Recenzie ,,Comoara din insulă” De Robert Louis Stevenson

de | sept. 30, 2020 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA COMOARA DIN INSULĂ ARE REDUCERE PE:

Jim Hawkins locuiește cu părinții săi la hanul Amiral Benbow, acolo unde tocmai a poposit Căpitanul, unul dintre cei mai controversați clienți ce le-au au călcat vreodată pragul!

Bill Bones era cel care deținea prețioasa hartă către Insula Scheletelor, unde se afla renumita comoară a piratului Flint!

Când primește semnul negru, totul se schimbă iar Bill îi destăinuie lui Jim secretele lui, însă la scurt timp acesta moare. Astfel, Jim este obligat să plece de la han la doctorul Livesey căruia îi duce harta.

Astfel, Jim, doctorul și squire-ul pleacă cu Hispaniola în căutarea comorii. Dar din echipajul lor fac parte și câțiva dintre oamenii lui Flint care pornesc curând o revoltă! Când bătăliile încep între pirați, Jim este piesa lor de rezistență care devine un dublu aliat pentru cele două tabere.

Curând, Jim face o descoperire ce avea să schimbe finalul călătoriei lor! Bolnavi de friguri, fără navă și fără provizii, totul e gata să se sfârșească. Dar Jim este un băiat inteligent iar când planul camarazilor săi nu îi este spus, el găsește o portiță și este gata să îi salveze pe prietenii săi!

Comoara din insulă este o carte pe care am încercat să o citesc când eram foarte mică și cred că eram mult, mult prea mică pentru a o înțelege. Așa am ajuns să o citesc abia acum și pot spune că are o acțiune alertă, interesantă, care te intrigă într-o anumită măsură.

Deși este mai mult o carte pentru copii, pot spune că mi-a plăcut să o citesc, mai ales că a fost prima mea carte cu pirați! Știu, știu, poate că a fost cam târziu dar eu cred că nu suntem niciodată prea mari să citim cărți pentru copii, mai ales că mereu recitesc Micul Prinț și cred că mulți pot înțelege asta!

Ți-a plăcut recenzia cărții COMOARA DIN INSULĂ?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Robert Louis Stevenson

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA COMOARA DIN INSULĂ CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Comoara Din Insulă
Autor: Robert Louis Stevenson
An apariție : 1984
Editura: ION CREANGă
Nr. Pagini: 219
Limba: Română
Gen Literar: Actiune, aventura
Nota recenzorului: 7 / 10
Vizualizari recenzie: 147

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Fuga spre câmpul cu ciori” de Savatie Baștovoi

Recenzie “Fuga spre câmpul cu ciori” de Savatie Baștovoi

Luna Iulie a fost luna în care a prevalat autorul Savatie Baștovoi. Cei care îmi urmăresc recenziile, au observa mai multe cărți citite de mine de la acest autor, în total în Iulie - 7 cărți. Și dacă vă întrebați, ce-o fi cu ea? S-a îndrăgostit iremediabil de scrierea...

Recenzie “Confiteor” de Jaume Cabré

Recenzie “Confiteor” de Jaume Cabré

Atât de mult accent se pune în prezent pe dezvoltarea intelectuală a copiilor… Majoritatea părinților sunt preocupați să-și vadă odrasla în fruntea clasamentelor, primul la învățătură și activități extracuriculare. Dar prea puțini se axează pe fericirea propriilor...

Recenzie “Plânsul lui Nietzsche” de Irvin Yalom

Recenzie “Plânsul lui Nietzsche” de Irvin Yalom

Am revenit la Irvin Yalom, după ce l-am cunoscut cu celebra lucrare “Minciuni pe canapea”. Autorul are și aici același stil al scrierii. Suntem din nou în cabinetul de terapie. Asistăm la ședințe cu pacienți, dar și la meditații și dezbateri filozofice. Sensul vieții...

0 0 votes
Article Rating
Ruxandra Dinu este redactor Booknation.ro de 931 zile și a scris până acum 240 articole. Se află pe poziția 5 din 53 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ruxandra Dinu aici. Ruxandra Dinu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Salutare, dragilor! Sunt o mare visătoare, arta este o parte din mine încă de când eram un copil și fără ea, probabil nu aș vedea viața atât de colorată. Iubesc cărțile și lumea magică în care mă transpun acestea, iubesc să scriu poezii și încerc să mă ghidez cât mai mult după acel drag ”Carpe diem!”.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments