Recenzie ,,Comoara din insulă” De Robert Louis Stevenson

by | Sep 30, 2020 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA COMOARA DIN INSULĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Jim Hawkins locuiește cu părinții săi la hanul Amiral Benbow, acolo unde tocmai a poposit Căpitanul, unul dintre cei mai controversați clienți ce le-au au călcat vreodată pragul!

Bill Bones era cel care deținea prețioasa hartă către Insula Scheletelor, unde se afla renumita comoară a piratului Flint!

Când primește semnul negru, totul se schimbă iar Bill îi destăinuie lui Jim secretele lui, însă la scurt timp acesta moare. Astfel, Jim este obligat să plece de la han la doctorul Livesey căruia îi duce harta.

Astfel, Jim, doctorul și squire-ul pleacă cu Hispaniola în căutarea comorii. Dar din echipajul lor fac parte și câțiva dintre oamenii lui Flint care pornesc curând o revoltă! Când bătăliile încep între pirați, Jim este piesa lor de rezistență care devine un dublu aliat pentru cele două tabere.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Robert Louis Stevenson

Curând, Jim face o descoperire ce avea să schimbe finalul călătoriei lor! Bolnavi de friguri, fără navă și fără provizii, totul e gata să se sfârșească. Dar Jim este un băiat inteligent iar când planul camarazilor săi nu îi este spus, el găsește o portiță și este gata să îi salveze pe prietenii săi!

Comoara din insulă este o carte pe care am încercat să o citesc când eram foarte mică și cred că eram mult, mult prea mică pentru a o înțelege. Așa am ajuns să o citesc abia acum și pot spune că are o acțiune alertă, interesantă, care te intrigă într-o anumită măsură.

Deși este mai mult o carte pentru copii, pot spune că mi-a plăcut să o citesc, mai ales că a fost prima mea carte cu pirați! Știu, știu, poate că a fost cam târziu dar eu cred că nu suntem niciodată prea mari să citim cărți pentru copii, mai ales că mereu recitesc Micul Prinț și cred că mulți pot înțelege asta!

Titlu: Comoara Din Insulă
Autor: Robert Louis Stevenson
An apariție : 1984
Editura: ION CREANGă
Nr. Pagini: 219
Limba: Română
Gen Literar: Actiune, aventura
Publicată la 30.09.2020
Nota recenzorului: 7/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie: “Jurnalul lui Bridget Jones” de Helen Fielding

Recenzie: “Jurnalul lui Bridget Jones” de Helen Fielding

Jurnalul lui Bridget Jones (titlul original: Bridget Jones’s Diary) este un roman de Helen Fielding publicat în 1996. Cartea relatează viața lui Bridget Jones, o femeie de 30 de ani, necăsătorită, care trăiește în Londra și lucrează în publicitate. Este scrisă la...

Recenzie ”Inocenții”de Tino Neacșu

Recenzie ”Inocenții”de Tino Neacșu

În adieri și raze de toamnă azi vă fac cunoștință cu trei eroi - Dan, Robert și George – care pornesc în călătoria numită viață. Volumul Inocenții scris de Tino Neacșu prezintă firul vieții pe trei planuri. Cartea cuprinde două părți: Caruselul și Sensul vieții,...

Mihaela Ruxandra Dinu este redactor Booknation.ro de 274 zile și a scris până acum 86 articole. Se află pe poziția 16 din 151 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Mihaela Ruxandra Dinu aici. Mihaela Ruxandra Dinu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments