Recenzie „Dash, Lily și Cartea Provocărilor” de R.Cohn și David Levithan

by | Aug 19, 2016 | Beletristică, Literatură Contemporană, Recenzii cărți, Romantism, Suspans

🔥 CARTEA DASH LILY ȘI CARTEA PROVOCĂRILOR ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

dash lily și cartea provocărilorAm vrut tare mult să citesc Dash, Lily și Cartea Provocărilor, citind așa de multe review-uri pozitive pe Sfântul Google. Când am pus mâna pe ea, în sfârșit, am devorat-o dintr-o suflare, și nu neapărat că e genul de carte care te ține în priză, dar e o lectură super fresh și lejeră, perfectă pentru sfârșitul verii.

-Să pornim aşa, fără ţintă, şi să vedem ce se întâmplă, a zis Dash.

Lilly e o tânără de 16 ani în care toți ne regăsim, măcar un pic. Dintr-o micuță timidă și introvertită aceasta ajunge o fire deschisă, gata să cucerească lumea. Dash este întocmai opusul lui Lilly; fire extrovertită dintotdeauna, cititor înrăit, un vorbitor fluent al sarcasmului. Cei doi au în comun doar iubirea sinceră și pură pentru cărți.

E inutil să repet ce spune descrierea cărții, care oferă, zic eu, îndeajuns de multe aspecte ale acțiunii care nu e chiar complicată. Există un așa-zis caiet roșu, cu anumite provocări, pe care Lily în lasă pe raftul unei librării cu speranța că cineva îi va accepta provocările. Când Dash găsește acest caiet, fără să știe cine stă în spatele lui și totodată intrigat fiind, decide să accepte Provocările.

You think fairy tales are only for girls? Here’s a hint – ask yourself who wrote them. I assure you, it wasn’t just the women. It’s the great male fantasy – all it takes is one dance to know that she’s the one. All it takes is the sound of her song from the tower, or a look at her sleeping face. And right away you know – this is the girl in your head, sleeping or dancing or singing in front of you. Yes, girls want their princes, but boys want their princesses just as much. And they don’t want a very long courtships. They want to know immediately.

Dash, Lily și Cartea Provocărilor e un roman adorabil, o carte pe care o citești ușor și cu nerăbdare. Nu pot să zic că m-a cucerit, pentru că ar însemna să vă mint. Ideea principală a cărții e destul de inedită, dar nu a fost exploatată pe gustul meu. M-am regăsit în personalitățile celor doi adolescenți și mi-a plăcut povestea dintre ei. A fost pură și delicată, dar am simțit constant că lipsește ceva. Dash, Lily și Cartea Provocărilor nu e o carte pentru pasionații de detalii semnificative, întrucât este un roman simplu, cu un singur plan narativ.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de R.Cohn și David Levithan

Încă nu realizez dacă romanul are sau nu dinamism. Ironic e că Dash, Lily și Cartea Provocărilor reprezintă, în esență, o căutare constantă a Jurnalului Roșu, dar căutarea asta parcă se desfășoară în reluare.

Dash, Lily și Cartea Provocărilor e un roman pe care-l recomand tuturor celor care sunt la începutul călătoriei livrești. O carte care cucerește, mai presus de orice, prin inocența și simplitatea cu care a fost scrisă.

Lecturi senine 😀

🔥 CARTEA DASH LILY ȘI CARTEA PROVOCĂRILOR ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Dash Lily și Cartea Provocărilor
Autor: R.Cohn și David Levithan
An apariție : 2015
Editura: TREI
Nr. Pagini: 260
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 19.08.2016
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Despre autor: Andreea Ilie este o adolescentă de doar 15 ani, care a debutat anul acesta, în plină pandemie, cu romanul pentru copii ”În armonie cu natura”. Ea a fost dintotdeauna fascinată de magia și farmecul pădurii  care au inspirat-o să scrie această carte...

Recenzie “Orbi” de Petronela Rotar

Recenzie “Orbi” de Petronela Rotar

Spre rușinea mea de cititor, Petronela Rotar este primul autor român pe care îl citesc. 🙂 Nu mă întrebați de ce nu am dat până acum literaturii noastre o șansă, nu am răspuns, însă vă pot spune că de acum înainte voi vedea lucrurile altfel și voi face o schimbare în...

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Nu sunt mulți autori francezi pe care i-am îndrăgit. Nici cărțile care conțin doar dialog, fără altă narațiune sau descriere, nu sunt preferatele mele. Însă O iubeam de Anna Gavalda este o carte bună și relaxantă pe care o poți citi în maxim trei ore. Are aproape 180...

Arianna Suduc este redactor Booknation.ro de 1883 zile și a scris până acum 176 articole. Se află pe poziția 8 din 142 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Arianna Suduc aici. Arianna Suduc are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
îmi place să dau cuvintele mele lumii dimineața. iubitoare de cafea cărți ceai pisici toamnă și frumos.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Barbalata Mirela
Barbalata Mirela

Nu am citit-*o desi, sincer, numai de bine am auzit. Daca am ocazia nu o voi rata 🙂