Recenzie ,,Comoara din insulă” De Robert Louis Stevenson

de | sept. 30, 2020 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA COMOARA DIN INSULĂ ARE REDUCERE PE:

Jim Hawkins locuiește cu părinții săi la hanul Amiral Benbow, acolo unde tocmai a poposit Căpitanul, unul dintre cei mai controversați clienți ce le-au au călcat vreodată pragul!

Bill Bones era cel care deținea prețioasa hartă către Insula Scheletelor, unde se afla renumita comoară a piratului Flint!

Când primește semnul negru, totul se schimbă iar Bill îi destăinuie lui Jim secretele lui, însă la scurt timp acesta moare. Astfel, Jim este obligat să plece de la han la doctorul Livesey căruia îi duce harta.

Astfel, Jim, doctorul și squire-ul pleacă cu Hispaniola în căutarea comorii. Dar din echipajul lor fac parte și câțiva dintre oamenii lui Flint care pornesc curând o revoltă! Când bătăliile încep între pirați, Jim este piesa lor de rezistență care devine un dublu aliat pentru cele două tabere.

Dacă îți place recenzia cărții COMOARA DIN INSULĂ, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Robert Louis Stevenson

Curând, Jim face o descoperire ce avea să schimbe finalul călătoriei lor! Bolnavi de friguri, fără navă și fără provizii, totul e gata să se sfârșească. Dar Jim este un băiat inteligent iar când planul camarazilor săi nu îi este spus, el găsește o portiță și este gata să îi salveze pe prietenii săi!

Comoara din insulă este o carte pe care am încercat să o citesc când eram foarte mică și cred că eram mult, mult prea mică pentru a o înțelege. Așa am ajuns să o citesc abia acum și pot spune că are o acțiune alertă, interesantă, care te intrigă într-o anumită măsură.

Deși este mai mult o carte pentru copii, pot spune că mi-a plăcut să o citesc, mai ales că a fost prima mea carte cu pirați! Știu, știu, poate că a fost cam târziu dar eu cred că nu suntem niciodată prea mari să citim cărți pentru copii, mai ales că mereu recitesc Micul Prinț și cred că mulți pot înțelege asta!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA COMOARA DIN INSULĂ CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: COMOARA DIN INSULĂ
Autor: Robert Louis Stevenson
An apariție : 1984
Editura: ION CREANGĂ
Nr. Pagini: 219
Limba: Română
Gen Literar: Actiune, aventura
Nota recenzorului: 7 / 10
Vizualizari recenzie: 370

Alte recenzii de la Robert Louis Stevenson:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Ora 25” de Constantin Virgil Gheorgiu

Recenzie “Ora 25” de Constantin Virgil Gheorgiu

Societatea din care faceți parte crede chiar că fiecare om este perfect înlocuibil. O carte premoniție. Cu siguranță Constantin Virgil Gheorgiu a fost un vizionar care a prevăzut că va exista cândva în viitor acest schimb de putere între om și tehnică. Mai întâi...

Recenzie „Anna Hibiscus. Bravo, Anna Hibiscus! (vol I & II)”

Recenzie „Anna Hibiscus. Bravo, Anna Hibiscus! (vol I & II)”

"Anna Hibiscus" și "Bravo, Anna Hibiscus!" sunt două volume de povestiri despre o fetiță care locuiește în Africa ("extraordinara Africă!"), alături de familia ei extinsă (numeroasă!). Bunicii ei sunt tradiționaliști, și încearcă să îi facă pe ceilalți membri ai...

Recenzie ”Trebuie să vorbim despre Kevin” de Lionel Shriver

Recenzie ”Trebuie să vorbim despre Kevin” de Lionel Shriver

               N-a primit degeaba cartea aceasta premiul Orange în 2015. Este atât de bine scrisă, atât de dezinhibată, sinceră și intra atât de adânc în miezul problemei încât a fost o încântare s-o citesc cu toate că tratează un subiect incomod, delicat și...

0 0 votes
Article Rating
Ruxandra Dinu este redactor Booknation.ro de 1045 zile și a scris până acum 262 articole. Se află pe poziția 5 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ruxandra Dinu aici. Ruxandra Dinu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Salutare, dragilor! Sunt o mare visătoare, arta este o parte din mine încă de când eram un copil și fără ea, probabil nu aș vedea viața atât de colorată. Iubesc cărțile și lumea magică în care mă transpun acestea, iubesc să scriu poezii și încerc să mă ghidez cât mai mult după acel drag ”Carpe diem!”.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments