Recenzie „Se numea Sarah” de Tatiana de Rosnay

by | Oct 14, 2018 | Beletristică, Istorie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA SE NUMEA SARAH ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

„Tatăl ei şoptise că îi aşteptau vremuri grele. […] Rostise cuvinte ciudate, necunoscute: lagăr, razie, o mare razie, arestări în zorii zilei, şi fetiţa se întrebase ce însemnau toate acestea.”

Se numea Sarah scrisă de Tatiana de Rosnay ne introduce înapoi în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, mai exact în Parisul anului 1942, când a avut loc marea razie de la Vel’ d’Hiv. O razie care a lăsat o pată neagră asupra istoriei Franţei din acea perioadă.

Într-o noapte călduroasă de vară, familia micuţei Sarah, de origine evreiască este arestată de poliţia franceză condusă de nazişti. În încercarea de a-şi proteja fratele de doar patru ani, Sarah îl închide pe băieţel în dulapul lor secret fiind convinsă că se va întoarce în scurt timp. Însă, ea şi ceilalţi membri ai familiei nu se vor mai întoarce niciodată să-l salveze.

O amintire şi o suferinţă teribilă care îi vor marca copilăria definitiv şi o vor bântui întreaga viaţă.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Tatiana de Rosnay

Destine şi vieţi distruse de o ideologie bolnavă, toxică.

Totuşi, povestea acestei fete va ieşi la suprafaţă după anul 2000 odată cu investigaţia jurnalistică făcută de Julia, o ziaristă de origine americană stabilită în Franţa. O poveste care îi va schimba atât viaţa sa, cât şi cea a familei soţului său francez. O poveste menită să deschidă ochii celor care le e greu să accepte adevărul. O istorie care nu trebuie uitată vreodată pentru a nu se mai repeta.

„Două familii, pe care le adusesem împreună, doar pentru o zi. Două familii care nu vor mai fi niciodată la fel.”

🔥 CARTEA SE NUMEA SARAH ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Se Numea Sarah
Autor: Tatiana de Rosnay
An apariție : 2016
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 304
Limba: Română
Gen Literar: Istorica
Publicată la 14.10.2018
Nota recenzorului: 8/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Cine nu are bătrân să își cumpere, spune un vechi proverb. Sau cine nu are bunici, poate savura atmosfera blândă și plină de căldură din preajma lor citind cartea Copilărie fermecată de Ioana Trif. Pe tot parcursul lecturării predomină o stare de liniște sufletească,...

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

În ultimele zile cerul a avut o seninătate în albastrul lui care mă îndemna la visare. Nu știu dacă ați reușit și voi să îl observați, dar pe mine m-a cucerit întru totul. Mi-am luat cartea pe care mi-am programat să o citesc săptămâna aceasta, un scaun confortabil pe...

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Ana Dumitraşc este redactor Booknation.ro de 1225 zile și a scris până acum 53 articole. Se află pe poziția 21 din 143 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ana Dumitraşc aici.
Doar un cititor pasionat...
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments