Recenzie “Obiecte ascuțite” de Gillian Flynn

by | Jul 1, 2020 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA OBIECTE ASCUȚITE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Scriitoarea Gillian Flynn este cea care a scris atât cartea “Fata dispărută” transformată ulterior în Bestseller New York Times, cât și a cărții prezente – “Obiecte ascuțite”.

Ambele cărți au fost ecranizate – Obiecte ascuțite – devenind un miniserial de succes pe HBO Go. Povestea urmărește viața jurnalistei de investigații, Camille Preaker după o scurtă internare într-un spital de psihiatrie. Aceasta este obligată prin intermediul job-ului său, să se întoarcă în orășelul natal pentru a scrie despre moartea incertă a două fete. Camille nu a mai vorbit de multă vreme cu mama ei nevrotică și ipohondră și cu sora vitregă, pe care aproape că nu o cunoaște. Sora  sa  este  o fată  atrăgătoare  de  treisprezece  ani  care  știe  anumite  lucruri  ce  îi  oferă  o  putere  anume  asupra  celorlalți.

Ce este puțin înfricoșător la acest thriller este tocmai faptul că protagonista pare a se identifica cu fiecare pagină citită tot mai mult cu victimele din oraș. Acțiunile din oraș par a degenera tot mai mult, iar pe parcurs ce înaintăm, putem descoperi că fiecare personaj al cărții are ceva demonic în sine și cumva asta ne ajută tot mai mult să suspectăm pe toată lumea.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Gillian Flynn

O parte foarte atractivă a cărții o regăsim în partea de final când aflăm exact ce s-a întâmplat, și mai ales de ce erau săvârșite toate acele acte nebunești. Pentru mine această carte a reprezentat o lectură suculentă, întrucât cunoscând personajele și realizându-mi câteva imagini mintale despre aceasta, am putut cu cartea la căpătâi să urmăresc și popularul serial care se ridică într-adevăr la nivelul cărții, însă ca întotdeauna recomand ca mai înainte să citim cartea și apoi să vizionam producția realizată.

Astfel încât știm mai multe despre gândurile și sentimentele personajelor și le putem intra mai mult în minte fără probleme. 

🔥 CARTEA OBIECTE ASCUȚITE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Obiecte Ascuțite
Autor: Gillian Flynn
An apariție : 2015
Editura: TREI
Nr. Pagini: 323
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 1.07.2020
Nota recenzorului: 10/10

Aspecte Pozitive:

"O poveste cu totul originală... te fascinează și te înfioară totodată."

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Vocea lui Archer” de Mia Sheridan

Recenzie ”Vocea lui Archer” de Mia Sheridan

Archer Hale este bărbatul fără voce, discret, ignorat de toți oamenii din oraș, bărbatul considerat nebun de către toți. De către toți în afară de Bree Prescot, tânăra pentru care vocea lui Archer răsună și reverberează mai puternic decât orice sunet din univers. Când...

Recenzie ” Te-am ales pe tine” de Mia Sheridan

Recenzie ” Te-am ales pe tine” de Mia Sheridan

Fetița care cândva se numea Eloise și care trăia o viață fericită acum nu mai exista. Ellie nu mai exista și se ascundea în spatele unei măști de gheață, o mască grosolană care o înfățișa pe Crystal, personajul în care tânăra se regăsise, personajul unei stripteuze.  ...

Recenzie ”Cabina de săruturi” de Beth Reeckles

Recenzie ”Cabina de săruturi” de Beth Reeckles

Titlu: Cabina de săruturi Titlu-original: The kissing booth Autor: Beth Reeckles Editura: Leda Edge An apariție: 2018 Număr de pagini: 368 Despre autor: Beth Reekles este o autoare britanică care a publicat Rolling Dice și Out of Tune. La vârsta de doar 15 ani a...

Diana Costea este redactor Booknation.ro de 461 zile și a scris până acum 61 articole. Se află pe poziția 19 din 143 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Costea aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments