Recenzie ”Cioburi de stele” de Amie Kaufman & Meagan Spooner

by | Jul 31, 2020 | Dragoste, Ficțiune, Ficțiune pentru Adolescenți, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA CIOBURI DE STELE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Titlu: Cioburi de stele

Titlu-original: These Broken Stars

Autor: Amie Kaufman & Meagan Spooner

Editură: Trei

An apariție: 2014

Număr de pagini: 480

”Trei lumi. Trei povești de iubire. Un singur dușman” acestea au fost cuvintele care pe mine m-au convins să citesc această carte. Cioburi de stele m-a cucerit din primele pagini și m-a ținut cu sufletul la gură până la final.

Acțiunea se petrece în viitor, iar personajele principale sunt Lilac, fata celui mai bogat om din Univers și Traver Merendsen, erou de război. Prima întânire dintre cei doi are loc pe Icarus, o navă spațială care călătorește prin hiperspațiu cu viteza superluminică.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Amie Kaufman

La început cei doi nu s-au plăcut, însă destinul a vrut să schimbe acest lucru. Astfel, Icarus explodează, iar ei sunt singurii supreaviețuitori.

Cartea este scrisă din perspectiva ambelor personaje, Traver și Lilac, ceea ce accentuează cititorilor sentimentele resimțite de fiecare personaj.

”Cioburi de stele” urmărește dezvoltarea lui Lilac. Chiar dacă este o fată răsfățată, experiența prăbușirii navei spațiale Icarus și încercarea de a supraviețui alături de Traver, o maturizează pe Lilac. Chiar dacă la început cei doi se resping, experiența devastatoare pe care cei doi o trăiesc îi vor aduce împreună.

Un alt lucru care mi-a plăcut la această carte interogatoriul la care este supus Traver la fiecare început de capitol, chiar dacă acestinterogatoriu prevestește întâmplările, mi se pare o idee foarte bună de redactare. Pe mine acele întrebări și răspunsuri  misterioase, m-au făcut din ce în ce mai curioasă.

Romanul este plin de surprize, finalul este complet,iar în următoarele volume,în mare parte, rămân de lămurit doar anumite lucruri despre univers. Recomand această carte tuturor iubitorilor de fantasy.

 

🔥 CARTEA CIOBURI DE STELE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Cioburi De Stele
Autor: Amie Kaufman
,
Meagan Spooner
An apariție : 2014
Editura: TREI
Nr. Pagini: 480
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Publicată la 31.07.2020
Nota recenzorului: 8/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Frumoasa noastră serie "Apocalipsa elementelor" a ajuns la ultimul său volum și sunt foarte tristă să vă vorbesc despre finalul acestei povești. Sunt super îndrăgostită de tot universul creat de Jennifer, dar mai ales de personajele sale și consider că a pus foarte...

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Seria After nu se încheie cu volumul După ce am găsit fericirea, care este doar finalul poveștii dintre cei doi. Înainte de noi este un prequel al relației dintre Tessa și Hardin. Dar ceea ce îl face special este perspectiva narativă a lui Hardin asupra întregii...

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Deși seria After nu este preferata mea din toate timpurile, După ce am găsit fericirea este un volum cu adevărat reușit. După finalul abrupt din volumul trei, care i-a dat viața peste cap lui Hardin, asistăm la noi drame în viața personajelor. Sentimentele...

Maria-Magdalena Năstase este redactor Booknation.ro de 122 zile și a scris până acum 56 articole. Se află pe poziția 21 din 146 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Maria-Magdalena Năstase aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments