Recenzie ” În ape adânci ” de Paula Hawkins

by | Jun 26, 2017 | Mister, Psihologie, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA ÎN APE ADÂNCI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Când auzi Paula Hawkins îţi vine instant în minte Fata din tren, nu ai cum să nu fi auzit de ea, chiar dacă nu ai citit cartea sau văzut filmul. Eu am citit cartea şi am văzut filmul, mi-au plăcut ambele variante, aşa că am aşteptat cu nerăbdare apariţia următoarei cărţi.

Nu am o regulă generală să-mi placă toate cărţile unei autoare care m-a impresionat la prima carte citită. De această dată, a doua carte a Paulei Hawkins, În ape adânci, s-a ridicat la nivelul aşteptărilor mele. E prea recentă în mintea mea ca să pot fi obiectivă în a decide care din ele mi-a plăcut mai mult.

Un thriller psihologic provocator, complex, intens, care aduce mereu trecutul în prezent, marile iubiri devin periculoase, totul sfârşindu-se tragic în acelaşi loc “Bulboana Înecaţilor”.

Dacă cu mulţi ani în urmă acolo a fost înecată o vrăjitoare, acest loc devine apoi unul care aduce sfârşitul, în mod deliberat sau nu, a mai multor femei nesupuse.

Autoarea prezintă povestea din perspectiva mai multor personaje, la un moment ai impresia că sunt prea multe.

Nel Abbot este găsită moartă în râu, în acelaşi loc unde cu puţin timp înainte a fost găsită Katie, fiica celei mai bune prietene a ei. Povestea se complică deoarece Nel studia şi scria despre acel loc, pasionată fiind de misticismul Bulboanei Înecaţilor, de poveştile tragice petrecute acolo.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Paula Hawkins

Sora ei, Jules e nevoită să vină să aibă grijă de nepoata sa Lena, este târâtă de prezent înapoi în trecutul dureros cu care a rupt orice legătură.

Lucrurile pe care vreau să mi le amintesc îmi scapă; cele pe care încerc din răsputeri să le uit se întorc necontenit. Cu cât mă apropiam mai mult de Beckford, cu atât mai stăruitor devenea, iar trecutul ţâşnea spre mine ca un stol de vrăbii dintr-un gard viu: surprinzător şi implacabil.

În scenă apar multe personaje în căutarea adevărului: detectivii Sean Townsend şi Erin Morgan, soţia lui Sean, Helen şi tatăl acestuia Patrick, un profesor de-al Lenei : Mark Henderson, o clarvăzătoare locală Nickie Sage şi Louise Whittaker, mama lui Katie şi a lui Josh. Toţi cu partea lor de adevăr şi cu un trecut dureros, interconectaţi prin iubire, prietenie, ură, crimă, sinucidere, toate gravitând în jurul Bulboanei Înecaţilor.

Râul poate să se-ntoarcă peste trecut, să-l scoată pe tot la lumină și să-l scuipe pe maluri, la vedere, dar oamenii nu pot face asta.

O carte care te poartă pe tot felul de piste nebănuite, te ţine conectat până la ultimul cuvânt. Ultima propoziţie a cărţii a avut cel mai mare impact asupra mea.

E genul de carte la care te gândeşti câteva zile după ce o termini, te reîntorci la diferite pasaje, nu poţi să începi o altă carte imediat pentru că eşti încă prins în ape adânci.

Lectură plăcută !!!

Titlu: În Ape Adânci
Autor: Paula Hawkins
An apariție : 2017
Editura: TREI
Nr. Pagini: 432
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 26.06.2017
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Maria Tănase. Artista, omul, legenda” de Stejărel Olaru

Recenzie „Maria Tănase. Artista, omul, legenda” de Stejărel Olaru

„Pe această mare Doamnă a cântecului popular românesc trebuie să o revedem, cu ochii minţii noastre, numai cântând: atunci trăia ea cu adevărat, atunci era ea cea adevărată.” Mi-am dorit să descopăr un personaj feminin care a lăsat o amprentă asupra culturii muzicale...

Recenzie „Autobiografia” de José Luís Peixoto

Recenzie „Autobiografia” de José Luís Peixoto

„Autobiografia”, de José Luís Peixoto, este un roman care împletește biografia cu ficțiunea publicat în 2019, fiind cea mai recentă carte de acest autor. Peixoto, născut în 1974, este unul dintre cei mai citiți scriitori portughezi contemporani, câștigător a numeroase...

Recenzie ”Așteaptă-mă” de Elisabeth Naughton

Recenzie ”Așteaptă-mă” de Elisabeth Naughton

Pe Elisabeth Naughton am cunoscut-o prin intermediul seriei Casa Păcatelor. M-am îndrăgostit iremediabil de stilul ei de a scrie și am savurat fiecare carte din serie ca și cum ar fi fost ultima mea lectură. Urmează să scriu o recenzie și pentru această serie, însă...

Daniela este redactor Booknation.ro de 1329 zile și a scris până acum 98 articole. Se află pe poziția 12 din 151 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Daniela aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments