Recenzie „Fata dispărută” de Gillian Flynn

de | nov. 15, 2021 | Ficțiune, Horror și Thriller, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA FATA DISPĂRUTĂ ARE REDUCERE PE:

Romanul „Fata  Dispărută”, de Gillian Flynn este un thriller psihologic care m-a tulburat profund.
Am căutat date despre autoare și astfel am aflat că Gillian Flynn este născută în 1971, în Missouri, SUA și a scris trei romane cu adaptare pentru ecranizare. Această carte este singura pe care am citit-o, dar cu siguranță trebuie să caut și celelalte cărți.

„Un thriller psihologic de excepție” . New York Daily News scrie despre acest roman că este „diavolesc de inteligent”. Şi Doamne, da! Sunt de acord întru totul!

Amy – la granița dintre normal și nebunie

Personajul principal, Amy, m-a intrigat peste măsură. Este o femeie extrem de inteligentă și extrem de disciplinată, cu o răbdare ieșită din comun. O femeie oarecum psihopată, la granița dintre normal și nebunie. Gândurile și ideile ei sunt manifestate printr-un vocabular adeseori obscen, care pe mine, personal, m-a deranjat încă de la început.

Stilul autoarei m-a intrigat încă din primele rânduri cu care începe povestea (un mod înfiorător de a caracteriza o relație dintre soți) și a continuat în același stil în următoarele 150 de pagini, determinându-mă adesea să mă gândesc dacă să continui să citesc sau să abandonez.

Dar cartea merită citită în totalitate. Chiar dacă la început povestea pare ușor monotonă, mi-a creeat o stare de nelinişte continuă. După care m-am trezit în mijlocul unei acțiuni sufocante. Am descoperit lucruri şocante care pur și simplu mi-au trezit toate simțurile. Este cu mult mai mult decât își poate imagina cineva.

Totul a început atunci când Nick descoperă că frumoasa lui soție a dispărut chiar în ziua aniversării al cincilea an de căsnicie. În casă găsește urme de violență. Ancheta începe rapid și toate pistele duc către el. Un adevărat clişeu. Uşor de etichetat. Dar să fie totuşi aşa? Autoarea învârte și sucește situațiile atât de mult încât mi-am făcut o mulțime de scenarii diferite, ca apoi să descopăr un deznodământ uluitor.

Romanul „Fata dispărută” – o poveste imposibil de uitat

Ca idee, această carte va rămâne multă vreme întipărită în mintea mea. Peste 600 de pagini pline cu emoții atât de diferite și atât de controversate încăt greu le-am putut „digera”. Am sărit uşor de la plictiseală la adrenalină, de la enervare la uimire, de la negare la aprobare. Mă gândesc că poate fiecare dintre noi, femeile, avem un dram de nebunie pe care încercăm să-l reprimăm, să-l mascăm cumva. Dar unele chiar folosesc această nebunie pentru a ajunge acolo unde își doresc.

Să poți născoci o asemenea poveste, trebuie să fii ori destul de inteligent ori să ai o doză de nebunie în tine.

Adevărul îți dă fiori: este mai întunecat decât crezi.”

Ți-a plăcut recenzia cărții FATA DISPĂRUTĂ?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Gillian Flynn

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA FATA DISPĂRUTĂ CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Fata Dispărută
Autor: Gillian Flynn
An apariție : 2013
Editura: TREI
Nr. Pagini: 616
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 7 / 10
Vizualizari recenzie: 200

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Legendarii” de Tracy Deonn

Recenzie ”Legendarii” de Tracy Deonn

Legendarii, o poveste despre legendele Arthuriene După ce mama Brianei Matthews moare, aceasta încearcă să facă orice pentru a uita de durere și de suferință. Așa că programul pentru liceeni de la colegiul din Carolina de Nord pare cea mai bună decizie pentru ca Bree...

Recenzie „Achiziția” de TL Swan

Recenzie „Achiziția” de TL Swan

Atunci când ai un feeling bun în legătură cu o carte sau cu un personaj, urmează acel feeling pentru că știe el ce zice. Exact așa am făcut și eu cu Tristan Miles, pentru că am simțit o chimie super puternică cu acesta atunci când citeam "Escala". M-a atras mult mai...

Recenzie „Semipur” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie „Semipur” de Jennifer L. Armentrout

Sunt doar cuvinte, iar cuvintele n-au nicio valoare. Numai faptele au valoare. După ceva timp, Jennifer L. Armentrout revine în rubrica mea de recenzii. În ultima perioadă m-am confruntat cu un reading slump cum nu cred ca am mai avut vreodată. Trebuia să știu că...

0 0 votes
Article Rating
Diana Mîndrilă este redactor Booknation.ro de 360 zile și a scris până acum 50 articole. Se află pe poziția 16 din 53 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Mîndrilă aici. Diana Mîndrilă are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Iubesc să citesc, să explorez infinitatea de lumi noi ce îmi descoperă cărțile, să vorbesc și să scriu despre ele. Visez să îmi tapetez pereții cu rafturi pline de cărți și ador cafeaua și ciocolata cu lichior. Cam asta mi-s!
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments