🔥 CARTEA STRANIUL CAZ AL DOCTORULUI JEKYLL ȘI AL DOMNULUI HYDE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Nuvela “Straniul caz al doctorului Jekyll și al domnului Hyde” de Robert Louis Stevenson a fost publicată inițial în anul 1886. Cartea este un thriller înfricoșător care relatează desfășurarea unui studiu legat de dualitatea umană.

În încercarea sa de a se descoperi pe sine, inteligentul Doctor Jekyll descoperă un adevărat monstru. Și acest monstru nu este decât cea de-a doua față a sa. Mixând și testând diferite substanțe chimice în laboratorul său, bărbatul bea un lichid care speră el să-i elimine natura diabolică. Dar ceea ce face nu este altceva decât eliberarea unui monstru. Un monstru care se afla până atunci ascuns vederii, în propria persoană. Așa că pe timp de noapte mai ales, strălucitul Dr. Jekyll se transformă în ucigașul Mr. Hyde.

“Straniul caz al doctorului Jekyll și al domnului Hyde” de Robert Louis Stevenson aduce la viață studiul de caz al naturii binelui și răului

Dar mai ales a dualității care se află într-o persoană. Nuvela scoțianului Stevenson este recunoscută în ziua de azi de toată lumea. Și nu există domeniu în care să nu se poată aduce în discuție acest subiect privitor la natura umană. Ba chiar acest caz atât de cunoscut, deși de ficțiune, este folosit pentru a desemna orice comportament ciudat legat de firea unei persoane. Fără să știe, scriitorul Robert Louis Stevenson a dat naștere la o problematică ce avea să pună pe studiu lumea științei și a medicinei.

Thrillerul psihologic își deschide porțile înfricoșându-ne cu apariția unui om-monstru ce bântuie pe străzile cețoase ale Londrei victoriene. El se arată mai ales pe timp de noapte și bagă spaima în oricine îl vede. Brutalizând o fetiță, bătându-și joc de o vânzătoare de chibrituri și ucigând un deputat cunoscut și iubit, monstrul începe să fie căutat. Și lumea îl descrie drept un om mic de statură, diform și prost îmbrăcat. Dar care inspiră tuturor celor care se întâlnesc cu el sentimente amestecate de frică, repulsie și ură.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Robert Louis Stevenson.

Cine este el și de ce terorizează lumea pe străzile Londrei?

De ce majoritatea martorilor sunt incapabili de a-l descrie exact pe Mr. Hyde? Dar se mai pune și întrebarea de ce Mr. Utterson, notarul Dr. Jekyll, este atât de indignat de testamentul făcut de acesta în care lasă toată averea sa ciudatului personaj?

Ca să afle despre bizarul om și despre intențiile prietenului său, notarul pornește într-o cursă contra cronometru de-a v-ați ascunselea pe urmele lui Hyde. El se întreabă și noi, cititorii, prin intermediul lui, de asemenea, care este legătura dintre Dr. Jekyll și Mr. Hyde. Dar nici nu bănuiește că bizarul personaj diabolic ar putea fi chiar cineva cunoscut lui. Așa cum noi putem doar să bănuim parcurgând pagină cu pagină din această ficțiune fantastică.

🔥 CARTEA STRANIUL CAZ AL DOCTORULUI JEKYLL ȘI AL DOMNULUI HYDE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Straniul Caz Al Doctorului Jekyll și Al Domnului Hyde
Autor: Robert Louis Stevenson
An apariție : 2005
Editura: MINERVA
Nr. Pagini: 160
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 16.09.2019
Nota recenzorului: 9/10

Avatar
Autor: Oana Maria Stefan
Oana Maria e 👑 Super Erou Booknation.ro
Redactor de 542 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Oana Maria Stefan