spune mai mult, cu atât știi mai puțin.

Paul și Lauren au doi copii: Linden și Tilia. Paul este pasioant de copaci, atât de pasionat că-și numește cei doi copii după copacul său preferat: teiul, Tilia în latină, respectiv Linden în engleză. Se întâlnesc la Paris pentru a sărbătorii ziua de naștere a lui Paul care înplinește 70 de ani.

În acastă lume nouă, a vitezei, unde totul se petrece insantaneu, nu mai suntem obișnuiți să așteptăm. Am uitat să mai fin răbdători. La copaci totul se petrece lent, creșterea, dezvoltarea lor. Nimeni nu înțelege prea bine cât de încet cresc copacii și cât de bătrâni ajung. Unii copaci au mii de ani. De fapt, copacul este exact opusul vremurilor nebune și rapide în care trăim.

Un bun prilej de a reuni o familie împrăștiată prin Franța, Londra și Statele Unite, o familie de care Linden s-a cam depărtat, poate pentru că nu s-a simțit total înțeles și accepat. Linden este homoxexual, lucru neștiut de tatăl lui dar acceptat de sora lui.

Tristețea. Durerea. De ce unele amintiri nu se șterg niciodată?

Inundația din Paris și atacul cerebral a lui Paul îi țin împreună mai mult decât s-ar fi gândit. Un bun prilej pentru Linden, acum un fotograf renumit, de a-și reaminti despre trecut, dar din păcate un trecut plin de întâmplări triste, care l-au marcat. În același timp un prilej pentru a se apropia de tatăl său de a-i spune despre orientarea sa.

Momentul se prelungește, pare interminabil. Ploaia cade în continuare. Ascultă respirația tatălui o vreme. Ar putea sta aici în continuare să privescă burnița. Ar fi simpu. De asemenea, s-ar putea întoarce să-i vorbească fără ocolișuri pentru prima oară în viața lui. Arealegerea înainte, ca o răscruce.

Pot să zic că mi-a plăcut cartea, doar că aș fi preferat mai multe detalii despre anumite situații, autoarea te lasă să-ți imaginezi tu de ce sau cum s-au întâmplat. Iar de la final mă așteptam să-mi elucideze misterul, dar m-a lăsat în ceață, am căutat să văd sigur nu mai este o pagină. Mi-am făcut propriul scenariu, dar mă tot gândesc dacă e sau nu cel la care s-a gândit și autoarea.

Lectură plăcută !!!

 

 

Ți-a plăcut recenzia cărții ANOTIMPUL PLOILOR?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Tatiana de Rosnay

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ANOTIMPUL PLOILOR CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Anotimpul Ploilor
Autor: Tatiana de Rosnay
An apariție : 2019
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 269
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 489

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Legendarii” de Tracy Deonn

Recenzie ”Legendarii” de Tracy Deonn

Legendarii, o poveste despre legendele Arthuriene După ce mama Brianei Matthews moare, aceasta încearcă să facă orice pentru a uita de durere și de suferință. Așa că programul pentru liceeni de la colegiul din Carolina de Nord pare cea mai bună decizie pentru ca Bree...

Recenzie „Achiziția” de TL Swan

Recenzie „Achiziția” de TL Swan

Atunci când ai un feeling bun în legătură cu o carte sau cu un personaj, urmează acel feeling pentru că știe el ce zice. Exact așa am făcut și eu cu Tristan Miles, pentru că am simțit o chimie super puternică cu acesta atunci când citeam "Escala". M-a atras mult mai...

Recenzie „Semipur” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie „Semipur” de Jennifer L. Armentrout

Sunt doar cuvinte, iar cuvintele n-au nicio valoare. Numai faptele au valoare. După ceva timp, Jennifer L. Armentrout revine în rubrica mea de recenzii. În ultima perioadă m-am confruntat cu un reading slump cum nu cred ca am mai avut vreodată. Trebuia să știu că...

0 0 votes
Article Rating
Daniela este redactor Booknation.ro de 1988 zile și a scris până acum 98 articole. Se află pe poziția 1 din 53 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Daniela aici.
Subscribe
Notify of
guest

2 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ali Alexandra

Încă nu am citit-o pe aceasta, dar mi se pare că finalul este în aer și la Se numea Sarah…