Recenzie ,,Frânturi de lumină” de Amie Kaufman și Meagan Spooner

by | Oct 30, 2020 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA FRÂNTURI DE LUMINĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Sofia a plecat de pe Avon cu un an în urmă, când tatăl ei a murit. Acum singurul ei scop este să îl omoare pe cel care i-a distrus viața, cel care conduce universul și din cauza căruia se pierd atâtea vieți nevinovate.

Gideon este un hacker expert, cu o viață secretă și retrasă. Ceea ce au ei în comun este dorința de a-l opri pe LaRoux din a distruge universul mai mult decât a făcut-o deja. Când cei doi se întâlnesc, totul reprezintă un fir de povești cusute cu minciuni.

Sub identități false, ei ajung în inima sediului lui LaRoux, gata să riște totul. Dar când planul lor se arată slab, Sofia știe că nu poate să se ascundă în spatele identității lui Alexis și să aibă în același timp încredere în Gideon.

Dar când oamenii lui LaRoux îl caută pe Gideon, Sofia este cea mai ușoară țintă. Ca să pună mâna pe hacker trebuie să apeleze la cea cu care el a fost în sediul LaRoux. Și oare le va destăinui ea numele lui real?

Când ei o găsesc, destinul începe să așeze mici piese dintr-un plan uriaș ce avea să vină. Gideon o salvează iar de acum ei trebuie să învețe să funcționeze ca un întreg. Cu inamici pe urmele lor, tot ce pot face este să aibă încredere unul în celălalt. Dar cum poți obțiune un lucru atât de firav?

Printre pași de trădare și minciuni, Gideon și Sofia se îndrăgostesc iar iubirea îi slăbește puțin câte puțin. Omenirea depinde de ei. Când toți cei pe care îi cunoșteau sunt gata să îi trădeze, ei se transformă în fugari.

Dar încrederea minusculă dintre ei atârnă de un fir de ață. Când Sofia află adevărul din spatele identității lui Gideon, minciuna o sufocă, îi distruge inima și sufletul.

LaRoux intenționează să o lanseze pe Daedalus, geamăna lui Icarus, nava renumită care s-a prăbușit în flăcări din cer, care a avut doar doi supraviețuitori: Pe Lilac și Tarver. Dar Gideon are un as în mânecă pentru că știe că Valetul de inimă roșie este cel care are legătură cu cei doi supraviețuitori. Ei au o șansă să îl învingă pe Roderick LaRoux.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Amie Kaufman

Când trei destine se unesc, totul pare să funcționeze perfect. Dar atunci când un destin se clatină, toate riscă să se dărâme. O armă, un glonț, o decizie pentru ca totul să se schimbe pentru totdeauna.

Ființele șoptitoare au suferit destul, a mai rămas doar o falie de distrus. Dar dacă ea este ultima șansă de a salva pe cineva iubit? Dacă pașii au fost făcuți greșit de la bun început? Ființele șoptitoare au cunoscut orori prea mari pentru a vedea că omenirea este capabilă și de bunătate, de vise, de iubire…

Ca să încheie totul, cei șase au nevoie de o singură decizie. Dar dacă nu toți își doresc același lucru? Dacă ura și suferința le-au pătat deja sufletele de sângele celor pe care i-au iubit și i-au pierdut? Toți au pierdut pe cineva iar acum toți riscă să piardă și ultima șansă. Învingători? Sau deconectați de la hiperspațiu pe vecie?

Lilac, Tarver, Jubilee, Flynn, Sofia și Gideon aleg un drum iar stelele bubuie în infinitul de posibilități pe care le au. Dar ei aleg una. O singură decizie ce va schimba întregul univers.

Într-un dans zguduitor printre emoții și trăiri, printre ură și iubire, oamenilor le este calculat viitorul. Și oare va fi luminos sau plin de întuneric, la fel ca cel în care ființele șoptitoare au trăit mult prea mult timp?

Când alegerea a fost luată, destinul tuturor izbucnește în frânturi de lumină. Ce faci când nu ai de ales? Să o salvezi pe singura persoană pe care o iubești sau să salvezi întreaga omenire? Pe acorduri de rămas-bun, Gideon și Sofia își aruncă o ultimă privire înainte ca totul să explodeze. Și cum rămâne cu cel care a distrus totul? Are răzbunarea cu adevărat un gust dulce sau este otrăvitor?

Titlu: Frânturi De Lumină
Autor: Amie Kaufman
,
Meagan Spooner
An apariție : 2017
Editura: TREI
Nr. Pagini: 580
Limba: Română
Gen Literar: Science Fiction
Publicată la 30.10.2020
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “La răscruce de vânturi” de Emily Brönte

Recenzie “La răscruce de vânturi” de Emily Brönte

La răscruce de vânturi este o poveste de dragoste clasică, dar neobișnuită, atipică, toxică, cum ar cataloga-o psihologii din zilele noastre, este povestea de dragoste neîmpărtășită dintre Heathcliff și Catherine. O dragoste, o apropiere și o pliere perfectă a...

Recenzie „Totul pentru dragoste” de Kristin Hannah

Recenzie „Totul pentru dragoste” de Kristin Hannah

Kristin Hannah a reușit să mă surprindă din nou cu noua carte tradusă la noi în țară. Totul pentru dragoste are toate ingredientele unui roman de dragoste, de familie și este, mai ales, despre puterea de a merge mai departe. Așa cum ne-a obișnuit, cartea aceasta ne...

Recenzie “Mica enciclopedie Hygge” de Meik Wiking

Recenzie “Mica enciclopedie Hygge” de Meik Wiking

"Mica enciclopedie Hygge" este un bestseller internațional scris de Meik Wiking. Cartea încadrată în genul Dezvoltare personală a fost publicată în anul 2016. La un an după, a apărut și surata ei, "Mica enciclopedie Lykke".  Se știe deja că Danemarca are o reputație...

Mihaela Ruxandra Dinu este redactor Booknation.ro de 309 zile și a scris până acum 99 articole. Se află pe poziția 13 din 153 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Mihaela Ruxandra Dinu aici. Mihaela Ruxandra Dinu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments