Recenzie ”După ce ne-am întâlnit” de Anna Todd

de | mai 4, 2019 | Recenzii cărți


”Anna Todd reușește să te facă să țipi, să plângi, să râzi, să te-ndrăgostești și să te așezi cu genunchii la gură… AFTER este o serie pe care n-ai voie să o ratezi, dar pregătește-te să simți și acum emoții pe care nu credeai că ți le poate aduce o carte.” (Fangirlish)


Anna Todd este autoarea seriei After, o împătimită cititoare a platformei Wattpad, care și-a concentrat toată imaginația în cea mai frumoasă poveste de dragoste, și nu numai. Seria de cărți After nu este doar o poveste de dragoste, ci o poveste impresionantă de viață, care poate semăna cu bucăți din viața oricui.

Deși povestea începe cu un scenariu la modă: doi dolescenți, fata bună și băiatul cel rău, totul se schimbă pe parcursul poveștii de te lasă cu gura căscată.

Chiar dacă pare o banală poveste de dragoste, scriitoarea  reușește să atragă toate emoțiile și curiozitățile posibile, până la finalul celor cinci volume, care de altfel sunt destul de groase. Eu personal, după ce am citit pe nerăsuflate primul volum (unde se petrece de fapt acțiunea), mi-am pus întrebarea: ce o fi scris fata asta în atâtea pagini, când subiectul s-a consumat în prima carte?

Spre marea mea uimire, a reușit să facă acțiunea interesantă în toate cele 5 volume, fără să simt că m-am plictisit vreun moment. M-a purtat de la extaz la agonie, de la nervi la râsete, de la relaxare la suspans… incredibil… nu mă așteptam deloc. Detaliile din carte sunt atât de bine conturate, încât am simțit că protagonista sunt chiar eu. Dacă se întâmplă să fi și trăit în tinerețile tale o poveste de gen, simți că inima ți-o ia rapid la galop și ai ocazia să îți rescrii povestea, trăind odată cu personajele.

Teresa Young este o tânără adolescentă frumoasă, ambițioasă, venită dintr-o familie nu tocmai perfectă. Deși are o mamă autoritară și mult prea protectivă, un tată care a fost absent aproape toată viața ei, ea reușește să se fie normală și inocentă. Tessa este împreună cu Noah, prietenul ei din copilărie, și au genul acela de relație banală, care nici nu te urcă, nici nu te coboară. Platonic, static, confortabil.

Hardin Scott este extrem de interesant. Băiatul rău la suprafață, cu o viață tumultuoasă, un trecut diabolic și un suflet aparent negru, tatuat exagerat de mult, dar totuși atrăgător și incapabil să iubească. Pentru el relațiile sunt o glumă, nu iese la întâlniri adevărate și orice apropiere de o femeie se rezumă la cel mult partide de sex.


”Care-i problema ei? Spune că eu sunt nesimțit, dar uite cum îmi vorbește! O ipocrită care nu știe altceva decât să judece  ”


Relația dintre Tessa și Hardin începe printr-o provocare și sfârșește într-un labirint de emoții strangulate. Drama ce se produce în jurul poveștii lor de dragoste implică toate persoanele apropiate, prieteni, familii, dușmani.

Ea are nevoie de el în viața ei, să o maturizeze, să o treacă prin stări nebănuite, să descopere enigmele dragostei, din formă brută până la perfecțiune. Atracția ce ea o simte, dar totodată și durerea, o vor transforma dintr-o persoană inocentă într-o femeie extrem de puternică, capabilă să lupte cu demonii pentru persoana iubită, cu speranța că sufletul ei va rămâne intact. Dar sufletul ei va fi spart în mii de bucățele…

El o dorește lângă el, deși o respinge rațional. Are nevoie de ea ca de aer, ca să poate respira și să spere că într-o zi nu se va mai simți la fel de distrus, ca până atunci… Jocurile lui periculoase îl atrag și pe el într-o capcană nebănuită, obligându-l să schimbe strategie peste strategie, de frică să nu o piardă. A pus un pariu… un pariu ce îl poate costa scump, ce îi va distruge sufletul său negru în moduri necunoscute de el până atunci.


” E ceva la fata asta care mă enervează mai profund decât… Nu-mi dau seama ce anume, dar îmi intră pe sub piele destul de repede, și asta nu trebuie să se întâmple.”


Ajung să se iubească peste puterile lor, dar un suflet moare încet, pe când celălalt începe să capete viață. Relația lor deși pasională, este total distructivă. Reușești să îi iubești, dar și să îi detești în același timp. Problemele familiale cu care cei doi protagoniști se confruntă sunt incendiare și prăpăstioase, obligându-i să treacă extrem de repede la sentimente contradictorii și să-și piardă încrederea în propriile persoane.

Filmul nu a reușit să mă impresioneze, dar cartea m-a trecut prin toate stările. Am râs, am plâns, m-am enervat, iar la final am răsuflat ușurată. Finalul poveștii este interesant, te ține în suspans până la final, de crezi că o să mori de curiozitate și de nervi. O poveste de suflet, condimentată cu absolut tot ce îi trebuie!

Iubirea este fragilă și nu știm întotdeauna cum să avem grijă de ea. Doar trecem prin ea, o lăsăm să ne inunde în profunzime, sperând că într-o zi totul va fi bine și că acest sentiment fragil va reuși să supraviețuiască tuturor obstacolelor lumii. Dar oare o va putea face?

Titlu: DUPĂ CE NE-AM ÎNTÂLNIT
Autor: Anna Todd
An apariție : 2015
Editura: TREI
Nr. Pagini: 640
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 1406

Alte recenzii de la Anna Todd:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Vânătorii de zmeie” Khaled Hosseini
Recenzie “Vânătorii de zmeie” Khaled Hosseini

Oare de ce, ceea ce ni se întâmplă în copilărie ne marchează atât de profund întreaga viață? Adulți fiind, nu se presupune că avem puterea de a separa binele de rău cu mai multă ușurință? Unde dispare acel “eram mic și nu știam dar acum înțeleg și reușesc să mă...

Recenzie „Hideaway” de Penelope Douglas
Recenzie „Hideaway” de Penelope Douglas

Am așteptat ceva vreme acest volum și în sfârșit pot spune cu bucurie că a fost tradus și la noi. Dacă îmi aduc bine aminte, eu am citit atât "Corupt" cât și "Hideaway" imediat una după alta, pentru a nu uita intriga și contextul. Acțiunea este destul de complicată și...

Recenzie „Furia” de Alex Michaelides
Recenzie „Furia” de Alex Michaelides

Alex Michaelides este cunoscut pentru două cărți de success, ce pare că au urmat aceeași rețetă - "Pacienta Tăcută" și "Fecioarele". Ambele au avut intrigi palpitante și ne-au pus la încercare capacitatea de detectiv. "Furia" merge pe aceași format, însă promite ceva...

0 0 votes
Article Rating
Cristina Dobrescu a fost redactor Booknation.ro și a scris 47 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristina Dobrescu aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments