Recenzie „Cioburi de stele” de Amie Kaufman și Megan Spooner

de | sept. 20, 2017 | Literatura Universală, Lumea cărților, Recenzii cărți, Romantism, Suspans

🔥 CARTEA CIOBURI DE STELE ARE REDUCERE PE:

O carte superbă, citită de mine în trecut și cu un loc special în inima mea, pe care nicio altă carte nu-l va putea ocupa. Chiar și după multe alte cărți lecturate, am rămas la aceeași părere în legătură cu aceasta: un SF excepțional, cu personaje minunate și bine conturate și cu o acțiune ca de basm, plină de aventuri și răsturnări de situație.

Probabil că dacă începutul recenziei nu ar fi urmată de titlul cărții și coperta nu m-ar fi dat de gol, toți v-ați fi întrebat despre ce roman vorbesc, iar acest fapt ar fi stârnit și mai mult interesul asupra comorii despre care vorbesc, dar în aceste circumstanțe încerc să o fac atractivă în ochii voștri așa cum pot. Da, după cum știți prea bine, rândurile așternute de mine mai sus prezintă romanul Cioburi de stele, scris de Amie Kaufman și Megan Sponner, primul volum al seriei Constelații.

La început, Lilac si Tarver abia de se suportau. Se tachinau reciproc după ce Lilac i-a frânt inima lui Tarver când acesta a crezut că sentimentele i-au invadat pe amândoi, iar Lilac a reușit să-l facă să creadă că ceea ce simțea pentru el era departe de ceea ce definea iubirea.

Dacă îți place recenzia cărții CIOBURI DE STELE, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Amie Kaufman

Dar când Icarus- nava spațială ce călătorește prin hiperspațiu cu o viteză superluminică, explodează, iar cei doi sunt aruncați pe o planetă oarecum asemănătoare cu Terra, dar diferită din multe puncte de vedere, cei doi protagoniști se vor confrunta cu nevoia de supraviețuire, cu foametea, dar și cu dezlegarea misterului a ceea ce este acea planeta și ce se petrece cu ea, căci mai târziu află că planeta este supusă unui secret condamnabil, inițiat de tatăl fetei și află că e posibil ca cei doi sa fie salvați, după ce și-au pierdut orice speranță că vreo navă de salvare va veni după ei.

Sentimente pure și sincere se vor înfiripa treptat intre ei pe parcursul volumului, dar oare vor reuși să rămână împreună până la sfârșitul cărții sau planul diabolic al tatălui lui Lilac le va dezlega destinele? Puteți primi răspunsurile acestor întrebări doar dacă citit cartea și vă garantez că nu veți avea pic de regret.

Cioburi de stele este una dintre putinele cărți în care lipsa personajelor nu m-a deranjat deloc, ci care m-a impresionat. Deși erau destul de multe personaje care luau parte la acțiune la începutul cărții, după explozia navei spațiale și până aproape de sfârșit, singurii care sunt prezenți sunt protagoniștii, două personaje cu trăsături relativ diferite, dar care se completau unul pe altul într-un mod extraordinar.

Lilac LaRoux, fiica celui mai bogat om din univers, este o persoană cu un aer nobil și cu un caracter minunat- deși superficială la început din punctul de vedere al lui Tarver Merendsen, tânăra s-a remarcat pe parcursul acțiunii ca fiind o persoană inteligentă, modestă și cu un suflet bun. De asemenea, celălalt protagonist era foarte descurcăreț, capabil să facă față cu brio în situații critice, deștept și cu o inimă bună.

Descrierea de mai sus ascunde multe întâmplări de necrezut ce v-ar putea face pe loc să achiziționați cartea. Credeți-mă că „Cioburi de stele” este o carte de excepție, fantastică și cu suspans cât cuprinde, ce conține o poveste și niște personaje incredibile. Vă recomand cu drag să lecturați in taină această splendoare de carte!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CIOBURI DE STELE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: CIOBURI DE STELE
Autor: Amie Kaufman
,
Megan Spooner
An apariție : 2014
Editura: TREI
Nr. Pagini: 480
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1240

Alte recenzii de la Amie Kaufman:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Toate fetele rele” de Chris Whitaker

Recenzie „Toate fetele rele” de Chris Whitaker

Doamne ferește ce carte tocmai am citit. Plină de suspans, de elemente religioase, de mister, de traume și de o emoție din aceea dark. Nu m-am așteptat de la autor să aibă această abordare, mai ales că eu îl cunoscusem mai sensibil și mai deep, dar în sensul acela...

Recenzie „Cerul ca oțelul”, de Cosmin Leucuța

Recenzie „Cerul ca oțelul”, de Cosmin Leucuța

V-ați obișnuit cu „Hoodoo” și „Cum te vei îmbrăca la sfîrșitul lumii”? Mai puneți-Vă pofta-n cui de data asta! Cineva a decis să ne demonstreze universalitatea imaginației pe care o are în arsenal. Cosmin Leucuța deschide parantezele unei lumi postbelice, futuristice...

Recenzie „Ultimul zbor” de Julie Clark

Recenzie „Ultimul zbor” de Julie Clark

Dacă vă era dor de o nouă recomandare de Thriller, sunt aici pentru a vă ajuta. Am citit destul de multe cărți în ultima perioadă dar nu am apucat să scriu câte o recenzie pentru fiecare, așa că abia acum le aștern pe hârtie. Recunosc, nu am avut chef de Thrillers, am...

0 0 votes
Article Rating
Arina Mihaela este redactor Booknation.ro de 1996 zile și a scris până acum 11 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Arina Mihaela aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments