Recenzie Cum să fii un bun părinte de Michiela Poenaru

de | mart. 18, 2015 | Familie, Psihologie, Recenzii cărți, Științe Umaniste

cum sa fii un bun parinte

Nu de puține ori auzim că este greu să fii părinte, că e greu să vorbești pe limba copiilor, că aceștia nu vor să înțeleagă… Ei bine, lucrurile nu stau chiar așa! Și dacă nu mă credeți însemnă că nu ați citit cartea Cum să fii un bun părinte semnată de Michiela Poenaru.

Apărută inițial cu titlul Eu te-am făcut, eu te omor. Ghidul bunelor maniere pentru părinți, cartea a fost re-editată în 2013 când titlul i-a fost schimbat cu unul mai „prietenos”. Cum să fii un bun părinte este o carte despre cum să-ți crești copilul frumos, fără să recurgem la țipete sau la orice fel de agresiune. „Pe scurt, în această carte este vorba despre iubire. Iubirea părinților pentru copii lor.”

Cartea, scrisă într-un limbaj foarte accesibil, este mai mult decât o simplă colecție de sfaturi și explicații. Ea conține și o serie de exemple mai bune sau, dimpotrivă, mai rele din viața reală. Este genul acela de carte pe care orice părinte, indiferent de vârsta copiilor săi, ar trebui să o citească.

Este o carte ce demontează acel mit care spune că „e greu să fii părinte”. Cum să fii un bun părinte este o carte despre care v-aș putea vorbi ore în șir. Însă, n-am s-o fac – o să vă spun decât atât: merită citită, oricine are de învățat din ea. În primul rând, doamna Michiela Poenaru încurajează comunicarea între părinți și copii. Îi învață pe părinți să își încurajeze copiii să fie… copii!

Cum să fii un bun părinte este o carte care schimbă vieți în bine, chiar dacă unii vor spune că nu au nevoie de un manual pentru a fi părinte… ei bine, această carte nu strică să fie citită – vă va deschide mintea!

Pentru mine a fost o reală plăcere să citesc această carte și țin să le mulțumesc partenerilor noștri de la eDidactica pentru că mi-au scos-o în cale! Sper să vă fie și vouă de folos!

Titlu: CUM SĂ FII UN BUN PĂRINTE
Autor: Michiela Poenaru
An apariție : 2013
Editura: EDIDACTICA
Nr. Pagini: 128
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 2381

Alte recenzii de la Michiela Poenaru:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy
Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy

Cu toată bravada mea și cu toate că mă bat cu pumnul în piept că nu mă las influențată, n-am avut încotro și m-am aliniat și eu printre entuziaștii cititori ai lui McCarthy, stârnită de isteria din online la apariția pe piața românească a dipticului romanesc Pasagerul...

Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani
Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani

Grădinile Finzi-Contini este considerat deja un clasic al literaturii italiene, o poveste de dragoste (o dragoste adolescentină, cu fluturi în stomac, cu treceri repetitive de la clipe abisale pline de lacrimi amare la clipe de extaz absolut udate cu stropi de...

0 0 votes
Article Rating
Diana Elena Neaţă a fost redactor Booknation.ro și a scris 229 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Elena Neaţă aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments