Recenzie ”Cimitirul Animalelor” de Stephen King

de | oct. 24, 2021 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA CIMITIRUL ANIMALELOR ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

O scurtă prezentare a acțiunii:

Ar putea Stephen King să scrie o poveste care să-l sperie chiar și pe el însuși? Să-l sperie într-un asemenea hal încât să-i fie frică să o scrie până la sfârșit? Cimitirul animalelor pare să fie chiar această poveste. Tu, cititorule, ești atât de înspăimântat, încât nu ai dori să continui lectură, dar cartea nu poate fi lăsată din mână. Și nu poți să renunți pentru că este vorba despre tine, despre secretele tale bine ascunse!

Când Lucas și Rachel Creed se mută cu cei doi copii ai lor și cu motanul lor într-un orășel din Maine, viața lor pare că abia începe. Alături de noii lor vecini în vârstă, Norma și Jud, povestea lor pare simplă și fericită. Până când Jud îi duce în Cimitirul Animalelor, iar răul este deja făcut.

Cimitirul Animalelor este locul în care fiecare generație de copii din oraș și-a îngropat animalele. Locuind lângă șoseaua periculoasă unde mașinile trec cu mare viteză, este inevitabil ca animalele să rămână nevătămate.

Toată viața lor se schimbă odată ce au pășit în acel cimitir, iar răul a fost deja făcut. Lucas începe să ascundă de familia sa toate secretele întunecate. Cu toate acestea, viața lor pare normală. Până în ziua în care Louis și Rachel pierd totul. Viața lor se transformă într-o poveste bolnavă, ruptă din cele mai îngrozitoare coșmaruri, o poveste ce anunță un deznodământ cumplit.

Când Louis lasă puterea malefică a cimitirului în sufletul său, suferința și durerea îl împing să facă cele mai greșite decizii pe care le-a făcut vreodată. Finalul anunță o întorsătură de situație care ne lasă șansa de a ne gândi încotro s-a îndreptat povestea unei familii care părea că va avea un destin ușor.

Opinia mea despre Cimitirul Animalelor:

Moartea era o noțiune abstractă. Cimitirul Animalelor era real. În pietrele funerare de-acolo erau ascunse adevăruri pe care le putea simți și mâna unui copil.

Am încercat să nu dau prea multe detalii, căci am simțit că orice aș spune, ar putea fi un mic spoiler. Stephen King este regele pe care cu toții îl știm sau de care am auzit măcar o dată. Nu citisem vreodată ceva scris de el, așa că speram ca prima carte pe care o încerc să fie bună.

Și a fost uimitoare. Îngrozitor de uimitoare. Regele horror-ului m-a făcut să trec printr-o mulțime de emoții și de stări contradictorii. La început părea o simplă poveste ruptă parcă dintr-un romance cu secvențe de thriller și mă întrebam unde este horror-ul.

Iar când acesta a apărut, am înțeles în sfârșit de ce King e într-adevăr un rege al acestui gen. Am fost șocată și am avut nevoie de mult timp pentru a procesa totul, întrebându-mă dacă voi mai citi ceva de la el vreodată. Însă voi face asta cu siguranță, pentru că Cimitirul Animalelor a fost uimitoare.

Știu deja că multă lume adoră cărțile lui și mă simt oarecum puțin diferită din cauza faptului că eu abia acum descopăr această lume. Pentru cei ce nu îl cunosc, sper că v-am făcut curioși despre poveștile care au făcut ravagii printre cititori! Pentru cei care sunt deja familiari cu el și cu romanele sale, trebuie să admit că într-adevăr King își merită numele!

 

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții CIMITIRUL ANIMALELOR?

Vezi toată lista de cărți scrise de Stephen King sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CIMITIRUL ANIMALELOR CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Cimitirul Animalelor
Autor: Stephen King
An apariție : 2012
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 587
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 24.10.2021
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ” Între două lumi” de Suleika Jaouad

Recenzie ” Între două lumi” de Suleika Jaouad

Timpul ma pândea ca pe o pradă. Lupta cu leucemia, flirtul și umilința cu grotescul bolii, renunțarea la mândrie, orgoliu, acceptarea iminenței sfârșitului, renunțarea la gânduri de viitor și ancorarea în prezent, cu pași mici zi după zi, încercarea de a profita de...

Recenzie „Acest tărâm al blândeții” de William Kent Krueger

Recenzie „Acest tărâm al blândeții” de William Kent Krueger

Înainte să ajung la final, Acest tărâm al blândeții m-a cucerit iremediabil, dacă e să fiu sinceră până la capăt, a făcut-o de la primul capitol. Am lins-o, n-am citit-o, pe nerăsuflate. Profund, adânc, simplu și pe înțelesul oricui la orice vârstă și nivel, o odisee...

Recenzie „Abis” de Monica Ramirez

Recenzie „Abis” de Monica Ramirez

Abis, al cincilea volum din seria Alina Marinescu, mi-a depășit cu mult așteptările. Într-o recenzie anterioară, la alt roman din această serie, spuneam că Alina renaște și se reinventează, în urma suferinței pierderii lui Alex. Despre acest roman nu știu ce aș putea...

0 0 votes
Article Rating
Mihaela Ruxandra Dinu este redactor Booknation.ro de 672 zile și a scris până acum 200 articole. Se află pe poziția 5 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Mihaela Ruxandra Dinu aici. Mihaela Ruxandra Dinu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments