Recenzie ”Cimitirul Animalelor” de Stephen King

de | oct. 24, 2021 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA CIMITIRUL ANIMALELOR ARE REDUCERE PE:

O scurtă prezentare a acțiunii:

Ar putea Stephen King să scrie o poveste care să-l sperie chiar și pe el însuși? Să-l sperie într-un asemenea hal încât să-i fie frică să o scrie până la sfârșit? Cimitirul animalelor pare să fie chiar această poveste. Tu, cititorule, ești atât de înspăimântat, încât nu ai dori să continui lectură, dar cartea nu poate fi lăsată din mână. Și nu poți să renunți pentru că este vorba despre tine, despre secretele tale bine ascunse!

Când Lucas și Rachel Creed se mută cu cei doi copii ai lor și cu motanul lor într-un orășel din Maine, viața lor pare că abia începe. Alături de noii lor vecini în vârstă, Norma și Jud, povestea lor pare simplă și fericită. Până când Jud îi duce în Cimitirul Animalelor, iar răul este deja făcut.

Cimitirul Animalelor este locul în care fiecare generație de copii din oraș și-a îngropat animalele. Locuind lângă șoseaua periculoasă unde mașinile trec cu mare viteză, este inevitabil ca animalele să rămână nevătămate.

Dacă îți place recenzia cărții CIMITIRUL ANIMALELOR, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Stephen King

Toată viața lor se schimbă odată ce au pășit în acel cimitir, iar răul a fost deja făcut. Lucas începe să ascundă de familia sa toate secretele întunecate. Cu toate acestea, viața lor pare normală. Până în ziua în care Louis și Rachel pierd totul. Viața lor se transformă într-o poveste bolnavă, ruptă din cele mai îngrozitoare coșmaruri, o poveste ce anunță un deznodământ cumplit.

Când Louis lasă puterea malefică a cimitirului în sufletul său, suferința și durerea îl împing să facă cele mai greșite decizii pe care le-a făcut vreodată. Finalul anunță o întorsătură de situație care ne lasă șansa de a ne gândi încotro s-a îndreptat povestea unei familii care părea că va avea un destin ușor.

Opinia mea despre Cimitirul Animalelor:

Moartea era o noțiune abstractă. Cimitirul Animalelor era real. În pietrele funerare de-acolo erau ascunse adevăruri pe care le putea simți și mâna unui copil.

Am încercat să nu dau prea multe detalii, căci am simțit că orice aș spune, ar putea fi un mic spoiler. Stephen King este regele pe care cu toții îl știm sau de care am auzit măcar o dată. Nu citisem vreodată ceva scris de el, așa că speram ca prima carte pe care o încerc să fie bună.

Și a fost uimitoare. Îngrozitor de uimitoare. Regele horror-ului m-a făcut să trec printr-o mulțime de emoții și de stări contradictorii. La început părea o simplă poveste ruptă parcă dintr-un romance cu secvențe de thriller și mă întrebam unde este horror-ul.

Iar când acesta a apărut, am înțeles în sfârșit de ce King e într-adevăr un rege al acestui gen. Am fost șocată și am avut nevoie de mult timp pentru a procesa totul, întrebându-mă dacă voi mai citi ceva de la el vreodată. Însă voi face asta cu siguranță, pentru că Cimitirul Animalelor a fost uimitoare.

Știu deja că multă lume adoră cărțile lui și mă simt oarecum puțin diferită din cauza faptului că eu abia acum descopăr această lume. Pentru cei ce nu îl cunosc, sper că v-am făcut curioși despre poveștile care au făcut ravagii printre cititori! Pentru cei care sunt deja familiari cu el și cu romanele sale, trebuie să admit că într-adevăr King își merită numele!

 

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CIMITIRUL ANIMALELOR CU REDUCERE DE PE:

Titlu: CIMITIRUL ANIMALELOR
Autor: Stephen King
An apariție : 2012
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 587
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 793

Alte recenzii de la Stephen King:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Chris Voss, fost agent FBI, cu o experiență de neegalat în domeniul negocierilor, scoate acest manual aplicabil vieții de zi cu zi. Arta negocierii cuprinde zece capitole cheie, fiecare dintre ele subliniind un punct crucial în desfășurarea unei negocieri. Oare chiar...

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Povestea mea cu această carte este una "dragoste la prima vedere", pentru că m-am îndrăgostit de copertă, lucru care nu mi se întâmplă așa des. Eu nu mă las impresionată de design, dar în acest caz, este IMPOSIBIL că nu cazi pradă frumuseții sale. Aproape că nici nu...

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Opera principală a lui Harriet Beecher Stowe „Coliba unchiului Tom” are o moștenire incredibilă. Concentrându-se pe situația sclavilor afro-americani din SUA înainte de război, a fost acuzat de Abraham Lincoln de izbucnirea Războiului Civil American și este ușor,...

0 0 votes
Article Rating
Ruxandra Dinu este redactor Booknation.ro de 3 ani, 10 luni, 5 zile și a scris până acum 313 articole. Se află pe poziția 6 din 44 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ruxandra Dinu aici. Ruxandra Dinu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Salutare, dragilor! Sunt o mare visătoare, arta este o parte din mine încă de când eram un copil și fără ea, probabil nu aș vedea viața atât de colorată. Iubesc cărțile și lumea magică în care mă transpun acestea, iubesc să scriu poezii și încerc să mă ghidez cât mai mult după acel drag ”Carpe diem!”.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments