Recenzie „Cum să fii un tată grozav” de Victor Pană

de | mai 30, 2022 | Părinți și copii, Recenzii cărți

🔥 CARTEA CUM SĂ FII UN TATĂ GROZAV ARE REDUCERE PE:

Fericirea de a trăi într-o familie completă este ceva cu totul special. Cred că acest lucru devine și mai palpabil, atunci când tu însuți devii părinte. Senzațiile de neegalat, emoția și responsabilitatea enormă – iată mixul care caracterizează tot ceea ce semnifică noțiunea de parenting. De aceea, mi se pare admirabil, chiar impresionant să descopăr că unii părinți nu doar pun suflet în relația cu proprii copii, ci chiar ajung să aibă o frumoasă conlucrare, o prietenie durabilă, care nu se erodează în timp.

Un astfel de exemplu este istoria lui Victor Pană, cel care a decis că experiența de a crește o fată merită să fie consemnată într-o carte. Fiica sa Monica pare să reprezinte un adevărat țel al vieții sale, fiind dorită și planificată din timp, iar volumul „Cum să fii un tată grozav” pare a fi un soi de instrucțiune subiectivă asupra acestei aventuri, și anume de a fi un tată cool.

Scrisă într-un limbaj extrem de simplu (pe alocuri chiar uzual), volumul se parcurge rapid, nu are pretenții de literatură înaltă și nici nu candidează la funcția de ghid parental. Dimpotrivă, l-aș trece cu ușurință la segmentul jurnal de impresii. Cam asta face autorul nostru, își rescrie impresiile și experiențele pe care le trăiește de-a lungul acestui proces interesant. Să ne înțelegem de la bun început, autorul nu pretinde că tot ce a trăit de-a lungul creșterii propriului copil poate fi funcțional și aplicabil tuturor, deci dacă vă puneți speranțe că veți găsi formule magice în această carte, ar fi bine să renunțați.

Luați-o ca pe o frumoasă experiență spirituală, în care să descoperiți că există și tați ușor obsedați de creșterea propriului copil aidoma unui lider, căci anume asta subliniază naratorul cu referire la „puiul său”. Ce nu mi-a ajuns în această carte? Prezența mamei. Înțeleg ideea de a scoate înainte doar o relație, dar să fim sinceri, fără o mamă bună e aproape imposibil să creezi o relație sănătoasă între tată și copil. Dar iarăși, această părere e una pur subiectivă și s-ar putea ca voi, cititorii, să nu rezonați cu ea.

Cum să fii un tată grozav” e o carte caldă, sinceră, ușor exaltantă, dar care ne dă speranța că parentingul nu e neapărat o povară de dus, ci mai degrabă un scop spre care să mergeți alături de copil vostru.

Lecturi frumoase!

Ți-a plăcut recenzia cărții CUM SĂ FII UN TATĂ GROZAV?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Victor Pană

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CUM SĂ FII UN TATĂ GROZAV CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Cum Să Fii Un Tată Grozav
Autor: Victor Pană
An apariție : 2021
Editura: MYBESTSELLER
Nr. Pagini: 222
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 30.05.2022
Nota recenzorului: 7 / 10
Vizualizari recenzie: 5947

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Vreau să vă spun că această recenzie mă găsește extrem de confuză, pentru că eu eram sigură că aleg o carte cu o poveste de dragoste. WRONG!!! Nu am primit în niciun caz o poveste de dragoste, ci o poveste impactantă, șocantă, căreia i-am dat un rating mare pentru...

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Atunci când eram mică, obișnuiam să ascult multe povești la casetofon. Îmi aduc aminte clar când stăteam în bucătărie și mama îmi punea caseta și eu ascultăm fascinată. A fost modul în care imaginația mea s-a dezvoltat și modul în care am cunoscut lumi și personaje...

0 0 votes
Article Rating
Booknation.ro este redactor Booknation.ro de 2923 zile și a scris până acum 576 articole. Se află pe poziția 1 din 52 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Booknation.ro aici. Booknation.ro are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Din dragoste pentru cărți, ne-am apucat de scris și s-a născut Booknation.ro 🙂
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments