Recenzie „Cântul lui Ahile” de Madeline Miller

by | Mar 24, 2017 | Beletristică, Istorie, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA CÂNTUL LUI AHILE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

”Cântul lui Ahile” este pe bună dreptate un preambul al Iliadei, Madeline Miller reușind cu desăvârșire să resusciteze spiritul mitologiei grecești, aducând în prim plan istoria iubirii născute între un muritor (Patroclu) și un semizeu (Ahile). Cert este că această idilă nu își găsește fundamentul în opera elenă Iliada, fapt care subliniază încă odată talentul autoarei de a crea o istorie nouă, vivace.

Mi-au plăcut mult personajele principale, create și creionate cu deosebit talent, având o tentă univocă și trăsături coloristice impecabile. Grație acestor manevre textuale, și anume descrierilor amănunțite, portretismului polivalent și stilisticii fluente, textul romanului este plăcut și ușor de savurat.

Din aspectul conformității cu mitologia, aș menționa unele omisiuni, dorite sau nu, care au preschimbat fața întregii istorii, dându-i o cu totul altă turnură, reușind să impresioneze și să mențină publicul incitat.

Am apreciat legătura logică între capitole, continuitatea ideatică și mecanismele narațiunii, însă mi-a displăcut repetiția uneori la indigo a unor trăsături comportamentale, cu precădere la personajele secundare. Deși subiectul este unul controversat (iubirea între bărbați), autoarea a reușit să evite cu succes vulgaritatea, fapt pentru care romanul a ieșit emoțional, sensibil.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Madeline Miller

Recomand cartea cititorilor versați, chiar dacă nu au citit sau recitit Iliada sau Odiseea. O să aveți parte de o călătorie fantasmagorică în lumi de mult uitate.

Lecturi frumoase!

 

🔥 CARTEA CÂNTUL LUI AHILE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Cântul Lui Ahile
Autor: Madeline Miller
An apariție : 2013
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 312
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 24.03.2017
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Ador mitologia și am apreciat continuitatea mitului troian

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Un proverb mai vechi povățuiește “Spune-mi cu cine te aduni ca să-ţi spun cine eşti.” Cartea lui Claudiu Dumitrache este ca un Yin & Yang frumos împletit, format din talentul său artistic și întrepătruns cu frumusețea exterioară exprimată prin oamenii...

Recenzie ”Occulta” de Cristian Neamțu

Recenzie ”Occulta” de Cristian Neamțu

Într-o lume cu măști la propriu, iar alteori și la figurat, am avut ocazia săptămâna aceasta să gust dintr-o carte care promovează libertatea de exprimare prin însuși conținutul ei. Cristian Neamțu a așternut pe pagini părți din sufletul lui, din conștientizările de...

Recenzie „Darul stelelor” de Jojo Moyes

Recenzie „Darul stelelor” de Jojo Moyes

Jojo Moyes a devenit una dintre autoarele mele preferate. N-am citit trilogia care i-a adus renumele, însă i-am citit majoritatea cărților care au fost traduse până acum. Darul stelelor nu este o carte de romance, așa cum suntem obișnuiți să scrie autoarea. Este o...

Corina Moisei este redactor Booknation.ro de 1402 zile și a scris până acum 72 articole. Se află pe poziția 18 din 142 de redatori, fiind astfel un Redactor Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Corina Moisei aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments