Recenzie „Femeia din cabina 10” de Ruth Ware

de | mai 2, 2020 | Beletristică, Horror și Thriller, Literatură Contemporană, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA FEMEIA DIN CABINA 10 ARE REDUCERE PE:

“Femeia din cabina 10” este un roman de suspans scris de autoarea britanică Ruth Ware. Cartea a fost publicată inițial în anul 2016 și a primit nominalizări pentru mai multe premii literare. De la scriitoarea aceasta nu am citit doar cartea asta. M-am familiarizat cu stilul ei datorită thrillerelor “Într-o pădure întunecată” și “Jocul minciunii”.

În plus, ea a mai scris și romanele de mister “Moartea doamnei Westaway” și “The Turn of the Key”. Pe acestea am de gând de asemenea să le citesc în viitorul apropiat. Dacă acțiunea celorlalte romane ale ei are loc în pădure sau lângă mare, de data asta este vorba de o poveste plină de suspans ce se petrece pe mare.

“Femeia din cabina 10” este un thriller destul de bun, cu o poveste încâlcită și cu o femeie ce pornește o investigație pe cont propriu

Da, ideea nu e nouă. Și mai enervant e faptul că personajul principal este înconjurat mai mereu de aburii alcoolului pe care îl consumă cu regularitate. Am înțeles că femeia e măcinată de anumite temeri. Pe deasupra e bântuită de un incident destul de neplăcut cu un hoț ce i-a pătruns în casă. Dar devine destul de enervantă prin obiceiul său de a consuma alcool la orice oră din zi și din noapte, făcându-se muci și pierzându-și orice urmă de credibilitate.

Cum să mai fie crezută cu adevărat dacă ea este beată mai mereu și în plus este și paranoică?

Dar mai bine hai să vezi care este povestea ei și povestea femeii din cabina 10. Care apropo, nu este tot ea.

Lo este o tânără jurnalistă ce lucrează pentru o revistă de turism. Chiar dacă nu are prea mari responsabilități acolo și nu prea este mândră de o anumită carieră, ea primește o sarcină excelentă. Va trebui să petreacă o săptămână inaugurală la bordul unui iaht de lux ce merge spre țările nordice. De altfel, numele vasului este Aurora Borealis.

La prima vedere totul este luxos și fermecător. Cabinele sunt puține, dar spațioase, mâncarea bună, compania selectă. Iar personalul este foarte bine pregătit. Iahtul își începe călătoria pe Marea Nordului și nimic nu pare să strice voia bună a celor de la bord. Însă măcinată de ce tocmai i s-a întâmplat în apartamentul ei de acasă, femeia nu este tocmai liniștită și bea destul de mult.

În loc să socializeze și să întocmească ciorne pentru primele articole de trimis către revista la care lucrează, Lo pierde timpul aiurea și se izolează des în cabina ei. În plus mai ia și pastile împotriva anxietății.

Imaginează-ți acum că ceva foarte rău se petrece și singurul martor este femeia

Nimeni nu știe despre asta și nici nu pare să o creadă. Lo le spune celorlalți că femeia care era în cabina de lângă ea a fost aruncată în apă. Adică femeia care era în cabina 10, acolo unde de fapt nu trebuia să se afle nimeni.

Jurnalista știe totuși ce a văzut și în ciuda faptului că nu este crezută de aproape nimeni, începe să se întrebe în stânga și în dreapta despre femeia misterioasă. Află că nu este nimeni dintre cei de pe vas cea pe care o caută. Și că numărul pasagerilor este același ca atunci când iahtul a pornit în larg. Nimeni nu lipsește conform calculelor. Ea însă este sigură pe ea și știe că cineva a ucis pe cineva. Tocmai de aceea investighează, mai mult sau mai puțin pe ascuns, misteriosul caz.

Dar pe măsură ce timpul trece la bordul vasului, ceilalți devin din ce în ce mai tainici, părând că fiecare are câte ceva de ascuns. Așa că Lo continuă cu întrebările și căutarea de indicii. Dar în același timp ea este avertizată de o mână ascunsă că ancheta ei ar trebui să ia sfârșit. Asta dacă vrea să ajungă cu bine la destinație și înapoi acasă.

În afara faptului că Lo este destul de instabilă, bea foarte mult și este și naivă, povestea romanului “Femeia din cabina 10” este bine construită. Ba chiar te pune și pe tine în dificultate. Probabil vei face propriile presupuneri legat de criminal și de cine era femeia dispărută în apele adânci. Vei fi tentat să o antipatizezi pe jurnalistă. Dar în același timp vei dori ca ea să dezvăluie misterul și să scape cu viață, deoarece da, și viața ei va fi pusă în pericol.

Ți-a plăcut recenzia cărții FEMEIA DIN CABINA 10?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Ruth Ware

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA FEMEIA DIN CABINA 10 CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Femeia Din Cabina 10
Autor: Ruth Ware
An apariție : 2018
Editura: TREI
Nr. Pagini: 400
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 2.05.2020
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 7

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Femeia în alb” de Wilkie Collins

Recenzie „Femeia în alb” de Wilkie Collins

Femeia în alb este un roman clasic, publicat în 1860, semnat de Wilkie Collins care încă atrage mulți cititori feroce, fiind considerat un înaintaș al romanelor contemporane cu detectivi. Povestea lui Collins, un mistery romantic cu accente gotice, este apreciat la...

Recenzie “Zborul albinelor” de Sofia Segovia

Recenzie “Zborul albinelor” de Sofia Segovia

Trebuie să recunosc că nu am citit nicio recenzie până a începe această lectură, dar cumva deja aveam așteptări de la roman. Titlul și coperta cărții stârnește interesul. Am fost curioasă să aflu care este rolul albinelor în această poveste, dar și ce fac portocalele...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 1320 zile și a scris până acum 334 articole. Se află pe poziția 4 din 51 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments