Recenzie „Fata dispărută” de Gillian Flynn

de | nov. 15, 2021 | Ficțiune, Horror și Thriller, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA FATA DISPĂRUTĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Romanul „Fata  Dispărută”, de Gillian Flynn este un thriller psihologic care m-a tulburat profund.
Am căutat date despre autoare și astfel am aflat că Gillian Flynn este născută în 1971, în Missouri, SUA și a scris trei romane cu adaptare pentru ecranizare. Această carte este singura pe care am citit-o, dar cu siguranță trebuie să caut și celelalte cărți.

„Un thriller psihologic de excepție” . New York Daily News scrie despre acest roman că este „diavolesc de inteligent”. Şi Doamne, da! Sunt de acord întru totul!

Amy – la granița dintre normal și nebunie

Personajul principal, Amy, m-a intrigat peste măsură. Este o femeie extrem de inteligentă și extrem de disciplinată, cu o răbdare ieșită din comun. O femeie oarecum psihopată, la granița dintre normal și nebunie. Gândurile și ideile ei sunt manifestate printr-un vocabular adeseori obscen, care pe mine, personal, m-a deranjat încă de la început.

Stilul autoarei m-a intrigat încă din primele rânduri cu care începe povestea (un mod înfiorător de a caracteriza o relație dintre soți) și a continuat în același stil în următoarele 150 de pagini, determinându-mă adesea să mă gândesc dacă să continui să citesc sau să abandonez.

Dar cartea merită citită în totalitate. Chiar dacă la început povestea pare ușor monotonă, mi-a creeat o stare de nelinişte continuă. După care m-am trezit în mijlocul unei acțiuni sufocante. Am descoperit lucruri şocante care pur și simplu mi-au trezit toate simțurile. Este cu mult mai mult decât își poate imagina cineva.

Totul a început atunci când Nick descoperă că frumoasa lui soție a dispărut chiar în ziua aniversării al cincilea an de căsnicie. În casă găsește urme de violență. Ancheta începe rapid și toate pistele duc către el. Un adevărat clişeu. Uşor de etichetat. Dar să fie totuşi aşa? Autoarea învârte și sucește situațiile atât de mult încât mi-am făcut o mulțime de scenarii diferite, ca apoi să descopăr un deznodământ uluitor.

Romanul „Fata dispărută” – o poveste imposibil de uitat

Ca idee, această carte va rămâne multă vreme întipărită în mintea mea. Peste 600 de pagini pline cu emoții atât de diferite și atât de controversate încăt greu le-am putut „digera”. Am sărit uşor de la plictiseală la adrenalină, de la enervare la uimire, de la negare la aprobare. Mă gândesc că poate fiecare dintre noi, femeile, avem un dram de nebunie pe care încercăm să-l reprimăm, să-l mascăm cumva. Dar unele chiar folosesc această nebunie pentru a ajunge acolo unde își doresc.

Să poți născoci o asemenea poveste, trebuie să fii ori destul de inteligent ori să ai o doză de nebunie în tine.

Adevărul îți dă fiori: este mai întunecat decât crezi.”

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții FATA DISPĂRUTĂ?

Vezi toată lista de cărți scrise de Gillian Flynn sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA FATA DISPĂRUTĂ CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Fata Dispărută
Autor: Gillian Flynn
An apariție : 2013
Editura: TREI
Nr. Pagini: 616
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 15.11.2021
Nota recenzorului: 7

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Aventurile lui Choko” de Ștefania Tudorache

Recenzie “Aventurile lui Choko” de Ștefania Tudorache

Un dar neprețuit pentru un copil poate fi o carte cu povești și ilustrații minunate care să-i aprindă imaginația, să-l emoționeze. O astfel de carte este Aventurile lui Choko, scrisă de Ștefania Tudorache. Aventurile lui Choko este o continuare a poveștii Surprizele iernii. 

Recenzie „Colecționarul” de John Fowles

Recenzie „Colecționarul” de John Fowles

Este a doua mea întâlnire cu autorul. Am citit și Iubita locotenentului francez care este mult mai cunoscută probabil și datorită ecranizării pe care eu n-am urmărit-o, dar am apreciat cartea. Colecționarul prezintă tragedia unei tinere fete răpită și sechestrată de...

Recenzie „Near the bone” de Christina Henry

Recenzie „Near the bone” de Christina Henry

Inițial a fost foarte captivantă și teribil de creepy și dark, dar cred că autoarea a greșit complicând acțiunea cu acea tentă de paranormal. William era suficient pentru a menține teroarea la nivel ridicat, nu era nevoie și de acel Yeti/Big Foot sau ce creatură...

0 0 votes
Article Rating
Diana Mîndrilă este redactor Booknation.ro de 108 zile și a scris până acum 35 articole. Se află pe poziția 17 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Mîndrilă aici.
Iubesc să citesc, să explorez infinitatea de lumi noi ce îmi descoperă cărțile, să vorbesc și să scriu despre ele. Visez să îmi tapetez pereții cu rafturi pline de cărți și ador cafeaua și ciocolata cu lichior. Cam asta mi-s!
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments