Recenzie “Central Park” de Guillaume Musso

by | Jul 15, 2017 | Beletristică, Dragoste, Ficțiune, Literatură Contemporană, Literatura Universală, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA CENTRAL PARK ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Deşi l-am descoperit recent pe Guillaume Musso îl ador, are un talent aparte de a scrie, un mod halucinant de desfăşurare a acţiunii în cărţile sale, un stil intrigant, captivant, extraordinar.

“Scriu întotdeauna cărţi care mi-ar plăcea şi mie să le citesc. Romanele mele îmbină mai multe genuri: sunt şi poveşti de dragoste, au şi elemente de thriler şi roman poliţist.” afirmă Musso, combinaţia cu care m-a cucerit.

Central Park un roman ca o nebuloasă, filă cu filă te cufunzi tot mai adânc, când lucrurile par să se clarifice te cufunzi şi mai mult în necunoscut, finalul aduce soarele, luminează tot şi abia atunci realizezi în ce joc al minţii ai fost prins.

Alice, un personaj construit maiestuos, o femeie puternică cu un trecut prea dureros şi un viitor incert, se trezeşte într-o dimineaţă în Central Park. Constată cu stupoare că este legată cu cătuşele de un tip necunoscut Gabriel, aparent niciunul neamintindu-şi cum au ajuns acolo.

Pornesc într-o adevărată aventură, într-o luptă cu trecutul, dar în acestă aventură sun parteneri sau duşmani ?

Încă o carte în care Guillaume Musso pune accent pe prietenia adevărată, pe lupta celuilalt pentru binele aproapelui său. Alice ar fi clacat de mult dacă nu-i erau aproape Seymour şi tatăl ei.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Guillaume Musso

Există încercări pe care nu le depăşim niciodată cu adevărat, dar cărora totuşi le supravieţuim. O parte din mine era sfâşâiată, zdrobită, distrusă. Trecutul continuă să mă sufoce, dar aveam norocul să am lângă mine nişte oameni care nu mă lăsau să mă prăbuşesc.

O poliţistă care a pierdut tot ce iubea mai mult: copil şi soţ, din prea multă dăruire faţă de meseria sa.

Este povestea unei fete triste şi solitare care nu şi-a găsit niciodată locul nicăieri. O bombă umană pe punctul de a exploda. O oală sub presiune în care fierb de prea mult timp resentimente, insatisfacţii, dorinţa de a fi în altă parte.

Hai apasă pe trăgaci. Durerea şi frica vor dispărea imediat. Fă-o acum. Ai curajul, luciditatea, slăbiciunea…

Gabriel un tip cu identitate cameleonică: cântăreţ de jazz, poliţist, psihiatru este un bărbat agil dispus să-i înfrunte tenebrele treculului lui Alice, un personaj condamnat mai mult să sufere decât să fie fericită.

Clipe rare când ceva se descătuşează în tine. Pluteşti în imponderabilitate, goneşti pe o autostradă fără radar. Alegerile devin limpezi, răspunsurile înlocuiesc întrebările, frica cedează locul iubirii.

Trebuie să trăieşti aceste momente.

Căci rareori durează.

O carte fascinantă, o poveste emoţionantă complexă ce te inundă cu sentimente şi trăiri.

Pot să mă declar cititoare întrăită a lui Musso, trec la a patra carte 🙂 . Vă sfătuiesc să nu-l rataţi, e un scriitor ce merită citit !

Lectură plăcută !!!

 

🔥 CARTEA CENTRAL PARK ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Central Park
Autor: Guillaume Musso
An apariție : 2016
Editura: ALLFA
Nr. Pagini: 360
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 15.07.2017
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Cine nu are bătrân să își cumpere, spune un vechi proverb. Sau cine nu are bunici, poate savura atmosfera blândă și plină de căldură din preajma lor citind cartea Copilărie fermecată de Ioana Trif. Pe tot parcursul lecturării predomină o stare de liniște sufletească,...

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

În ultimele zile cerul a avut o seninătate în albastrul lui care mă îndemna la visare. Nu știu dacă ați reușit și voi să îl observați, dar pe mine m-a cucerit întru totul. Mi-am luat cartea pe care mi-am programat să o citesc săptămâna aceasta, un scaun confortabil pe...

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Daniela este redactor Booknation.ro de 1223 zile și a scris până acum 98 articole. Se află pe poziția 12 din 143 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Daniela aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments