Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

de | sept. 27, 2022 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA DEFECȚI ARE REDUCERE PE:

Defecți într-o lume Defectă

Celestine North este o tânără care trăiește într-o țară defectă și crudă. În lumea lor, greșelile, păcatele, minciunile și închipuitele trădări aduse statului sunt pedepsite crunt. Ghilda este cea care dă sentințele, iar din Ghildă face parte și judecătorul Crevan. Crevan este tocmai tatăl iubitului lui Celestine, motiv pentru care aceasta are un plus față de restul oamenilor. Celestine se simte protejată cu Crevan alături. La fel și familia ei. Sau este doar o aparență?

Însă cum să te mai simți protejată când tocmai cel care trebuia să te apere este cel care te condamnă? În lumea lui Celestine există Defecți. Defecții sunt oameni nevinovați pedepsiți pentru greșeli pe care le-au făcut. A fi pedepsit înseamnă a fi însemnat cu fierul încins cu litera D pe anumite părți ale corpului. Tâmpla pentru deciziile greșite, limba pentru minciună, palma dreaptă pentru furt, pieptul pentru lipsa loialității față de Ghildă, talpa dreaptă pentru încălcarea regulilor societății. A fi Defect înseamnă a trăi în libertate ca un deținut, iar Celestine s-a săturat să vadă nedreptate în jurul ei.

Așa că într-o zi sare în apărarea unui bătrân. Numai că acesta era Defect, iar pentru ajutorul față de un Defect, pedeapsa este garantată și extrem de dureroasă. Întrebarea este: Oare Crevan o va pedepsi pe Celestine sau va mușamaliza totul? Și oare Celestine va vrea să ascundă faptul că a fost condamnată pentru că a fost morală și dreaptă într-o lume distrusă? Va rămâne ea eroina Defecților care caută acum susținere în tânăra de doar optsprezece ani?

Defecți, o poveste parcă ruptă din universul Divergent

Nu pot să cred cât am amânat această carte! De fiecare dată fac asta cu titlurile care se dovedesc a fi capodopere și, vai, Defecți este o capodoperă! Nu m-aș fi așteptat să găsesc o serie care să îmi ofere aceeași senzație ca Divergent. Poate pentru că este vorba despre o lume distopică, poate pentru că Celestine este ca Tris sau Carrick ca Four. Cert este că povestea lui Celestine m-a vrăjit!

Dacă îți place recenzia cărții DEFECȚI, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Cecelia Ahern

Am citit cu sufletul la gură și am terminat într-o zi și jumătate această frumusețe! Povestea este impresionantă, scenele sunt pline de adrenalină și de emoție. Cecelia scrie totul din suflet, iar acest lucru este ușor de observat. Celestine este construită din suflet, iar cititorii o simt. Așa cum simt și furia față de lumea greșită a acestei cărți, acolo unde bunătatea este de condamnat.

Am trecut prin atâtea stări citind acest volum, iar acum că am ajuns la final știu că trebuie să aflu continuarea. Trebuie să aflu ce se va întâmpla cu una dintre cele mai puternice și frumoase protagoniste întâlnite de mine vreodată! Viața ei este deja o lecție pentru mine, iar tot ce sper este ca finalul acestei duologii să fie spectaculos!

Până atunci, vă las aici cu gândurile și emoțiile mele și sper ca și voi să vă lăsați purtați în lumea defectă unde Celestine luptă pentru perfecțiune! Sper să citiți această serie și să îi oferiți popularitatea pe care o merită!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA DEFECȚI CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: DEFECȚI
Autor: Cecelia Ahern
Traducător: Daniel Clinci
An apariție : 2017
Editura: ALL
Nr. Pagini: 414
Limba: Română
Gen Literar: Young adult
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 2790

Alte recenzii de la Cecelia Ahern:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Toate fetele rele” de Chris Whitaker

Recenzie „Toate fetele rele” de Chris Whitaker

Doamne ferește ce carte tocmai am citit. Plină de suspans, de elemente religioase, de mister, de traume și de o emoție din aceea dark. Nu m-am așteptat de la autor să aibă această abordare, mai ales că eu îl cunoscusem mai sensibil și mai deep, dar în sensul acela...

Recenzie „Cerul ca oțelul”, de Cosmin Leucuța

Recenzie „Cerul ca oțelul”, de Cosmin Leucuța

V-ați obișnuit cu „Hoodoo” și „Cum te vei îmbrăca la sfîrșitul lumii”? Mai puneți-Vă pofta-n cui de data asta! Cineva a decis să ne demonstreze universalitatea imaginației pe care o are în arsenal. Cosmin Leucuța deschide parantezele unei lumi postbelice, futuristice...

Recenzie „Ultimul zbor” de Julie Clark

Recenzie „Ultimul zbor” de Julie Clark

Dacă vă era dor de o nouă recomandare de Thriller, sunt aici pentru a vă ajuta. Am citit destul de multe cărți în ultima perioadă dar nu am apucat să scriu câte o recenzie pentru fiecare, așa că abia acum le aștern pe hârtie. Recunosc, nu am avut chef de Thrillers, am...

0 0 votes
Article Rating
Ruxandra Dinu este redactor Booknation.ro de 1094 zile și a scris până acum 262 articole. Se află pe poziția 5 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ruxandra Dinu aici. Ruxandra Dinu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Salutare, dragilor! Sunt o mare visătoare, arta este o parte din mine încă de când eram un copil și fără ea, probabil nu aș vedea viața atât de colorată. Iubesc cărțile și lumea magică în care mă transpun acestea, iubesc să scriu poezii și încerc să mă ghidez cât mai mult după acel drag ”Carpe diem!”.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments