Recenzie ”Dominic” de Sorin Oprea

by | Dec 4, 2020 | Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA DOMINIC PE libris.ro

Bună să vă fie inima și sufletul în armonie!

Ce se mai întâmplă prin viața voastră nou? Oare mai ieșim și noi la un ceai fizic în următoarele 3 luni sau tot din casă ne scriem?

Dacă vi se pare înfiorătoare situația actuală, vă invit să cunoașteți cu adevărat o carte plină de suspans și mister.

După Noaptea sufletelor, autorul Sorin Oprea ne dăruiește anul acesta un thriller excepțional. Lumea văzută împletită cu cea nevăzută, aici între pagini, ne dezvăluie secretele grupurilor de crimă organizată. Subiecte, poate mai greu de digerat, dar care merită să fie aduse la lumină pentru că ele, vrem nu vrem să acceptăm, se întâmplă chiar și în acest moment. Trafic de carne vie, droguri și spălare de bani – ce se ascunde în spatele acestor fapte, cine le dirijează și care este scopul? Sunt autorii acestor acțiuni demni de înțelegerea noastră? 

În această lume obscură și intrigantă își face loc și dragostea, uneori armonioasă, alteori plină de durere. De la început până la final vei fi captivat în firul acestei cărți pline de suspans.

“De multe ori o simțise pe Berta ca pe gustul unui cocktail dulce-amărui, un melanj de trăiri, care se împleteau în mintea lui și, ciudat, îi dădeau o stare de bine. Și mai era ceva: Berta era acea femeie apărută pe neașteptate în viața lui, atrăgătoare și misterioasă, având un rol principal într-un scenariu de film hollywoodian despre lumea cenușie a bandelor organizate.” (pag. 151)

Partea psihologică este profunzimea pe care s-a construit volumul Dominic.

Anti-eroi, oameni răi, infractori, criminali sau cum vrem să-i numim, au și ei un suflet. Dacă îți vor stârni empatia sau nu, te las să decizi singur. Cert este că modul în care au fost construite caracterele lor nu te vor lăsa indiferent.

Eroul volumului, Dominic, este un tânăr cu multe calități, singur la părinți, dar care în urma unui eveniment imprevizibil își deraiază firescul propriei vieții. Începe o călătorie pe un alt drum plin de provocări. Cum se va descurca el luând-o de la zero?!

Cum viața e surprinzătoare și în sens pozitiv, în calea lui va apărea un personaj care îi va readuce nădejdea. Vom avea în continuare doi eroi, aparent cu vieți diferite, dar deseori asemănători.

“În spatele cuvintelor, spuse cu vocea aceea groasă, se ascundea adevărul crud al unei lumi pe care o înțelegi doar făcând parte din ea. Nu ai cum să-i pricepi regulile ascunse și să cunoști caracterele celor de acolo privind din afară.” (pag. 67)

Autorul Sorin Oprea are o experiență vastă în combaterea crimei organizate și traficului de droguri din România iar acest lucru se evidențiază în detaliile de pe parcursul acțiunii. Firul narativ este logic, ușor de urmărit și incitant de descoperit.

Acțiunea se desfășoară în România, Anglia și Spania. 

Romanul prezintă situații pe care nu le aflăm în fiecare zi de oriunde. Este o oportunitate ideală de a afla ce se ascunde în lumea invizibilă, necunoscută. Vă avertizez că veți întâlni durerea, căderea și renașterea, iubirea, prietenia și maturizarea.

Toate aceste stări duc spre liniștea regăsirii de sine. Cum? Veți afla savurând filă cu filă.

 “În interior năvăliră mai mulți luptători din trupele speciale, având pe veste sigla poliției spaniole. Cu armele de asalt în poziție de tragere, strigau la ei să nu miște. Zgomotul infernal, luminile dispozitivelor de ochire și somațiile repetate aproape urlând îi paralizaseră pe toți.” (pag. 224)

E o perioadă potrivită în care acest volum își poate face loc în biblioteca voastră după ce o răsfoiți cu sufletul la gură.

Vă îmbrățișez cu transparență, grijă și iubire.

Mulțumesc că sunteți aici.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA DOMINIC PE libris.ro

Titlu: Dominic
Autor: Sorin Oprea
An apariție : 2020
Editura: LIBRIS EDITORIAL
Nr. Pagini: 254
Limba: Română
Gen Literar: Literatura romana
Publicată la 4.12.2020
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Pastorala americană” de Philip Roth

Recenzie “Pastorala americană” de Philip Roth

În ciuda titlului, doar începutul cărții  poate fi privit ca fiind idilic, și nici acesta integral, ci dacă ne referim strict la amintirile scriitorului din copilărie. Este o carte premiată şi își merită elogiile dacă ținem cont de ideea de bază, de scriitură, și dacă...

Recenzie “Garda” de Ken Bruen

Recenzie “Garda” de Ken Bruen

Acesta e genul de roman care, citindu-l, te face să te simți ca la o ieșire cu prietenii la bere. E spus pe un ton sarcastic, fluid, prietenos și direct, are un final previzibil și un erou imprevizibil. Un tip antisocial, rebel, indecis și imatur, al cărui drum prin...

Recenzie “Lanțul” de Adrian McKinty

Recenzie “Lanțul” de Adrian McKinty

"Lanțul" de Adrian McKinty este prima carte citită de mine în anul 2021. Și pentru că am început cu un thriller, tind să cred că anul ăsta va fi bogat în ele. Romanul de ficțiune a fost publicat în anul 2019 și a apărut la noi în țară la Editura Litera tot în 2019, în...

5 1 vote
Article Rating
Emanuela Istrate este redactor Booknation.ro de 1461 zile și a scris până acum 739 articole. Se află pe poziția 1 din 25 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Emanuela Istrate aici.
Subscribe
Notify of
guest
1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Laura

O carte extrem de captivanta, care reuseste sa “trezeasca” in cititor senzatii tari si sa-l introducă într-un univers plin de suspans si adrenalina.
Felicitari, Emanuela, pentru recenzia tentantă si recomandarea pe măsură! Multumim, Booknation! 💓