Recenzie ,,Chimista” de Stephenie Meyer

Titlu: Chimista
Autor: Stephenie Meyer
An apariție : 2016
Editura: TREI
Nr. Pagini: 608
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Irina Nicoleta
Publicată la 17.02.2018
Nota recenzorului: n/a

Dr. Juliana Fortis a fost ,,arma” secretă a uneia dintre agențiile-fantomă ale guvernului american. Rolul ei era să obțină informații importante de la subiecți, folosindu-se de substanțe chimice, însă când a devenit incomodă, s-au decis să o lichideze. Aflându-se în posesia unor informații delicate, ei l-au ucis pe singurul prieten și singura persoană în care ea avea încredere, și a fost astfel nevoită să se transforme într-un cameleon, învățând să jongleze cu identitățile.

Romanul începe cu o scenă prin care înțelegem că eroina este alertată și se teme pentru siguranța ei din cauza unui e-mail de la fostul șef. Acesta îi cere un ultim favor, după care – spun ei, o vor lăsa în pace.

Deși este îngrozită că i-au dat de urmă și foarte suspicioasă în privința mesajului, tânăra care pentru acea zi se numea Chris Taylor, îi răspunde la e-mail și riscă să se întâlnească cu el.

Ultima sa misiune, care poate fi și o șansă la a-și reinventa destinul, este să interogheze un profesor talentat în bucătărie, pe nume Daniel Beach, ce face parte dintr-o conspirație care va răspândi un virus distructiv în masă, în numele unui terorist și dealer de droguri.

Bănuiește că este totul o înșelătorie, dar disperarea ei de a avea libertate este mai mare, așa că Alex – numele pe care îl va purta de acum pe toată durată acțiunii, îl răpește pe Daniel și folosește pe el metodele obișnuite să le folosească pentru departament.

Interogatoriul este însă întrerupt de o apariție șocantă și neașteptată, care duce la constatarea că informațiile pe care le-au obținut îi pun pe toți într-o situație și mai primejdioasă.

Hotărâtă să înfrunte direct amenințarea, se pregătește pentru cea mai dificilă luptă din viață ei, dar se îndrăgostește de un bărbat. Noua pasiune nu poate decât să-i micșoreze șansele de supraviețuire și să le mărească pe cele de pericol, pentru că este nevoită să aibă grijă și de o altă viață, nu numai de a ei. O altă responsabilitate.

Ce trebuie să facă este să accepte ajutorul oferit și să-și valorifice talentele unice prin care și-a câștigat renumele de ,,chimista”. Dar cum, și dacă va reuși, rămâne de văzut.

Alex (Juliana Fortis) este orfană de mamă, iar pe tată nu l-a cunoscut niciodată. Imediat după moartea mamei și terminarea facultății, departamentul o recrutează cu scopul de a-și satisface curiozitățile și de a ajuta ,,partea bună” prin interogatorii. Toate merg bine și ea chiar crede că partea aceea este bună, dar odată ce are informații periculoase, ei vor s-o vadă moartă, și asta cât mai repede. Tot atunci, Juliana Fortis moare și începe să jongleze cu identitățile.

Stephenie Meyer a devenit extrem de cunoscută prin seria Twilight. Nu am citit-o, dar am rămas surprinsă de trecerea de la fantasy la thriller. Așa că am ales cartea care era mai apropiată de genul meu și am ajuns să citesc Chimista.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Stephenie Meyer.

Cred că mai mult de trei zile nu mi-a luat să o termin. Imediat ce am terminat primul capitol, am devenit dependentă de poveste și de personaje.

Stephenie te face să trăiești alături de personaje toate sentimentele posibile. De la fericire, până la teamă.

Romanul are o intrigă foarte bine închegată și debordează de acțiune. Nu se pune enorm de mult accent pe povestea de dragoste, ci mai mult pe sentimente, mai ales în cazul lui Alex, care este neobișnuită cu astfel de emoții. Îi este necunoscută situația de a simți ceva puternic pentru cineva, desigur, excluzând ura și dorința de a omorî pentru a scăpa.

Așadar, poate în ochii unora, relația dintre Daniel și Alex va părea puțin insta-love, părerea mea este că autoarea nu a vrut să dea multă importanță acestui detaliu.

 

“I’ve never been drawn to someone the way I am to you, and I have been from the very first moment I met you. It’s like the difference between…between reading about gravity and then falling for the first time.”

 

Fiind un thriller, romanul îți dă fiori pe șira spinării prin detaliile care descriu scenele de luptă, ori pe cele cu o situație delicată.

Presărată cu scene romantice menite să fie savurate, Chimista te va face dependent prin seriozitate, umor, romantism și suspans. O poveste cu spioni foarte reușită. Recomand.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.