Recenzie “Central Park” de Guillaume Musso

Titlu: Central Park
Autor: Guillaume Musso
An apariție : 2016
Editura: Allfa
Nr. Pagini: 360
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Daniela Gîb
Publicată la 15.07.2017
Nota recenzorului: n/a

🔥 CARTEA CENTRAL PARK ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Deşi l-am descoperit recent pe Guillaume Musso îl ador, are un talent aparte de a scrie, un mod halucinant de desfăşurare a acţiunii în cărţile sale, un stil intrigant, captivant, extraordinar.

“Scriu întotdeauna cărţi care mi-ar plăcea şi mie să le citesc. Romanele mele îmbină mai multe genuri: sunt şi poveşti de dragoste, au şi elemente de thriler şi roman poliţist.” afirmă Musso, combinaţia cu care m-a cucerit.

Central Park un roman ca o nebuloasă, filă cu filă te cufunzi tot mai adânc, când lucrurile par să se clarifice te cufunzi şi mai mult în necunoscut, finalul aduce soarele, luminează tot şi abia atunci realizezi în ce joc al minţii ai fost prins.

Alice, un personaj construit maiestuos, o femeie puternică cu un trecut prea dureros şi un viitor incert, se trezeşte într-o dimineaţă în Central Park. Constată cu stupoare că este legată cu cătuşele de un tip necunoscut Gabriel, aparent niciunul neamintindu-şi cum au ajuns acolo.

Pornesc într-o adevărată aventură, într-o luptă cu trecutul, dar în acestă aventură sun parteneri sau duşmani ?

Încă o carte în care Guillaume Musso pune accent pe prietenia adevărată, pe lupta celuilalt pentru binele aproapelui său. Alice ar fi clacat de mult dacă nu-i erau aproape Seymour şi tatăl ei.

Există încercări pe care nu le depăşim niciodată cu adevărat, dar cărora totuşi le supravieţuim. O parte din mine era sfâşâiată, zdrobită, distrusă. Trecutul continuă să mă sufoce, dar aveam norocul să am lângă mine nişte oameni care nu mă lăsau să mă prăbuşesc.

O poliţistă care a pierdut tot ce iubea mai mult: copil şi soţ, din prea multă dăruire faţă de meseria sa.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Guillaume Musso.

Este povestea unei fete triste şi solitare care nu şi-a găsit niciodată locul nicăieri. O bombă umană pe punctul de a exploda. O oală sub presiune în care fierb de prea mult timp resentimente, insatisfacţii, dorinţa de a fi în altă parte.

Hai apasă pe trăgaci. Durerea şi frica vor dispărea imediat. Fă-o acum. Ai curajul, luciditatea, slăbiciunea…

Gabriel un tip cu identitate cameleonică: cântăreţ de jazz, poliţist, psihiatru este un bărbat agil dispus să-i înfrunte tenebrele treculului lui Alice, un personaj condamnat mai mult să sufere decât să fie fericită.

Clipe rare când ceva se descătuşează în tine. Pluteşti în imponderabilitate, goneşti pe o autostradă fără radar. Alegerile devin limpezi, răspunsurile înlocuiesc întrebările, frica cedează locul iubirii.

Trebuie să trăieşti aceste momente.

Căci rareori durează.

O carte fascinantă, o poveste emoţionantă complexă ce te inundă cu sentimente şi trăiri.

Pot să mă declar cititoare întrăită a lui Musso, trec la a patra carte 🙂 . Vă sfătuiesc să nu-l rataţi, e un scriitor ce merită citit !

Lectură plăcută !!!

 

🔥 CARTEA CENTRAL PARK ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.