🔥 CARTEA ELIXIRUL DRAGOSTEI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Elixirul dragostei

Că-mi plac la nebunie cărțile lui Eric-Emmanuel Schmitt o știe toată lumea. Și cum să nu te îndrăgostești de scriitura sa simplă, dar rafinată? Schmitt e autorul care spune ce are de spus, fără împopoțonări, floricele sau mai știu eu ce… scurt, la obiect și extraordinar de frumos!

Ardeam de nerăbdare să descopăr care-i treaba cu Elixirul dragostei – cel mai nou roman al scriitorului francez. Și nu m-a dezamăgit nici de data asta! (Oricum nu cred că ar avea cum!)

Încercând să răspundă uni set de întrebări, Eric-Emmanuel Schmitt reușește să creeze o poveste ce vă va ține cu sufletul la gură. Oare dragostea e un proces declanșat chimic sau e pur și simplu un miracol? Se poate stârni pasiunea utilizând, de pildă, un elixir al dragostei ca în cazul legendarilor Tristan și Isolda? Sau, mai degrabă dragostea e un sentiment ce înflorește sălbatic, spontan? Acestea sunt întrebările ce stau la baza poveștii foștilor iubiți Adam (sesizez aici o ușoară referire la alt roman al autorului) și Louise.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Eric-Emmanuel Schmitt.

Despărțiți de imensitatea oceanului, Adam și Louise reiau legătura și corespondează prin e-mail. Evocă amintiri, dureri și bucurii. Își împărtășesc detalii despre noile relații deși sunt mânați de o curiozitate puternică: ar putea oare să-și reînvie dragostea discutând tocmai despre aceasta?

Elixirul dragostei e o poveste modernă, captivantă, imprevizibilă, amuzantă scrisă cu minuțiozitate și rafinament. Despre aceasta, autorul a declarat:

În Elixirul dragostei m-a interesat mai ales distincția dintre dorință și sentiment. Cred că, în privința iubirii, problema constă în faptul că denumim cu același cuvânt două teritorii diferite: cel al dorinței și cel al sentimentului. La granița dintre ele, atunci când încercăm să împăcăm atracția fizică și dragostea, se nasc marile noastre povești, nu întotdeauna fericite.

În rest… citiți voi și aflați care e, de fapt, elixirul dragostei și ce se întâmplă cu cele două personaje!

🔥 CARTEA ELIXIRUL DRAGOSTEI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Elixirul Dragostei
Autor: Eric-Emmanuel Schmitt
An apariție : 2015
Editura: Humanitas Fiction
Nr. Pagini: 158
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 30.03.2015
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

O superbă poveste ce încearcă să descifreze misterul elixirului dragostei (dacă într-adevăr există așa ceva)

Avatar
Autor: Diana Elena Neaţă
Diana Elena e Redactor Foarte Activ
Redactor de 1964 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Diana Elena Neaţă