Titlu: Cântul Lui Ahile
Autor: Madeline Miller
An apariție : 2013
Editura: Polirom
Nr. Pagini: 312
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Corina Moisei
Publicată la 24.03.2017
Nota recenzorului: n/a

🔥 CARTEA CÂNTUL LUI AHILE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO ► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO

”Cântul lui Ahile” este pe bună dreptate un preambul al Iliadei, Madeline Miller reușind cu desăvârșire să resusciteze spiritul mitologiei grecești, aducând în prim plan istoria iubirii născute între un muritor (Patroclu) și un semizeu (Ahile). Cert este că această idilă nu își găsește fundamentul în opera elenă Iliada, fapt care subliniază încă odată talentul autoarei de a crea o istorie nouă, vivace.

Mi-au plăcut mult personajele principale, create și creionate cu deosebit talent, având o tentă univocă și trăsături coloristice impecabile. Grație acestor manevre textuale, și anume descrierilor amănunțite, portretismului polivalent și stilisticii fluente, textul romanului este plăcut și ușor de savurat.

Din aspectul conformității cu mitologia, aș menționa unele omisiuni, dorite sau nu, care au preschimbat fața întregii istorii, dându-i o cu totul altă turnură, reușind să impresioneze și să mențină publicul incitat.

Am apreciat legătura logică între capitole, continuitatea ideatică și mecanismele narațiunii, însă mi-a displăcut repetiția uneori la indigo a unor trăsături comportamentale, cu precădere la personajele secundare. Deși subiectul este unul controversat (iubirea între bărbați), autoarea a reușit să evite cu succes vulgaritatea, fapt pentru care romanul a ieșit emoțional, sensibil.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Madeline Miller.

Recomand cartea cititorilor versați, chiar dacă nu au citit sau recitit Iliada sau Odiseea. O să aveți parte de o călătorie fantasmagorică în lumi de mult uitate.

Lecturi frumoase!

 

🔥 CARTEA CÂNTUL LUI AHILE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO ► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Ador mitologia și am apreciat continuitatea mitului troian