Recenzie ”Balada șerpilor și a păsărilor cântătoare” de Suzanne Collins

by | Jul 30, 2020 | Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA BALADA ȘERPILOR ȘI A PĂSĂRILOR CÂNTĂTOARE PE Cartepedia

Coriolanus Snow are optsprezece ani și se pregătește să fie mentorul unui tribut în cea de-a zecea ediție a Jocurilor Foamei. Familia Snow a fost o familie prestigioasă timp de generații întregi iar totul stă pe umerii săi acum să ducă numele glorios mai departe prin șansa de a fi mentor. În prezent, totul atârnă de un fir de ață, de șansa lui Coriolanus de a fi mentorul tributului câștigător. În consecință, sărăcia familiei lui va fi tot ce vor mai avea!

După pregătiri sărace cu ajutorul verișoarei lui, Coriolanus pășește la locul extragerii în Capitoliu unde speranța sa de a-i reveni un tribut din primele două districte se destramă atunci când află nu numai că s-a ales cu un tribut din districtul 12, cel mai slab dintre toate, ci și că tributul este o fată.

Umilit, privind totul ca pe o pedeapsă din partea directorului, el știe că soarta lui stă acum în balanță. Tot ce trebuie să facă e să dea tot ce e mai bun. Iar pentru început trebuie să facă cunoștință cu Lucy Grey, tributul lui.

O tânără enigmatică, intrigantă și specială ca Lucy Grey reușește ușor să atragă încântarea și dragostea oamenilor și ai iubitorilor Jocurilor Foamei. Dar mai rău, reușește să îl atragă și pe Coriolanus cu vocea ei, cu versurile pline de subînțelesuri, asemenea unei sirene care reușește să vrăjeacă cu cântecele ei.

Curând începe să se dea o bătălie în sufletul lui Coriolanus între dorința de a câștiga și ordinul de a urma regulile dar, mai presus de orice, răzbate dorința lui ca Lucy Grey să trăiască iar asta merită orice preț! Dar poate Lucy Grey să ucidă?

,,-Nu vreau să mor, șopti ea.                                                                                                                                                            -Bineînțeles că nu vrei. Iar eu n-o să te las. N-o să te las, Lucy Grey!”

Cu toate că ea a fost aleasă din districtul 12, ea nu provine din niciun district, un aspect demn de laudă, cum ar spune mamaiestoasa, bunica lui Coriolanus. Dar trebuie să joace în arenă iar Coriolanus e gata să lupte ca să câștige. Chiar dacă asta înseamnă să trișeze… Sau să se îndrăgostească de tânăra înlănțuită într-o cușcă a căror cântece sfâșietoare răsună în disperare.

După bombardamente, atacuri neașteptate și pierderi considerabile, în locul celor 24 de tributuri doar 12 ajung în arenă. Și doar 11 de învins pentru a câștiga Lucy Grey. Când panica pune stăpânire pe Coriolanus, el ia decizii ce îi vor schimba drastic viitorul.

Într-o zi sumbră peste care domnește moartea, în finala Jocurilor Foamei, Coriolanus trebuie să își plătească greșelile ajungând Apărător al Păcii împreună cu Sejanus la cererea lui dr. Gaul, o femeie rece capabilă doar de acte de cruzime. Ce s-a întâmplat cu Lucy Grey? Unde este ea acum? Tot ce știe Coriolanus este că trăiește zi de zi cu dorința de a o mai vedea pentru o ultimă dată.

Alături de ceilalți soldați pare că începe să se regăsească dar atunci când cel pe care îl privește ca pe un frate e gata să pornească pe un drum greșit, Coriolanus are doar două variante: să fie un trădător sau să fie un rebel. O luptă crâncenă se dă în inima lui condusă de rațiune…

Dar atunci  când alegerile se răsfrâng asupra lui, tot ce îi rămâne de făcut este să fugă. Ce s-a întâmplat cu dragostea vieții lui, Lucy Grey? Ce s-a întâmplat cu stolul ei și cu viața ei? Printre spânzurători, lângă un copac, lângă un râu, departe de viața la care visa, Coriolanus își pune o întrebare: dacă a fi trădător e singura rezolvare?

Gata să șteargă urmele crimelor lui, el ia o decizie șocantă distrugându-i pe singurii oameni din viața lui. Cine este de fapt Coriolanus Snow?

ACUM GĂSEȘTI CARTEA BALADA ȘERPILOR ȘI A PĂSĂRILOR CÂNTĂTOARE PE Cartepedia

Titlu: Balada șerpilor și A Păsărilor Cântătoare
Autor: Suzanne Collins
An apariție : 2020
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 579
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Publicată la 30.07.2020
Nota recenzorului: 9/10

Aspecte Negative:

Există prea multă desciere în anumite capitole.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

  Am ajuns într-un final și la al doilea volum din serie, asta după ce am crezut că nu există nicio serie, doar o singură carte, stand alone. Mi-a plăcut foarte mult Rebecca Ross și i-am admirat stilul și curajul în relatarea acestei povești YA, care bifează...

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Cea mai frumoasă perioadă din viața unui om este adolescența, respectiv anii de liceu. Cel mai bun jucător e baschet, Peter, se teme de acest lucru. Eliza numără orele până când va scăpa de Seattle, orașul său natal și de reputația sa. Anita, este o fată cu o viață...

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Titlu: Lumina unui nou început Titlu-original: À la lumière du petit matin Autor: Agnès Martin-Lugand Editura: Trei An apariție: 2018 Număr de pagini: 352 Am auzit prima dată de Agnès Martin-Lugand de la o prietenă ce abia aștepta să meargă la faimoasa lansare a...

Mihaela Ruxandra Dinu este redactor Booknation.ro de 188 zile și a scris până acum 61 articole. Se află pe poziția 20 din 146 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Mihaela Ruxandra Dinu aici. Mihaela Ruxandra Dinu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments