Recenzie “Bună seara, Melania” de Rodica Ojog-Brașoveanu

de | nov. 26, 2021 | Beletristică, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA BUNĂ SEARA MELANIA ARE REDUCERE PE:

Revenim la Melania Lupu și la peripețiile ei. Și dacă în prima carte din serie, ne apărea drept o bătrânică aparent nevinovată, dar care ar fi devenit complice fără voia ei, aici ea este cheia acțiunii. Melania și Mirciulică (motanul ei) sunt cei care regizează și pun în scenă tot spectacolul, pentru a trage sforile și a juca cu celelalte personaje precum un păpușar.

Acțiunea celui de al doilea roman din serie se petrece la un an distanță de “operațiunea tablourile furate”. Melania dorește cu orice preț tabloul “Femeia cu evantai” semnat de Goya și în acest scop organizează o răpire a acestuia de la muzeu. Pentru a-și îndeplini planul machiavelic, ea crează un grup infracțional compus din trei inși cu skill-uri diferite.
Când Melania se află undeva poți să te aștepți la toate surprizele. Te asigur că o să dăm de niște chestii care o să ne lase cu gura căscată. N-am eu destulă fantezie ca să-mi închipui jumătate din tot ce-i trece ei prin minte.
Și aici încearcă să ducă de nas poliția luând rolul de victimă. Cât de jale ne este de sărmanul Maior Cristescu care trebuie să descurce ițele țesute cu atâta măiestrie de bătrâna machiavelică. Însă, în acelaș timp ne amuză felul în care acesta este pus în ungher de către o bătrânică cu imaginația bogată. Deși, acțiunea pare pe-alocuri desprinsă din basm și deci puțin credibilă, ne lăsăm purtați de val și ne distrăm ca niște copii la fiecare scenă în care apare bătrâna buclucașă.
Cel mai mare ghinion pe care poate să-l aibă un anchetator în viața lui e să dea de-o nebună ca asta!
Personajul Melaniei ne apare mult mai bine conturat. Ne distrează, o admirăm și îi suntem alături. Suntem fascinați de felul în care se strecoară ea printre degete, zveltă, proaspătă, cu eleganța ei discretă și cu surâsul acela subtil de fetiță și mare cucoană. Ne amuză contrastele din personalitatea ei, felul în care o bătrânică aparent nevinovată este capul unei acțiuni criminale. Descoperim aici apetituri și grații de fetiță altoite pe o minte de gangster.
Asistăm la multe monologuri interioare ale Melaniei sau “dialoguri” cu Mirciulică (ceea ce în fond este acelaș lucru), încât la un moment dat devenim fără voia noastră complicele ei. Pe parcursul lecturii păstrăm și noi în colțul gurii (la fel ca Melania) un zâmbet discret.
Recomand pentru o doză de bună dispoziție!

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții BUNĂ SEARA MELANIA?

Vezi toată lista de cărți scrise de Rodica Ojog-Brașoveanu sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA BUNĂ SEARA MELANIA CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Bună Seara Melania
Autor: Rodica Ojog-Brașoveanu
An apariție : 2019
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 240
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 26.11.2021
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”La cinci pași de tine” de Rachael Lippicott

Recenzie ”La cinci pași de tine” de Rachael Lippicott

La cinci pași de tine mi-a arătat că suntem mereu la cinci pași distanță de lucrul care ne va schimba  existența. De un eveniment atât de terifiant precum moartea, de o boală incurabilă, sau poate de descoperirea unei mari iubiri, de un miracol, de o fericire care ne...

0 0 votes
Article Rating
Taisia Crudu este redactor Booknation.ro de 149 zile și a scris până acum 64 articole. Se află pe poziția 12 din 47 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Taisia Crudu aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments