Recenzie “Anotimpul ploilor” de Tatiana deRosnay

by | Jul 18, 2019 | Beletristică, Literatură Contemporană, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ANOTIMPUL PLOILOR ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Anotimpul ploilor este povestea unei familii reunite într-un Paris inundat… o ploaie care spală tot și scoate la iveală toate secretele bine ascunse.

Fotografia este un secret despre un secret. Cu cât îți spune mai mult, cu atât știi mai puțin.

Paul și Lauren au doi copii: Linden și Tilia. Paul este pasioant de copaci, atât de pasionat că-și numește cei doi copii după copacul său preferat: teiul, Tilia în latină, respectiv Linden în engleză. Se întâlnesc la Paris pentru a sărbătorii ziua de naștere a lui Paul care înplinește 70 de ani.

În acastă lume nouă, a vitezei, unde totul se petrece insantaneu, nu mai suntem obișnuiți să așteptăm. Am uitat să mai fin răbdători. La copaci totul se petrece lent, creșterea, dezvoltarea lor. Nimeni nu înțelege prea bine cât de încet cresc copacii și cât de bătrâni ajung. Unii copaci au mii de ani. De fapt, copacul este exact opusul vremurilor nebune și rapide în care trăim.

Un bun prilej de a reuni o familie împrăștiată prin Franța, Londra și Statele Unite, o familie de care Linden s-a cam depărtat, poate pentru că nu s-a simțit total înțeles și accepat. Linden este homoxexual, lucru neștiut de tatăl lui dar acceptat de sora lui.

Tristețea. Durerea. De ce unele amintiri nu se șterg niciodată?

Inundația din Paris și atacul cerebral a lui Paul îi țin împreună mai mult decât s-ar fi gândit. Un bun prilej pentru Linden, acum un fotograf renumit, de a-și reaminti despre trecut, dar din păcate un trecut plin de întâmplări triste, care l-au marcat. În același timp un prilej pentru a se apropia de tatăl său de a-i spune despre orientarea sa.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Tatiana de Rosnay

Momentul se prelungește, pare interminabil. Ploaia cade în continuare. Ascultă respirația tatălui o vreme. Ar putea sta aici în continuare să privescă burnița. Ar fi simpu. De asemenea, s-ar putea întoarce să-i vorbească fără ocolișuri pentru prima oară în viața lui. Arealegerea înainte, ca o răscruce.

Pot să zic că mi-a plăcut cartea, doar că aș fi preferat mai multe detalii despre anumite situații, autoarea te lasă să-ți imaginezi tu de ce sau cum s-au întâmplat. Iar de la final mă așteptam să-mi elucideze misterul, dar m-a lăsat în ceață, am căutat să văd sigur nu mai este o pagină. Mi-am făcut propriul scenariu, dar mă tot gândesc dacă e sau nu cel la care s-a gândit și autoarea.

Lectură plăcută !!!

 

 

🔥 CARTEA ANOTIMPUL PLOILOR ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Anotimpul Ploilor
Autor: Tatiana de Rosnay
An apariție : 2019
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 269
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 18.07.2019
Nota recenzorului: 9/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Eu cea de pe locul doi” – volumul II de Cezara Zamfir

Recenzie ”Eu cea de pe locul doi” – volumul II de Cezara Zamfir

De câteva zile le citesc plantelor de pe balcon din volumul II al romanul Eu cea de pe locul doi scrisă de Cezara Zamfir. Ele nu au ascultat și primul volum, încă nu erau născute, dar par acum destul de impresionante. E uimitor cum florile lor sunt mai deschise, mai...

Recenzie ”Noi doi” de Diana Farca

Recenzie ”Noi doi” de Diana Farca

Titlu: Noi doi Autor: Diana Farca An apariție: 2020 Editura: Eleprint Număr de pagini: 167 Despre autor: Diana Farca este o autoare de beletristică care a debutat cu romanul ”La limită”, un roman ce se încadrează la ficțiune, istorie și romance. Următoarea carte...

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Cine nu are bătrân să își cumpere, spune un vechi proverb. Sau cine nu are bunici, poate savura atmosfera blândă și plină de căldură din preajma lor citind cartea Copilărie fermecată de Ioana Trif. Pe tot parcursul lecturării predomină o stare de liniște sufletească,...

Daniela este redactor Booknation.ro de 1225 zile și a scris până acum 98 articole. Se află pe poziția 12 din 143 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Daniela aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ali Alexandra
Ali Alexandra

Încă nu am citit-o pe aceasta, dar mi se pare că finalul este în aer și la Se numea Sarah…