Recenzie ”Fata și noaptea” de Guillaume Musso

de | mart. 19, 2022 | Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA FATA ȘI NOAPTEA PE Cartepedia

O iubire interzisă, o dispariție și douăzeci și cinci de ani de tăcere

Generația elevilor din 1992 s-au întors acum la liceu, iar în Riviera Franceză secretele ies la iveală. Thomas se întoarce după douăzeci și cinci de ani la întâlnirea pe care o are cu foștii lui colegi și nu poate să nu se gândească la ce reprezintă acest liceu pentru ei.

În 1992, Thomas era îndrăgostit de Vinca Rockwell, tânăra care fura mințile tuturor bărbaților la vremea aceea. Se zvonea atunci că Vinca ar fi avut o aventură cu profesorul de filosofie. Numai că nimeni nu a înțeles vreodată unde au dispărut cei doi. Vinca și Alexis nu au mai fost văzuți de douăzeci și cinci de ani. În acest timp, Thomas, Maxime și Fanny, prietenii Vincăi, au păstrat ascuns secretul unei fapte îngrozitoare pe care au comis-o.

Povestea din spatele celebrului caz al Vincăi Rockwell se pare că se ramifică în mai multe direcții, către mai multe secrete decât și-ar putea Thomas imagina. Poate că demonii demult uitați ar fi putut rămâne în trecut dacă nu se întorceau acum împotriva lor amenințători. Totul pentru răzbunare.

Ceea ce vor afla le va da întreaga viață peste cap. Thomas și Maxime înțeleg acum că ceea ce au făcut ei e doar o parte din întreaga dramă a acestui caz. Oare vor reuși cei trei să păstreze în continuare tăcerea despre fata și noaptea din 1992? Sau vor risca oare totul?

Opinia mea despre Fata și noaptea și dragostea mea pentru Guillaume Musso

Pentru mine, Guillaume Musso este unul dintre cei mai buni scriitori pe care i-am întâlnit până acum! Nu a existat vreo carte de la Musso care să nu primească de la mine cinci steluțe. Toate poveștile sale sunt minunate și ascund mereu atâtea secrete, atâtea întorsături și atâtea aparențe înșelătoare!

Fata și noaptea era de ceva vreme pe lista mea și nu știam când anume să o citesc. Am citit tot ce avem tradus de la Musso și acum au rămas patru cărți necitite. Înțelegeți de ce încerc să trag de timp. Nu vreau să ajung să citesc totul și apoi să nu mai am povești noi de la el!

Fata și noaptea a fost promițătoare încă de la început. M-a intrigat și m-a prins în misterele acestor liceeni din primele douăzeci de pagini! Ca orice carte scrisa de Guillaume Musso, și aceasta are o mulțime de întorsături de situație şi de piste ce o iau în diferite părți pentru ca la final să se lege totul.

Nu am cuvinte să exprim cât de tare mi-a plăcut acest thriller psihologic, însă asta veți auzi și ați auzit deja la toate recenziile mele ale cărților lui. Guillaume Musso merită să fie mai cunoscut și mai citit în România, mai ales pentru că toate cazurile din cărțile sale sunt atât de inteligent create, încât nu anticipezi niciodată finalul.

Citiți cărțile lui și, mai ales, citiți Fata și noaptea și lăsați-vă purtați într-o dramă psihologică și amintiți-vă că nimic din ceea ce citiți nu este, de fapt, ceea ce pare!

ACUM GĂSEȘTI CARTEA FATA ȘI NOAPTEA PE Cartepedia

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Fata și Noaptea
Autor: Guillaume Musso
An apariție : 2019
Editura: TREI
Nr. Pagini: 350
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 519

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Prețul iubirii” de Svatie Baștovoi

Recenzie “Prețul iubirii” de Svatie Baștovoi

Încă din introducere autorul ne spune că cartea de față este despre căutările eterne ale oamenilor și prețul pe care sunt nevoiți să plătească pentru a le avea. Această sintagmă m-a făcut curioasă să citesc cartea și să analizez ideile prezentate aici. Ca și în...

Recenzie “Fuga spre câmpul cu ciori” de Savatie Baștovoi

Recenzie “Fuga spre câmpul cu ciori” de Savatie Baștovoi

Luna Iulie a fost luna în care a prevalat autorul Savatie Baștovoi. Cei care îmi urmăresc recenziile, au observa mai multe cărți citite de mine de la acest autor, în total în Iulie - 7 cărți. Și dacă vă întrebați, ce-o fi cu ea? S-a îndrăgostit iremediabil de scrierea...

Recenzie “Confiteor” de Jaume Cabré

Recenzie “Confiteor” de Jaume Cabré

Atât de mult accent se pune în prezent pe dezvoltarea intelectuală a copiilor… Majoritatea părinților sunt preocupați să-și vadă odrasla în fruntea clasamentelor, primul la învățătură și activități extracuriculare. Dar prea puțini se axează pe fericirea propriilor...

0 0 votes
Article Rating
Ruxandra Dinu este redactor Booknation.ro de 931 zile și a scris până acum 240 articole. Se află pe poziția 5 din 53 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ruxandra Dinu aici. Ruxandra Dinu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Salutare, dragilor! Sunt o mare visătoare, arta este o parte din mine încă de când eram un copil și fără ea, probabil nu aș vedea viața atât de colorată. Iubesc cărțile și lumea magică în care mă transpun acestea, iubesc să scriu poezii și încerc să mă ghidez cât mai mult după acel drag ”Carpe diem!”.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments