Recenzie Chira Chiralina de Panait Istrati

by | Dec 12, 2016 | Recenzii cărți, Recenzii video

🔥 CARTEA CHIRA CHIRALINA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Chira Chiralina ne spune povestea plină de tragedie și influențe erotice a tânărului Dragomir. Astfel aflăm cum mama și sora tânarului adolescent experimentează iubirea lipsită de prejudecăți într-un timp în care a fi diferit însemna a fi vinovat în ochii societății.

Astfel mentalitatea acelor timpuri privește cu indulgență violența casnică asupra femeilor dar nu are nici un fel de compasiune pentru orientările și libertățile sexuale ale celorlalți. Astfel avem de a face aici cu o nuvelă ce încalcă toate barierele moralității , ale acelor vremuri când a fost scrisă, îmbinând subiecte sensibile precum homosexualitatea și escapadelele amoroase ale celor doua femei din viața lui Dragomir, cu violența paternă dusă la extrem până ce avem de-a face cu bătăi atât de violente încât duc la desfigurare pe viată.

Povestea lui Stavru este o poveste de construcție a caracterului unei persoane în care ni se spune clar că fiecare din noi suntem suma experiențelor prin care trecem și fiecare din acestea ne modelează în ceea ce suntem azi.

Chiar dacă inițial Dragomir îmbrățișează frumosul și încearcă să experimenteze triumful iubirii pentru sora sa, în cele din urmă ajunge să fie transformat și alterat de lumea coruptă pe care ajunge să o experimenteze mai întâi din prisma tatălui, apoi din prisma celorlalte persoane cu care intră în contact. Astfel devine la rândul său o personă ce corupe și degradează fără nici un fel de regret.

Transformarea este clar evidențiată și prin faptul că dacă în tinerețe se numea Dragomir, odată cu pierderea inocenței și idealurilor sale se transformă în Stavru , ce este la rândul său o persoană josnică, ce umblă cu înșelăciuni, păcăleli și orientări sexuale dubioase.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții CHIRA CHIRALINA?

Vezi toată lista de cărți scrise de Panait Istrati sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CHIRA CHIRALINA CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Chira Chiralina
Autor: Panait Istrati
An apariție : 2012
Editura: SEMNE
Nr. Pagini: 230
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 12.12.2016
Nota recenzorului: n/a

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”House of Hollow” de Krystal Sutherland

Recenzie ”House of Hollow” de Krystal Sutherland

Am fost convinsă că va fi dragoste la prima vedere, probabil impulsionată de coperta extraordinară și de ratingul fabulos de pe Goodreads, dar ceva nu s-a legat între noi. Poate că totul mi s-ar fi părut mai interesant dacă autoarea alegea să meargă pe fantasy, în loc...

Recenzie “Jumătatea dispărută” de Brit Bennett

Recenzie “Jumătatea dispărută” de Brit Bennett

Jumătatea dispărută, lansată în vara anului 2020, a câștigat primul loc la secțiunea de ficțiune istorică din cadrul Goodreads Choise Awards 2020 și a fost publicată deja și în română de Editura Trei. Este o poveste despre schimbare, despre avantajele și...

Recenzie “Să reîncepem să visăm” de Papa Francisc

Recenzie “Să reîncepem să visăm” de Papa Francisc

"Să reîncepem să visăm" este o carte ce face parte din genul Literatură creștină. Dar ar putea fi la fel de bine încadrată și la genul Literatură motivațională. Este scrisă de Papa Francisc, conducătorul din prezent al Bisericii Catolice de la Vatican, în colaborare...

0 0 votes
Article Rating
Booknation.ro este redactor Booknation.ro de 2546 zile și a scris până acum 509 articole. Se află pe poziția 1 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Booknation.ro aici. Booknation.ro are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Din dragoste pentru cărți, ne-am apucat de scris și s-a născut Booknation.ro 🙂
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments