Recenzie Cea mai Frumoasă Carte din Lume de Eric-Emmanuel Schmitt

by | Nov 25, 2014 | Beletristică, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA CEA MAI FRUMOASĂ CARTE DIN LUME ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Cea mai frumoasă carte din LumeEra o zi mohorâtă de februarie. Bâjbâiam printre rafturile Bibliotecii Județene în căutarea unei comori, când, pe un raft, la secțiunea “literatură franceză” am zărit un titlu mai mult decât intrigant: Cea mai frumoasă carte din lume de Eric-Emmanuel Schmitt.

Cea mai frumoasă carte din lume este, de fapt, o colecție de 8 nuvele scrise într-o manieră absolut fabuloasă, tipică lui Eric-Emmanuel Schmitt. Toate povestirile se învârt în jurul aceleiași teme: iubirea! Aici vom găsi personaje care mai de care mai deosebite: vânzătoarea modestă, miliardara arogantă cu trecut misterios,  soția dezamăgită,  amanta sacrificată pentru binele familiei bărbatului iubit, de la deținuta politic, prințesa nonconformistă, etc.

Având în vedere varietatea personajelor, este ușor de dedus că în carte apar mai multe fațete ale iubirii. Însă, dacă privim puțin mai adânc vom realiza că nevoia de fericire este caracteristică tuturor.

Nuvelele sunt captivante, citindu-le uiți de scurgerea timpului! Eu una am citit toată cartea în doar câteva ore! Unele m-au înduioșat până la lacrimi, altele m-au uimit (și cred că toți vor fi surprinși când vor afla ce conține și cine a scris “cea mai frumoasă carte din lume”), iar altele m-au făcut să râd în hohote!

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Eric-Emmanuel Schmitt

Una dintre nuvele, Oddette Toulemonde a fost ecranizată, scenariul și regia fiind semnate tot de Eric-Emmanuel Schmitt. Spre deosebire de alte ecranizări ce au la bază opere beletristice, în acest caz filmul a fost cel care a apărut primul, nuvelele ce intră în compoziția acestei cărți fiind  scrise în pauzele de filmare – după cum însuși autorul mărturisește în postfața cărții care mai degrabă este  un fel de jurnal de scriere.

Tot în postfață  Eric-Emmanuel Schmitt mai dezvăluie că, scriind aceste povești pentru oamenii mari a redescoperit pasiunea pentru scris din adolescență!

Cea mai frumoasă carte din lume este o lectură plăcută pentru orice, o colecție de nuvele reunite sub un titlu bine-meritat! Este o carte care nu se uită și care va plăcea oricui!

🔥 CARTEA CEA MAI FRUMOASĂ CARTE DIN LUME ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Cea Mai Frumoasă Carte Din Lume
Autor: Eric-Emmanuel Schmitt
An apariție : 2014
Editura: HUMANITAS FICTION
Nr. Pagini: 208
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 25.11.2014
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

8 nuvele superbe, scrise ireproşabil. Poveşti captivante, care stârnesc cititorului tot felul de sentimente!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Nu sunt mulți autori francezi pe care i-am îndrăgit. Nici cărțile care conțin doar dialog, fără altă narațiune sau descriere, nu sunt preferatele mele. Însă O iubeam de Anna Gavalda este o carte bună și relaxantă pe care o poți citi în maxim trei ore. Are aproape 180...

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

A fost nevoie să citesc câteva cărți din colecția Chic ca să-mi dau seama că nu toate sunt simple ChickLit-uri. Pe unele le-am adorat, iar altele nu mi-au plăcut atât de mult. Evident, nu le putem încadra la capodoperele lumii. Însă nici nu le putem ignora. Cineva ca...

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Un proverb mai vechi povățuiește “Spune-mi cu cine te aduni ca să-ţi spun cine eşti.” Cartea lui Claudiu Dumitrache este ca un Yin & Yang frumos împletit, format din talentul său artistic și întrepătruns cu frumusețea exterioară exprimată prin oamenii...

Diana Elena Neaţă este redactor Booknation.ro de 2095 zile și a scris până acum 235 articole. Se află pe poziția 6 din 142 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Elena Neaţă aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments