Recenzie ” În ape adânci ” de Paula Hawkins

by | Jun 26, 2017 | Mister, Psihologie, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA ÎN APE ADÂNCI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Când auzi Paula Hawkins îţi vine instant în minte Fata din tren, nu ai cum să nu fi auzit de ea, chiar dacă nu ai citit cartea sau văzut filmul. Eu am citit cartea şi am văzut filmul, mi-au plăcut ambele variante, aşa că am aşteptat cu nerăbdare apariţia următoarei cărţi.

Nu am o regulă generală să-mi placă toate cărţile unei autoare care m-a impresionat la prima carte citită. De această dată, a doua carte a Paulei Hawkins, În ape adânci, s-a ridicat la nivelul aşteptărilor mele. E prea recentă în mintea mea ca să pot fi obiectivă în a decide care din ele mi-a plăcut mai mult.

Un thriller psihologic provocator, complex, intens, care aduce mereu trecutul în prezent, marile iubiri devin periculoase, totul sfârşindu-se tragic în acelaşi loc “Bulboana Înecaţilor”.

Dacă cu mulţi ani în urmă acolo a fost înecată o vrăjitoare, acest loc devine apoi unul care aduce sfârşitul, în mod deliberat sau nu, a mai multor femei nesupuse.

Autoarea prezintă povestea din perspectiva mai multor personaje, la un moment ai impresia că sunt prea multe.

Nel Abbot este găsită moartă în râu, în acelaşi loc unde cu puţin timp înainte a fost găsită Katie, fiica celei mai bune prietene a ei. Povestea se complică deoarece Nel studia şi scria despre acel loc, pasionată fiind de misticismul Bulboanei Înecaţilor, de poveştile tragice petrecute acolo.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Paula Hawkins

Sora ei, Jules e nevoită să vină să aibă grijă de nepoata sa Lena, este târâtă de prezent înapoi în trecutul dureros cu care a rupt orice legătură.

Lucrurile pe care vreau să mi le amintesc îmi scapă; cele pe care încerc din răsputeri să le uit se întorc necontenit. Cu cât mă apropiam mai mult de Beckford, cu atât mai stăruitor devenea, iar trecutul ţâşnea spre mine ca un stol de vrăbii dintr-un gard viu: surprinzător şi implacabil.

În scenă apar multe personaje în căutarea adevărului: detectivii Sean Townsend şi Erin Morgan, soţia lui Sean, Helen şi tatăl acestuia Patrick, un profesor de-al Lenei : Mark Henderson, o clarvăzătoare locală Nickie Sage şi Louise Whittaker, mama lui Katie şi a lui Josh. Toţi cu partea lor de adevăr şi cu un trecut dureros, interconectaţi prin iubire, prietenie, ură, crimă, sinucidere, toate gravitând în jurul Bulboanei Înecaţilor.

Râul poate să se-ntoarcă peste trecut, să-l scoată pe tot la lumină și să-l scuipe pe maluri, la vedere, dar oamenii nu pot face asta.

O carte care te poartă pe tot felul de piste nebănuite, te ţine conectat până la ultimul cuvânt. Ultima propoziţie a cărţii a avut cel mai mare impact asupra mea.

E genul de carte la care te gândeşti câteva zile după ce o termini, te reîntorci la diferite pasaje, nu poţi să începi o altă carte imediat pentru că eşti încă prins în ape adânci.

Lectură plăcută !!!

🔥 CARTEA ÎN APE ADÂNCI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: În Ape Adânci
Autor: Paula Hawkins
An apariție : 2017
Editura: TREI
Nr. Pagini: 432
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 26.06.2017
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

  Am ajuns într-un final și la al doilea volum din serie, asta după ce am crezut că nu există nicio serie, doar o singură carte, stand alone. Mi-a plăcut foarte mult Rebecca Ross și i-am admirat stilul și curajul în relatarea acestei povești YA, care bifează...

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Cea mai frumoasă perioadă din viața unui om este adolescența, respectiv anii de liceu. Cel mai bun jucător e baschet, Peter, se teme de acest lucru. Eliza numără orele până când va scăpa de Seattle, orașul său natal și de reputația sa. Anita, este o fată cu o viață...

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Titlu: Lumina unui nou început Titlu-original: À la lumière du petit matin Autor: Agnès Martin-Lugand Editura: Trei An apariție: 2018 Număr de pagini: 352 Am auzit prima dată de Agnès Martin-Lugand de la o prietenă ce abia aștepta să meargă la faimoasa lansare a...

Daniela este redactor Booknation.ro de 1247 zile și a scris până acum 98 articole. Se află pe poziția 12 din 146 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Daniela aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments