Recenzie „Cioburi de stele” de Amie Kaufman și Megan Spooner

de | sept. 20, 2017 | Literatura Universală, Lumea cărților, Recenzii cărți, Romantism, Suspans

🔥 CARTEA CIOBURI DE STELE ARE REDUCERE PE:

O carte superbă, citită de mine în trecut și cu un loc special în inima mea, pe care nicio altă carte nu-l va putea ocupa. Chiar și după multe alte cărți lecturate, am rămas la aceeași părere în legătură cu aceasta: un SF excepțional, cu personaje minunate și bine conturate și cu o acțiune ca de basm, plină de aventuri și răsturnări de situație.

Probabil că dacă începutul recenziei nu ar fi urmată de titlul cărții și coperta nu m-ar fi dat de gol, toți v-ați fi întrebat despre ce roman vorbesc, iar acest fapt ar fi stârnit și mai mult interesul asupra comorii despre care vorbesc, dar în aceste circumstanțe încerc să o fac atractivă în ochii voștri așa cum pot. Da, după cum știți prea bine, rândurile așternute de mine mai sus prezintă romanul Cioburi de stele, scris de Amie Kaufman și Megan Sponner, primul volum al seriei Constelații.

La început, Lilac si Tarver abia de se suportau. Se tachinau reciproc după ce Lilac i-a frânt inima lui Tarver când acesta a crezut că sentimentele i-au invadat pe amândoi, iar Lilac a reușit să-l facă să creadă că ceea ce simțea pentru el era departe de ceea ce definea iubirea.

Dar când Icarus- nava spațială ce călătorește prin hiperspațiu cu o viteză superluminică, explodează, iar cei doi sunt aruncați pe o planetă oarecum asemănătoare cu Terra, dar diferită din multe puncte de vedere, cei doi protagoniști se vor confrunta cu nevoia de supraviețuire, cu foametea, dar și cu dezlegarea misterului a ceea ce este acea planeta și ce se petrece cu ea, căci mai târziu află că planeta este supusă unui secret condamnabil, inițiat de tatăl fetei și află că e posibil ca cei doi sa fie salvați, după ce și-au pierdut orice speranță că vreo navă de salvare va veni după ei.

Sentimente pure și sincere se vor înfiripa treptat intre ei pe parcursul volumului, dar oare vor reuși să rămână împreună până la sfârșitul cărții sau planul diabolic al tatălui lui Lilac le va dezlega destinele? Puteți primi răspunsurile acestor întrebări doar dacă citit cartea și vă garantez că nu veți avea pic de regret.

Cioburi de stele este una dintre putinele cărți în care lipsa personajelor nu m-a deranjat deloc, ci care m-a impresionat. Deși erau destul de multe personaje care luau parte la acțiune la începutul cărții, după explozia navei spațiale și până aproape de sfârșit, singurii care sunt prezenți sunt protagoniștii, două personaje cu trăsături relativ diferite, dar care se completau unul pe altul într-un mod extraordinar.

Lilac LaRoux, fiica celui mai bogat om din univers, este o persoană cu un aer nobil și cu un caracter minunat- deși superficială la început din punctul de vedere al lui Tarver Merendsen, tânăra s-a remarcat pe parcursul acțiunii ca fiind o persoană inteligentă, modestă și cu un suflet bun. De asemenea, celălalt protagonist era foarte descurcăreț, capabil să facă față cu brio în situații critice, deștept și cu o inimă bună.

Descrierea de mai sus ascunde multe întâmplări de necrezut ce v-ar putea face pe loc să achiziționați cartea. Credeți-mă că „Cioburi de stele” este o carte de excepție, fantastică și cu suspans cât cuprinde, ce conține o poveste și niște personaje incredibile. Vă recomand cu drag să lecturați in taină această splendoare de carte!

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții CIOBURI DE STELE?

Vezi toată lista de cărți scrise de Amie Kaufman sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CIOBURI DE STELE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Cioburi De Stele
Autor: Amie Kaufman
,
Megan Spooner
An apariție : 2014
Editura: TREI
Nr. Pagini: 480
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 20.09.2017
Nota recenzorului: n/a

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Oamenii din copaci” de Hanya Yanagihara

Recenzie „Oamenii din copaci” de Hanya Yanagihara

Cum stai la capitolul toleranță? Dar la capitolul moralitate? Cât de obiectiv crezi că ești când vine vorba despre judecăți de valoare și etică? Pentru o testare eficientă a acestor parametri cred că parcurgerea acestei cărți este perfectă. Acesta este debutul...

Recenzie „Confiteor” de Jaume Cabre

Recenzie „Confiteor” de Jaume Cabre

Am citit (de fapt, am devorat-o dacă e să fiu sinceră până la capăt) și m-am minunat cât de bine i-a ieșit lui Cabre și o să mă mai minunez un timp...alambicată și întortocheată și totuși atât de accesibilă și așa de ușor de citit și asimilat încât ai senzația că ești...

Recenzie „Baraba” de Pär Lagerkvist

Recenzie „Baraba” de Pär Lagerkvist

Baraba este o cărticică de vreo 150 de pagini, scrisă în cel mai simplist mod posibil care, n-am înțeles de ce (⁉), dar i-a adus autorului premiul Nobel pentru literatură. Cine e Baraba cred că e genul de întrebare care nu are nevoie de un răspuns...În schimb, ce s-a...

0 0 votes
Article Rating
Arina Mihaela este redactor Booknation.ro de 1624 zile și a scris până acum 11 articole. Se află pe poziția 1 din 47 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Arina Mihaela aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments