🔥 CARTEA CARAVAL (CARAVAL #1) ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Fiecare persoană primește o dorință imposibilă, dacă își dorește ceva mai mult decât orice, și dacă găsește un pic de magie care să o ajute.

Caraval a fost trecută pe lista mea de lectură în urma fascinației altcuiva. Fiind un volum apărut la editura RAO, sclipirea de a o citi exista, însă nu avea și acel avânt necesar de a păși în povestea lui Stephanie Garber. Într-un final, cu pași lenți și curiozitate zgândărită, am ajuns să mă perind prin lumea lui Caraval.

Speranța este un lucru puternic. Unii spun  că este o magie complet diferită. Evazivă, greu de reținut. Dar nu este nevoie de multă.

Concluzia? Pasivă și totuși fascinantă. Sau poate că dorința mea de a ajunge cât mai repede la final mi-a creat senzația de nemișcare dându-mi iluzia unei pasivități născute din lentoarea cu care mi-am impus, inconștient, să parcurg povestea. Pe scurt, o poveste cu năbădăi.

-Bine ați venit la Caraval! Cel mai mare spectacol de pe uscat sau de pe apă. Înăuntru, veți trăi mai multe minuni decât văd cei mai mulți dintre oameni într-o viață întreagă. Puteți sorbi magia dintr-o ceașcă și cumpăra vise într-o sticlă. Dar, înainte de a pătrunde cu totul în lumea noastră, trebuie să țineți minte că totul este un joc.

Caraval urmărește viața a două fete: Scarlett și Donatella. Una pe cât de protectoare, cealaltă pe atât de imprevizibilă. Una căutând frumusețea și magia fericirii, cealaltă alergând după întuneric și extazul momentului. Nu devine o surpriză că Tella o duce cu forța pe Scarlett la Caraval. La urma urmei când îi intră Tellei ceva în minte, nimeni nu o mai poate opri. Nici măcar cruzimea tatălui sau consecințele aferente fiecărei acțiuni.

-(…) Viața înseamnă mult mai multe lucruri decât să rămâi în siguranță…

Șapte ani i-a scris Scarlett marelui Legend, rugându-l să-și aducă Caravalul și pe micuța lor insulă. Și tocmai când își pierduse speranța, primește trei invitații la Caraval din partea marelui magician. Însă Scarlett a ieșit din lumea viselor. Acum se pregătește pentru a se căsători cu un conte, asigurându-i totodată ieșirea atât ei, cât mai ales Tellei, de sub opresiunea crudului tată.

Își aminti de cuvintele ascunse ale lui Julian- „Îmi dau seama de ce ți-a trimis biletele”-, iar Scarlett se întrebă dacă găsise o cale de a scăpa de jocurile mortale ale tatălui ei din Trisda, doar ca să devină o piesă bine îmbrăcată, pe tabla unui nou joc.

Tella nu are însă, de gând să rateze șansa de a pătrunde în magia Caravalului. Și o va lua și pe Scarlett cu ea. La urma urmei, sora ei mai mare a fost întotdeauna cea mai fascinată de Legend și de a lui carnaval magic. Alături de Julian, un marinar întâlnit de Tella, planurile sunt făcute și executate cu minuțiozitate, așa că Scarlett se trezește pe Insula Viselor cu șansa reală de a participa pentru prima și singura dată în viața la magicul Caraval.

Își aminti de prima impresie pe care i-o lăsase, înalt, oarecum frumos și periculos, ca otrava dintr-o sticlă atrăgătoare.

Însă atunci când parte din premiu devine propria ta soră, iar realitatea se îmbină mult prea subtil cu iluzia, va fi oare iubirea suficient de puternică pentru a te impulsiona și de a te transforma într-un învingător? Scarlett este pe cale să descopere că uneori ai nevoie să acționezi după impuls, că viața nu îți aduce siguranță doar fiindcă acționezi tu precaut, și că iubirea poate purta multe chipuri și te poate trezi din moțăială.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Stephanie Garber

Nesigură de cât de mult se îndrăgostise, își imagină că a-l iubi ar fi fost ca și când s-ar fi îndrăgostit de întuneric, înspăimântător, mistuitor și totuși foarte frumos când ar fi răsărit stelele.

În ciuda aerului pasiv în care cădem de-a lungul poveștii, Caraval este o lume fascinantă ce te amețește ca un carusel în plină viteză. Îți dă indicii, te aleargă pe coridoare întunecate și te face constant să te îndoiești de capacitățile tale. Îți pune curajul la încercare, îți distruge încrederea pentru a o reconstrui și te aruncă în brațele magice ale iubirii. Peste toate acestea plutește identitatea lui Legend.

-(…) Doar pentru că busola ta morală este stricată, nu înseamnă că toată lumea este lipsită de scrupule.

Pe Legend nimeni nu-l cunoaște, nimeni nu l-a văzut. Știm însă povești de groază despre inima lui întunecată  ce vrăjește tinere și le împinge la sinucidere. Așa că îl căutăm cu nesaț în fiecare dintre participanții la Caraval și ne dorim să fim cei ce o salvează pe Tella la timp. Alergi printre pagini după Legend până ajungi în momentul în care renunți și te plângi de lipsa de acțiune, asta în timp ce tu te-ai rătăcit prin noianul de coridoare întunecate și povești nemuritoare.

-(…) Viitorul este cam ca trecutul; în mare parte, e stabilit, dar poate fi schimbat…

-Credeam că este invers, spuse Scarlett. Trecutul este stabilit, dar viitorul poate fi schimbat?

-Nu. Trecutul este stabilit doar parțial, iar viitorul este mai greu de schimbat decât ai crede.

Caraval mi-a dăruit un final uimitor ce mi-a lăsat mintea să alerge spre viitoarele aventuri ale Tellei descoperind totodată atât secretele lui Legend cât și promisiunea acesteia pentru marele grand final al Caravalului. Cine este Legend? Vom descoperi poate în aventuri viitoare? Până atunci vă invit să pășiți în lumea misterioasă a Caravalului căutând magia într-un carusel nebun al pierderii și regăsirii.

-(…) Viitorul nostru este doar previzibil pentru că, fiind niște creaturi ale acestei lumi, suntem previzibili. (…) Viitorul știe ce lucruri ne dorim, cu excepția cazului în care ceva mai mare, apărut în calea noastră, ne alungă. (…) Fiecare persoană are puterea de a-și schimba soarta, dacă e destul de curajoasă să lupte pentru ceea ce își dorește mai mult decât orice altceva.

 Un volum disponibil şi pe site-ul Editurii RAO.

Avea gustul de dinaintea răsăritului; era sfârșitul unui lucru și începutul altuia, toate la un loc.

🔥 CARTEA CARAVAL (CARAVAL #1) ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Caraval (caraval #1)
Autor: Stephanie Garber
An apariție : 2017
Editura: RAO
Nr. Pagini: 435
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 27.12.2017
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Frumoasa noastră serie "Apocalipsa elementelor" a ajuns la ultimul său volum și sunt foarte tristă să vă vorbesc despre finalul acestei povești. Sunt super îndrăgostită de tot universul creat de Jennifer, dar mai ales de personajele sale și consider că a pus foarte...

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Seria After nu se încheie cu volumul După ce am găsit fericirea, care este doar finalul poveștii dintre cei doi. Înainte de noi este un prequel al relației dintre Tessa și Hardin. Dar ceea ce îl face special este perspectiva narativă a lui Hardin asupra întregii...

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Deși seria After nu este preferata mea din toate timpurile, După ce am găsit fericirea este un volum cu adevărat reușit. După finalul abrupt din volumul trei, care i-a dat viața peste cap lui Hardin, asistăm la noi drame în viața personajelor. Sentimentele...

Diana Daniela Macovei este redactor Booknation.ro de 1937 zile și a scris până acum 270 articole. Se află pe poziția 5 din 146 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Daniela Macovei aici.

0 Comments